Odezwa o pomoc - nowy artykuł

Zmiany na stronie i inne związane z witryną.

Awatar użytkownika
radek
Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
Kontakt:

Odezwa o pomoc - nowy artykuł

Post autor: radek »

Witam.

Hadżi chce wykonać następną tytaniczną pracę. Chce napisać następny dydaktyczny artykuł. Oto cytat:
Kadłuby można budować w różnoraki sposób. Metod jest kilka o różnej sali trudności zależnie od wielkości budowanego modelu. Na przykład prawie niemożliwe jest wykonanie kadłuba metodą szkieletową modelu butelkowego. Im większy jest model, tym bardziej skomplikowaną metodę można zastosować. Taką metodą jest budowa drewnianych kadłubów modeli historycznych żaglowców w konwencji admiralicji. Budowa modeli z ówczesnych czasów mających wycięte fragmenty burt i ukazujące wewnętrzne pomieszczenia kadłuba i nadbudówek. W tym artykule postaram się omówić każda z tych metod możliwie jak najdokładniej w miarę mojej wiedzy na ten temat. Będę się jednak posiłkował też zdjęciami, rysunkami i fragmentami opisów zamieszczonych przez kolegów na Kodze, oczywiście za ich zgodą i z podaniem źródła.

01. Blokowych
02. Dłubanych.
03. Warstwowych
04. Kartonowych
05. Szkieletowych
06. Skorupowych
07. Laminatowych
......

Aby móc dokończyć to dzieło, będzie potrzebował naszego wsparcia - będzie potrzebował naszej zgody na wykorzystanie materiałów opublikowanych na Kodze, aby się nimi posiłkować - chodzi tu zarówno o opisy jak i o materiał zdjęciowy. Proszę zatem o wsparcie Hadżiego i udzielenie mu swojego pozwolenia na wykorzystanie takich informacji. Można to zrobić i w tym wątku i na PW Hadżiego, jak kto woli.

Materiał będzie tworzony dosyć długo, więc potrzeba trochę cierpliwości, ale moim zdaniem warto - Hadżi już pokazał na co go stać. Liczymy razem na Waszą pomoc.

Pozdrawiam, Radek.

P.S. Oczywiście przytoczony fragment może ulec zmianie, jego przytoczenie miało na celu przybliżenie tematyki przyszłego artykułu.
Radosław Kubera
Koga Portal
Awatar użytkownika
Andrzej1
Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}

O:Odezwa o pomoc - nowy artykuł

Post autor: Andrzej1 »

Witam

Korzystając z Waszej Panie i Panowie uprzejmości (uprzejmość społeczności KOGA) zgadzam się na wykorzystanie wszelakich opublikowanych w moich relacjach MOICH materiałów w artykułach, których celem jest upowszechnianie technik modelarskich w szerokim tego słowa znaczeniu.

Z ukłonami
Andrzej Korycki
Awatar użytkownika
rczarnec

Post autor: rczarnec »

Jeżeli i moje materiały okażą się warte wspomnienia, to i ja nie mam nic przeciwko ich wykorzystaniu przez Hadżiego do przygotowania wspomnianego artykułu.

PS. pozdrowienia dla całej Kogi zza oceanu...
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Awatar użytkownika
Paliwiak1

Post autor: Paliwiak1 »

Witam

Może mój wkład w społeczność kogi jest znikomy, ale jak by akurat coś się przydało z moich relacji to, czemu by nie, żeby zostały wykorzystane.

Pozdrawiam Paweł G.
Z poważaniem Paliwiak
Awatar użytkownika
Zbyszek

Post autor: Zbyszek »

Ja również za wiele nie pokazałem, ale jeśli to co zrobiłem się przyda to proszę bardzo można wykorzystać..
Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
ryszardw

Post autor: ryszardw »

Jeżeli coś się przyda korzystaj R.
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

Jeżeli to co pisałem do czegoś się przyda to będzie mi niezmiernie miło.
Uważam , że większość kolegów wyrazi zgodę ponieważ jest to z korzyścią dla wszystkich
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
Emilius

Post autor: Emilius »

Jeśli tylko cokolwiek nagryzmoliłem, co byłoby pomocne, to oczywiście, służę pomocą.
Sail Ho!
Emil

W stoczni Santisima Trinidad
www.Santisima Trinidad.jun.pl
Awatar użytkownika
RomekS
Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: RomekS »

Można korzystać na Kodze bez żadnych ograniczeń.
Awatar użytkownika
wurcelstock

Post autor: wurcelstock »

Jeśli cokolwiek się przyda - proszę bardzo!
ODPOWIEDZ