Hejka przyjaciele...czy ktoś z was ma plany statku ratowniczego "Kapitan Poinc", bądź też namiary gdzie można kupić takie plany?...szukam już od tygodnia ale bez skutecznie.
Ewentualnie jakieś namiary do p. Wojciecha Siejki z Gdańska, który zbudował ten stateczek?..
Nie sądzę żebyś je znalazł w jakimkolwiek handlu . Na tym forum http://www.modelteam.com.pl/forum/index.php zapytaj nijakiego ArturN , może Ci coś podpowie , albo podpowie kto ma namiary na Siejkę . Plany ma na pewno , ale nie sądzę , czy będzie się chciał nimi podzielić , albo inaczej - czy będzie się mógł nimi podzielić .
Jeżeli się nie mylę , to ta stocznia go budowała :
Witam Nie ma planów Poinca , co do budowy to Damen tylko go wyposażał a kadłub na ich zamówienie budowała stocznia Remontowa . Co do modelu p. Siejki to podobno nie jest odzwierciedlony ze stanem faktycznym , gdy go budował to nie miał dostępu do takich materiałów jak dziś, a został trochę przebudowany . Do Remontowej nawet nie próbuj , nie dadzą żadnych rysunków , Damen to samo . Podstawiam się do wyrysowania planów , ale jak to zwykle bywa brak czasu , inne projekty są na topie . Niestety nie mogę udostępniać tego co mam w wersji oryginalnej , także trzeba troszkę poczekać .
Witam Niestety Remontowa Gdańsk, pisalem do nich o udostępnienie i zasłaniają sie tajemnica handlową , że niby będa jeszcze jednego budowali , tylko to niby trwa od budowy Poinca
Cześć Z tego co pamiętam Krzysztof Błajda również budował ten statek.Może znajdziesz dokładny adres w necie.Miejcowość, która widnieje na wynikach z zawodów obok nazwiska to Bukowiec. Pozdrawiam paweł
Hmmm.. Plany są do zdobycia.... Kwestia dojść do odpowiednich ludzi . Mnie udało się zdobyć, mam je w tzw wersji stoczniowej... masa arkuszy,są duże i dlatego musiałem je pomniejszyć do skali 1;100.Oczywiście z tą tajemnicą handlową to prawda... musiałem przyrzec że nie będę ich dalej kopiował i rozpowszechniał . Pan który mi je udostępnił mówił że by z tego mogła być niezła draka. Narazie to dddłłuugoo będzie czekać bo niestety to model skomplikowany i trochę do niego jestem jeszcze za mały.No Jeskom wysoko stawiasz poprzeczkę w budowie modeli , Poinc'a chcesz zbudować...myślę że Ci sie uda...
Trudno się Cezar z Tobą nie zgodzić . Nie chciałem się wychylać , ale że tak powiem , mogę mieć te plany bez problemu , nawet kiedyś o nich prowadziłem rozmowę . Musiałbym jednak dokładnie tak jak piszesz - przyrzec , że ich nie udostępnię nikomu . Więc gdybym chciał Ci zrobić Jeskom przysługę , zrobiłbym z mordy dupę , a to kategorycznie nie wchodzi w grę , a osoba od której mógłbym je otrzymać , to poważny człowiek .
Ja też jestem jeszcze za malutki , bardzo malutki na ten model - cholernie skomplikowany , z wieloma przeróżnymi urządzeniami i z moim zapleczem warsztatowym , połowy z nich nie byłbym w stanie wykonać , a co dopiero ukończyć tak pracochłonną konstrukcję .
Jeskom :
Myślę , że jednak jest sporo równie atrakcyjnych konstrukcyjnie modeli do zbudowania , a ich plany publikowane przez wiele wydawnictw są szerzej dostępne i naszym kraju i tym bardziej za zachodnią granicą .