Oczywiście, jeśli wiecie, że ktoś już tak robił i znacie stronę kontakt itp. to proszę o jakieś namiary.
ale do rzeczy a własciwie do zdjęć....
w sklejce wyciąłem kształt wręgi, ale tak aby niezbędne wymiary pozostały na tym co normalnie znamy jako odpad.
Taki element nakleiłem na inny o tym samym wymiarze zewnętrznym w ten sposób powstała FORMA. w której umieściłem uprzednio namoczony kawałek dębiny.

Przyznam się że wyginała się ona bardzo ładnie, gwożdziki dodawałem tylko tam gdzie listewka odsuwała się od formy (naogól na nie więcej niż 1mm.)
po odczekaniu kilku godzin wkleiłem w tak wykonaną wręgę najpierw belki pokładów a następnie wszystkie słupy (oczywiście wczęśniej wszystkie belki poddałem namoczeniu i wyginaniu.
a oto efekt końcowy.

oczywiście wklejania dokonywałem w formie dla pewności zachowania kształtu wręgi.

co myślicie o tym pomyśle?
proszę o wszelkie uwagi ..te krytyczne też!
proszę nie patrzeć na drobne niedoróbki typu kolor okrągłych kolumn, niedokładny kształt formy itp.
Ta wręga jest wykonana tylko jako poglądowa i do celów testowych. Kiedy przyjdzie czas na jej włąsciwe wykonanie tego typu rzeczy będą wykonane zupełnie inaczej.
Pozdrawiam
Krzysztof