Mam pewien problem, z którym ciężko sobie poradzić i mam nadzieje, że ktoś z forum jest w stanie pomóc.
Mianowicie potrzebuje trochę listewek (takich najpopularniejszych - chyba sosnowych) od 2mm/2mm i wyżej i po zjeżdżeniu całych Katowic nigdzie nie znalazłem takich listewek. W sklepie w Dąbrowie Górniczej udało mi się znaleźć parę sztuk, ale akurat cena 2.5-3 zł za listewkę 3x3x1000mm to małe złodziejstwo. Zjeździłem również Castoramy, Obi, Leroye i praktikery i tam oczywiście listewek pod dostatkiem jednak rozmiary są sporo większe, a nie posiadam piły stołowej, żeby pociąć je na mniejsze (dopiero uzbrajam swój warsztacik i w tym miesiącu już wyczerpałem limit na sprzęt zakupując szlifierkę talerzową).
Czy ktoś z kogowiczów posiada jakieś informacje gdzie można w miarę tanio zaopatrzyć się w takie listewki? Niby można zamówić przez internet. Tak też zrobiłem - zamówiłem sporo listewek, jednak jak już pisałem jestem początkujący i wybrałem listewki balsowe. Niestety nie wiedziałem, że balsa jest aż takim miękkim drewnem, że taka listewkę jestem w stanie zgnieść palcami

Pozdrawiam