Witam,
pytanie odnosnie autorstwa jest czysto retoryczne; w miedzy czasie bloczki Mirkowe znane sa na calym swiecie, i nie tylko znane ale tez bardzo cenione. Nie wyobrazam sobie modelu bez tych bloczkow, w ostatnich 4-5 moich modelach uzylem wylacznie bloczkow Mirka i bylem z rezultatu bardzo zadowolony. LB dostanie caly zestaw w nowym, ciemnym wykonaniu, co moim zdaniem dodatkowo polepsza ich wyglad.
Dzieki Mirku za Twoja prace, abys jak najdluzej nam sluzyl Twoja pomoca.
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
Bloczki- cudze chwalicie a Kogowego bloczka nie znacie;)
- PiotrekM
-
Re: Bloczki- cudze chwalicie a Kogowego bloczka nie znacie;)
ataman pisze: Nagrodą będzie pierszeństwo w zakupie
Ataman, Ty trochę poważniej traktuj uczestników konkursu

Pozdrawiam
Janek
W porcie:
viewtopic.php?f=530&t=46111&start=20
Na pochylni:
viewtopic.php?f=534&p=70314#p70314
Janek
W porcie:
viewtopic.php?f=530&t=46111&start=20
Na pochylni:
viewtopic.php?f=534&p=70314#p70314
- ataman
No cóż... oczywiście z tym konkursem to było tak dla żartu, wszak nie od dziś wiadomo, że Mirek jest niedoścignionym mistrzem w produkcji tych elementów.
Dorzucę jeszcze parę zbliżeń, na których widać, że to są jakby prawdziwe bloczki w miniaturze, z rolką w środku, a nie jakieś obłe klocki z otworami, jakie można znaleźć w zestawach czy sklepach.
Dorzucę jeszcze parę zbliżeń, na których widać, że to są jakby prawdziwe bloczki w miniaturze, z rolką w środku, a nie jakieś obłe klocki z otworami, jakie można znaleźć w zestawach czy sklepach.
- Załączniki
-
- IMGP0075k.jpg (112.52 KiB) Przejrzano 7936 razy
-
- IMGP0327k.jpg (167.22 KiB) Przejrzano 7936 razy
Pozdrawiam
- hayling
Witam
Właściciel amerykańskiego Sireen itd... na swojej stronie pisze że jego bloczki są o wiele lepsze od europejskich produktów. Ja bloczki mistrza Mirka znam doskonale jestem szczęśliwym posiadaczem około tysiąca sztuk przede wszystkim ciemnych tzw clasic. Amerykańskie bloczki są daleko daleko z tylu.
Nie będę tu powielał zachwytów, powiem tylko że jak nie mam ochoty na modelowanie to sobie oglądam Mirkowe cudeńka I ochota wraca natychmiast.
Panowie wszyscy jesteśmy gdzieś w sieci- na innych forach na facebooku- chwalmy się naszym kolegą I tym co potrafi!
pozdrawiam serdecznie Wojtek
Właściciel amerykańskiego Sireen itd... na swojej stronie pisze że jego bloczki są o wiele lepsze od europejskich produktów. Ja bloczki mistrza Mirka znam doskonale jestem szczęśliwym posiadaczem około tysiąca sztuk przede wszystkim ciemnych tzw clasic. Amerykańskie bloczki są daleko daleko z tylu.
Nie będę tu powielał zachwytów, powiem tylko że jak nie mam ochoty na modelowanie to sobie oglądam Mirkowe cudeńka I ochota wraca natychmiast.
Panowie wszyscy jesteśmy gdzieś w sieci- na innych forach na facebooku- chwalmy się naszym kolegą I tym co potrafi!
- TomekA
hayling pisze:Witam
Mieszkam w Stanach juz od 35 lat i prawda jest taka, ze Amerykanie nie maja najzielenszego pojecia o Polsce (i nie tylko!), a tym bardziej o Waszym Mirku i jego bloczkach. Nie chce tu byc politycznym, ale ostatni dowod szefa amerykanskiego FBI odnosnie "zaangazowania" Polakow w funkcjonowaniu nazistowskich obozow smierci, potwierdza tylko ta zenujaca prawde. A ktos by pomyslal, ze po gafie strzelonej w 2012 przez prez. Obame, Jankesi w koncu by sie mogli nauczyc pewnych grubych faktow ze swiatowej historii. Jednak nie...
Ale, byc moze, nie sa oni az tak glupi jak sie to nam wydaje, a uparcie powielane wypaczenia historyczne sa byc moze robione przezen celowo...? Komus moze na tym zalezec...

