No cóż jeśli dyskusja się rozwija na nowo no to ja też coś napiszę.
Imię i Nazwisko - ja się swego nazwiska i imienia nie wstydzę;
Awatark - łatwiej jest się potem ewentualnie rozpoznać na spotkaniach na żywo jak się przez długi czas ogląda czyjąś twarz na stronie, oczywiście pod warunkiem że zdjęcie jest aktualizowane:P;
Wiek - jak by było zdjęcie to poco już lata.
Ja bym dodał idąc za przykładem innych stron miejscowość, naprawdę to pomaga. Niestety idea z mapką upadła.
To tyle na dziś.
Wyniki sondy
- KHOT
Odp:Wyniki sondy
...zdecydowanie popieram atamana. Może to moja nadinterpretacja, a może troszkę nieprecyzyjne pytanie (nie ma znaczenia), jednak klikając na TAK przy wymogu podawania imienia i nazwiska wydawało mi się, że dotyczy to danych pojawiających się na stronie tak jak opisał to ataman, a nie całkowitego zastąpienia nicków, z którymi większość używających nicka jako reprezentacji własnej osoby się identyfikuje dosyć mocno. Ewentualnie można dodać miejsce pod nickiem wyświetlające obok avatara nazwisko, jednakże moim zdaniem nie należy zabraniać używania i usuwania z forum wszystkich nicków przypisanych do użytkowników...
Pozdrawiam...
Pozdrawiam...
- jerry_bee
Mirek, nie przesadzajmy z tym wiekiem - co to ma do rzeczy ile ma ktos lat? ważniejsze jest jakim jest człowiekiem, no ewentualnie modelarzem ;) podział na grupy wiekowe też jest absurdalny - doświadczenie nie zawsze wiąże się z wiekiem. a zaskoczenie przy spotkaniu? czy to nie fajnie dać się zaskoczyć?
sprawa nazwiska - z ankiety wynika, że większość chce kontaktować się z Koleżankami i Kolegami używając realnych danych. widzę, że wielu z nas już uaktualniło swoje profile. ja mam jakiś problem ze swoim profilem ... :blush:
sprawa nazwiska - z ankiety wynika, że większość chce kontaktować się z Koleżankami i Kolegami używając realnych danych. widzę, że wielu z nas już uaktualniło swoje profile. ja mam jakiś problem ze swoim profilem ... :blush:
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- stefan
Zbyszek napisasł
A może lepiej: "para w gwizdek?..."
Ja tam ide jaką rzezbe wyrzezać...no, do oksala mi sie trocha brakuje, ale sie postarom...:)
No cóż jeśli dyskusja się rozwija na nowo no to ja też coś napiszę.
A może lepiej: "para w gwizdek?..."
Ja tam ide jaką rzezbe wyrzezać...no, do oksala mi sie trocha brakuje, ale sie postarom...:)
- Budrys
radek napisał:
Dla mnie sprawa podawania prawdziwych imion i nazwisk jest ogólnie słuszna; może być np w profilu (dostępnym dla uczestników zarejestrowanych), ale uważam, że tamże powinna się znaleźć również lokalizacja jeśli już nie ma miejsca pod avatarem - wzorem innych forów. Uważam to za dobre i pożyteczne rozwiązanie szczególnie przy tak licznym (formalnie) składzie Kogi. I pozwalam sobie za tym optować! Wiem oczywiście, że w wątku "lokalizacja użytkowników Kogi" są te, które udało się zebrać wcześniej ,ale nie jestem pewien czy wszystkie i chyba obecnie niekompletne.
Witam wszystkich.
Sonda właśnie została zamknięta.
Wyniki można zobaczyć tu:
Wyniki sondy
A oto onkluzja:
- jesteśmy za tym aby rozbudować regulamin oraz wprowadzić system żółtych i czerwonych kartek;
- moderować tylko przypadki ewidentne;
- nie chcemy pozwolić autorom wątków na moderowanie w nich odpowiedzi;
- jesteśmy przeciwko likwidacji Hyde Parku;
- jesteśmy za podawaniem prawdziwego imienia i nazwiska przez użytkowników forum;
- jesteśmy przeciwko nakazowi ujawniania swojego wieku
- awatar nie musi być wykorzystywany tylko jako fotografia własna;
Proszę o uwagi do ankiety i dziękuję za liczny udział.
Radek.
Dla mnie sprawa podawania prawdziwych imion i nazwisk jest ogólnie słuszna; może być np w profilu (dostępnym dla uczestników zarejestrowanych), ale uważam, że tamże powinna się znaleźć również lokalizacja jeśli już nie ma miejsca pod avatarem - wzorem innych forów. Uważam to za dobre i pożyteczne rozwiązanie szczególnie przy tak licznym (formalnie) składzie Kogi. I pozwalam sobie za tym optować! Wiem oczywiście, że w wątku "lokalizacja użytkowników Kogi" są te, które udało się zebrać wcześniej ,ale nie jestem pewien czy wszystkie i chyba obecnie niekompletne.
