Dzika roza
: 17 wrz 2007, 18:54
Hej,
Przygotowania do zimy ida pelna para. Podczas weekendu, oprocz pracy przy statku, udalo sie zebrac prawie 10 kg surowca na trunki. Na szczescie dzika roza w tym roku obrodzila. Z wygladu owocow mozna wnioskowac, ze dobry trunek moze sie udac :P
Przepis:
2,5 kg dzikiej rozy
8 l wody
2,8 kg cukru
10 g kwasu cytrynowego
3 lyzki stolowe drozdzy winiarskich (suchych)
Po zakonczeniu fermentacji zacier do gara i przydeptac. pozniej tylko degustacja :)
Podczas zbiorow - swoja droga to niezly krzaczek
Zblizenie na owoce
Podczas wazenia
Pozdrawiam
Przygotowania do zimy ida pelna para. Podczas weekendu, oprocz pracy przy statku, udalo sie zebrac prawie 10 kg surowca na trunki. Na szczescie dzika roza w tym roku obrodzila. Z wygladu owocow mozna wnioskowac, ze dobry trunek moze sie udac :P
Przepis:
2,5 kg dzikiej rozy
8 l wody
2,8 kg cukru
10 g kwasu cytrynowego
3 lyzki stolowe drozdzy winiarskich (suchych)
Po zakonczeniu fermentacji zacier do gara i przydeptac. pozniej tylko degustacja :)
Podczas zbiorow - swoja droga to niezly krzaczek

Zblizenie na owoce

Podczas wazenia

Pozdrawiam