Ale, wracajac do rzeczy... czy ktos z kolegow moglby pstryknac dobra fotke Mirkowych bloczkow - tych o wymiarze 2 mm oraz 3 mm, pojedynczych, podwojnych i potrojnych? Chce je porownac z bloczkami fabrykowanymi przez Lloyda Warnera z Utah. I czy w ogole Mirkowe bloczki moga tez byc wysylane za granice, przez ocean?
A'propos, bloczki oferowane przez Chucka Passaro, sa tu:
http://www.syrenshipmodelcompany.com/ Wydaja sie byc calkiem niezle... a on piszac o "europejskich produktach" na pewno nie mial na mysli bloczkow Mirkowych (o ktorych zapewne nigdy nie slyszal) a tamtych w zestawach europejskich z Artesania Latina, Corel, Billing Boats, Amati, Mamoli, Panart, etc...
- ataman
TomekA pisze:A'propos, bloczki oferowane przez Chucka Passaro, sa tu:
http://www.syrenshipmodelcompany.com/ Wydaja sie byc calkiem niezle...
No nie są złe.. ale rolki nie mają, a Mirkowe mają

Pozdrawiam
- mirek
TomekA pisze:Ale, wracajac do rzeczy... czy ktos z kolegow moglby pstryknac dobra fotke Mirkowych bloczkow - tych o wymiarze 2 mm oraz 3 mm, pojedynczych, podwojnych i potrojnych? Chce je porownac z bloczkami fabrykowanymi przez Lloyda Warnera z Utah. I czy w ogole Mirkowe bloczki moga tez byc wysylane za granice, przez ocean?
Tomku , bloczków 2 mm nie robię już od dawna ale bloczki 3 mm mogę przesłać do ciebie bez żadnego problemu , myślę że to bedzie lepsze rozwiązanie niż ponowne zawracanie głowy Atamanowi.Skoro moje bloczki dotarły do Peru i Japonii to myślę, że do USA również dotrą. Jeśli jesteś zainteresowany to poproszę adres na PW
Pozdrawiam Mirek Rybus
- TomekA
mirek pisze:TomekA pisze:Ale, wracajac do rzeczy... czy ktos z kolegow moglby pstryknac dobra fotke Mirkowych bloczkow - tych o wymiarze 2 mm oraz 3 mm, pojedynczych, podwojnych i potrojnych? Chce je porownac z bloczkami fabrykowanymi przez Lloyda Warnera z Utah. I czy w ogole Mirkowe bloczki moga tez byc wysylane za granice, przez ocean?
Tomku , bloczków 2 mm nie robię już od dawna ale bloczki 3 mm mogę przesłać do ciebie bez żadnego problemu , myślę że to bedzie lepsze rozwiązanie niż ponowne zawracanie głowy Atamanowi.Skoro moje bloczki dotarły do Peru i Japonii to myślę, że do USA również dotrą. Jeśli jesteś zainteresowany to poproszę adres na PW
To swietnie! Ale, zanim zloze zamowienie, chcialbym zobaczyc te cudenka na jakiejs fotce, i czy rzeczywiscie bloczki 3 milimetrowe maja w srodku metalowe rolki (to graniczyloby z cudem przy tej ich wielkosci!), bo, o ile wiem, nikt inny na swiecie nie fabrykuje tak malenkich bloczkow z metalowymi rolkami w srodku? U wiekszych bloczkow, owszem, ale nie u tych 3 mm. malenstw!
Jestem wiec, tym bardziej, podekscytowany i z niecierpliwoscia czekam na jakies zdjecie...
Takze, jakie sa ceny na te Mirkowe cudenka i gdzie nalezy skladac zamowienia? (adres, etc)?
Pozdrowienia,
Tomek A.
PS: Nie bylo moim zamiarem zawracac glowe kol. Atamanowi, ba, moje pytanie nie bylo nawet zwrocone do niego a raczej do ogolu. Sorry za konfuzje!
- ataman
Ależ nigdzie nie było powiedziane, że Mirkowe bloczki mają metalowe rolki! Bloczki Mirka są wewnątrz ładnie wyprofilowane w kształcie rolki, co doskonale imituje rzeczywistość (widać to na fotkach), natomiast bloczki "amerykańskie" (na podanej stronie) mają tylko wyfrezowane rowki, i zwyczajnie przewiercone dziurki.. i tyle
Pozdrawiam