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Where there is a will there is a way"
Wojciech [Budrys]
"Where there is a will there is a way"
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Witajcie.
Właśnie skończyłem dopisywać funkcjonalność do naszego forum - czyli czerwone i żółte kartki.
Biorąc pod uwagę wyniki ankiety oraz Wasze opinie (oraz możliwości techniczne :D) do profili użytkowników zostaną dorobione następujące pola:
- miasto
- numer gg
- numer tlen
- numer telefonu
- numer telefonu komórkowego
- strona www
Wypełnienie tych pól nie będzie obowiązkowe. W gestii użytkowników będzie leżeć czy i jak odpisywać na posty ludzi których pola będą wypełnione tak czy inaczej. Dane będą dostępne po wejściu w profil.
Co do imienia i nazwiska to już przy rejestracji każdy podawał je, obecnie nie jest to tylko wyświetlane na forum, krok, po kroku zrobimy wszystko.
Zanim mechanizm kartek ruszy, zostanie poprawiony regulamin.
Pozdrawiam, Radek.
Właśnie skończyłem dopisywać funkcjonalność do naszego forum - czyli czerwone i żółte kartki.
Biorąc pod uwagę wyniki ankiety oraz Wasze opinie (oraz możliwości techniczne :D) do profili użytkowników zostaną dorobione następujące pola:
- miasto
- numer gg
- numer tlen
- numer telefonu
- numer telefonu komórkowego
- strona www
Wypełnienie tych pól nie będzie obowiązkowe. W gestii użytkowników będzie leżeć czy i jak odpisywać na posty ludzi których pola będą wypełnione tak czy inaczej. Dane będą dostępne po wejściu w profil.
Co do imienia i nazwiska to już przy rejestracji każdy podawał je, obecnie nie jest to tylko wyświetlane na forum, krok, po kroku zrobimy wszystko.
Zanim mechanizm kartek ruszy, zostanie poprawiony regulamin.
Pozdrawiam, Radek.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Więc dorobiłem już małe co nieco.
Przede wszystkim uległy zmianie profile.
Doszły wszystkie wyżej opisane pola plus pole "o mnie".
Żadne z dodatkowych pól nie jest wymagane, oprócz jednego - wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych, aby zapisowi stało się zadość.
Zatem zapraszam do edycji swoich profili. Po zalogowaniu wybieramy "Twoje Dane" z menu użytkownika.
Po pojawieniu się profilu z górnej listwy wybieramy Edycja i wskazujemy zmiana profilu.
Tam zaznaczamy zgodę na przetwarzanie danych oraz sprawdzamy, czy nasze imię i nazwisko są uzupełnione ok a następnie przepinamy się na zakładkę "Profil" i uzupełniamy pola. Na końcu aktualizujemy.
Dane pojawią się w profilu. Jak to będzie wyglądać? Kliknijcie na mój profil a przekonacie się.
Po zakończeniu tego etapu zmienimy sposób wyświetlania użytkowników na forum - widoczny będzie zarówno login, jak i imię i nazwisko.
Pozdrawiam, Radek.
CDN.
P.S. [Edit:]
Można ewentualnie klinąć po zalogwaniu w link:
Zmiana profilu
Przede wszystkim uległy zmianie profile.
Doszły wszystkie wyżej opisane pola plus pole "o mnie".
Żadne z dodatkowych pól nie jest wymagane, oprócz jednego - wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych, aby zapisowi stało się zadość.
Zatem zapraszam do edycji swoich profili. Po zalogowaniu wybieramy "Twoje Dane" z menu użytkownika.
Po pojawieniu się profilu z górnej listwy wybieramy Edycja i wskazujemy zmiana profilu.
Tam zaznaczamy zgodę na przetwarzanie danych oraz sprawdzamy, czy nasze imię i nazwisko są uzupełnione ok a następnie przepinamy się na zakładkę "Profil" i uzupełniamy pola. Na końcu aktualizujemy.
Dane pojawią się w profilu. Jak to będzie wyglądać? Kliknijcie na mój profil a przekonacie się.
Po zakończeniu tego etapu zmienimy sposób wyświetlania użytkowników na forum - widoczny będzie zarówno login, jak i imię i nazwisko.
Pozdrawiam, Radek.
CDN.
P.S. [Edit:]
Można ewentualnie klinąć po zalogwaniu w link:
Zmiana profilu
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal