Witam,
szukam jakiejś strony, sklepu modelarskiego gdzie można zamówić dobrej jakości bloczki, jufersy, dość tanie i co najważniejsze z normalną kwotą przesyłki. Może ktoś mieszka niedaleko jakiegoś sklepu i mógł by mi wysłać zwykłym listem? Na stronie bloczki 7.00 zł a wysyłka 24 zł... Chyba że ktoś tu na forum robi i sprzedaje takie pierdołki, niech się pochwali ;D
Pozdrawiam.
Bloczki
- TomekA
Re: Bloczki
Ivan pisze:Witam,
szukam jakiejś strony, sklepu modelarskiego gdzie można zamówić dobrej jakości bloczki, jufersy, dość tanie i co najważniejsze z normalną kwotą przesyłki. Może ktoś mieszka niedaleko jakiegoś sklepu i mógł by mi wysłać zwykłym listem? Na stronie bloczki 7.00 zł a wysyłka 24 zł... Chyba że ktoś tu na forum robi i sprzedaje takie pierdołki, niech się pochwali ;D
Pozdrawiam.
Dla ciekawostki, podaje info, ze wg. ogolnej opinii, najlepszymi w swiecie modelarskim mini bloczkami sa bloczki fabrykowane przez Amerykanina, Lloyda Warnera mieszkajacego w Utah, USA.
Lloyd robi je w programie CAD-CAM, z bukszpanu z Laosu i sprzedaje modelarzom na calym swiecie. Ja bylem kilkakrotnie jego klientem i zawsze otrzymywalem moje zamowienie na czas i bez problemow.
Bloczki od niego nie sa tanie, ale, jak wszedzie i zawsze, za jakosc sie placi! Rozmiary - od 2 do 7 mm, pojedyncze, podwojne i potrojne w kazdej kategorii.
Oto probka jego produktow:
Zainteresowanym moge prywatnie doslac cennik i formularz zamowien (sa to pliki w formacie Microsoft Word, nieakceptowane na tym forum).
Ostatnio zmieniony 15 sty 2013, 21:40 przez TomekA, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kazek
Każda sroczka swój ogonek chwali
patrząc na te bloczki co pokazałes Tomku to uważam że żadna rewelacja a bloczki robione przez Mirka są fajniejsze i bardziej dokładnie zrobione .

Pozdrawiam Kazik 

- TomekA
Kazek pisze:Każda sroczka swój ogonek chwalipatrząc na te bloczki co pokazałes Tomku to uważam że żadna rewelacja a bloczki robione przez Mirka są fajniejsze i bardziej dokładnie zrobione .
Ja nie jestem sroczka i nie jest to moj ogonek, a raczej powtarzam ta opinie za roznymi modelarzami z calego swiata (zreszta, mozesz ja sobie sprawdzic np. na Niebieskim Forum).
Zdjecie (skan) ktory zamiescilem, jest duzym powiekszeniem wymiarow naturalnych - zwaz ze te 2milimetrowe, to rzeczywiscie malenstwa, ze srodkowym otworem ok. 90! (wezszym niz wlos ludzki!).
Jesli kol. Mirek wyrabia podobne, z bukszpanu w takim wymiarze, to chyle czola!!!
- Kazek
dla mnie Niebieskie Forum nie jest żadnym wzorem ani jakimś odnosnikiem że jak u nich najlepsze to wszędzie, ja używam bloczki od Mirka i wiem że sa znakomite i na pewno tańsze i nie widze sensu by szukać po świecie bo ktoś tam uważa że tamte są najlepsze .
Pozdrawiam Kazik 

- Kapitansio
- Lokalizacja: {"name":"Polska Tarn\u00f3w","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam.
Ja osobiście miałem różne bloczki w rękach. Takie jakie robi Mirek dla mnie są wspaniałe. Jest bezkonkurencyjny (stosunek ceny do jakości i łatwości dostępu). Ja będę zawsze u niego zamawiał.
Mam nadzieję, że mu zdrowie zawsze dopisze i maszynka mu się nie s...pitoli.
Pozdrawiam
Kapitansio
Ja osobiście miałem różne bloczki w rękach. Takie jakie robi Mirek dla mnie są wspaniałe. Jest bezkonkurencyjny (stosunek ceny do jakości i łatwości dostępu). Ja będę zawsze u niego zamawiał.
Mam nadzieję, że mu zdrowie zawsze dopisze i maszynka mu się nie s...pitoli.
Pozdrawiam
Kapitansio
- Ivan
Dzięki wszystkim za rady
dobrze że wybrałem jednak te forum do nauki ;D

dobrze że wybrałem jednak te forum do nauki ;D
- Kon_Bar
TomekA pisze:Jesli kol. Mirek wyrabia podobne, z bukszpanu w takim wymiarze, to chyle czola!!!
Nie wiem czy z bukszpanu (chyba raczej z wiśni), ale wyrabia - mam w domu ze 2 paczki (kupiłem pod talie do dział na Alercie). Także są baaaardzo ładne

- inek1975
Wczoraj wyjąłem Mirkowe bloczki ze skrzynki poprostu rewelacja nic dodać nic odjąć. Polecam wszystkim poszukującym.
Pozdrawiam Tomasz
inek75@interia.pl
w stoczni: HMS Bounty Shipyard 1:96
inek75@interia.pl
w stoczni: HMS Bounty Shipyard 1:96