Tu już wszystko zostało powiedziane tylko nie na forum. Mam akurat taki sam okręt. Kupiłem na pchlaku. Malowanie trójkątne takie samo jak na kolegi modelu. Jufersy i bloczki plastikowe z brązowego plastiku ? Coś świta ? Lawety plastikowe i armaty też plastikowe wciskane w zatrzaski na lawetach. Jakie modele mają takie akcesoria ? No no ? Zgaduj zgadula Kto powiedział stary Graupner bądź Billing Boats to brawo Ty Mój nie jest tak ładny jak kolegi bo do remontu .W każdym bądź razie ja mam na rufie jeszcze inne wariacje kwieciste :- Mam też piękny aczkolwiek też po przejściach Myflower wg naszych Polskich Planów Modelarskich . Dość wycyzelowany do ogarnięcia. ) Tak w ogóle to weźcie się za robotę a nie pierdoły na forum robita !!!
TomekA pisze:Mayflower ma nieco inna rufe (inny tez kwiatek)- zerknij na fotki z repliki w Plymouth, Massachussets oraz na model Erica Romberga z muzeum tamze.
Tak Tomku, replika i większość modeli z zestawów Mayflower wygląda ciut inaczej, fakt. Zadałem sobie po Twoim wpisie trochę trudu i sprawdziłem w necie: wyszło mi, że jest to model "Mayflower" z zestawu Graupnera - porównaj szczegóły: http://deerbe.com/unt/39847-graupner_ma ... _schn.html