Egzemplarz pokazowy prezentuje się w pełni profesjonalnie!
Wierzę Mirku, że ostateczny efekt będzie równie wspaniały jak w przypadku bloczków!:laugh:
Jufersy pierwsze podejście
- Budrys
O:Jufersy pierwsze podejście
Pozdrawiam
Wojciech [Budrys]
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Where there is a will there is a way"
Wojciech [Budrys]
"Where there is a will there is a way"
-
Super!
Mam nadzieję, że będzie duży wybór rozmiarów, lub możliwość wykonania na zamówienie, ponieważ szukam do swojej Cleopatry jufersów 2,5; 3,5; i 4mm.
Mam nadzieję, że będzie duży wybór rozmiarów, lub możliwość wykonania na zamówienie, ponieważ szukam do swojej Cleopatry jufersów 2,5; 3,5; i 4mm.
H.M.S. Endeavour i H.M.S. Cleopatra ukończone
- GrzesiekD
Mirku! Czy Ty czytasz w naszych myślach? :) rozmawiając z innymi bohaterami forum często padało pytanie
o najlepsze jufersy zaraz za pytaniem o najlepsze bloczki. Te jufersy które oferują zestawy są
beznadziejne. I kiedy już się szykowałem do tego by popróbować zrobić jufersy takie jakie być powinny
z nazwy - pojawił się ten właśnie post! Jufers prezentuje się wyśmienicie:D Zła wiadomość - i tak będę
próbował zrobić swoje:D
o najlepsze jufersy zaraz za pytaniem o najlepsze bloczki. Te jufersy które oferują zestawy są
beznadziejne. I kiedy już się szykowałem do tego by popróbować zrobić jufersy takie jakie być powinny
z nazwy - pojawił się ten właśnie post! Jufers prezentuje się wyśmienicie:D Zła wiadomość - i tak będę
próbował zrobić swoje:D
Pozdrawiam
Grzesiek
Człowiek sam sobie nakłada ograniczenia.
Grzesiek
- ryszardw
Jufersy wyglądają rewelacyjnie.Nie wiem czy koledzy zauważyli jak są wykonane .Włókna biegną wzdłuż a nie w poprzek jak to się zwykle robi.Są wykonane prawidłowo.Gratuluję następnego udanego wyrobu.R.
- GrzesiekD
Zauważyłem:) I dlatego tak się mi podobają:D
Pozdrawiam
Grzesiek
Grzesiek
- SZKUTNIK
AHOJ!
Mirek moje gratulacje. Świetna robota. O jufersach nic więcej nie znalazłem, oprócz tego co już wcześniej napisałeś. Widać przeglądaliśmy tę samą literaturę. Rozumiem, że to dopiero pierwsze podejście do jufersów i nie zapomniałeś o modelarzach budujących modele żaglowców sprzed XVII wieku. Tam jufersy miały troszkę inne kształty. Pozdrawiam. SZKUTNIK
Mirek moje gratulacje. Świetna robota. O jufersach nic więcej nie znalazłem, oprócz tego co już wcześniej napisałeś. Widać przeglądaliśmy tę samą literaturę. Rozumiem, że to dopiero pierwsze podejście do jufersów i nie zapomniałeś o modelarzach budujących modele żaglowców sprzed XVII wieku. Tam jufersy miały troszkę inne kształty. Pozdrawiam. SZKUTNIK
Pozdrawiam SZKUTNIK
szkutnik-model@wp.pl
szkutnik-model@wp.pl
- krzysztof
Jestem Mirku pod wrażeniem. To już nie jest hobby to profesjonalizm w pełni tego słowa znaczeniu.
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
- mirek
Bardzo się cieszę, że jufersy się podobają
Nie ma, co tak bardzo się zachwycać to są pierwsze próby i to na jufersie 10 mm. Jak będzie z innymi rozmiarami i typami to życie pokaże. Będziemy ze Zbyszkiem dalej eksperymentować.
Zrobienie dobrych, jufersów nie jest takie proste od strony technologicznej, o czym wielu kolegów już mogło się przekonać robiąc je samodzielnie.
Słowa pochwały cieszą i zachęcają do dalszych prób, ale nie tylko ja brałem udział w ich tworzeniu, olbrzymi nakład pracy w bloczki i jufersy włożył Zbyszek Kowalewski i tak naprawdę to jemu należy dziękować.
Nie będę ukrywał,że gdyby nie Zbyszek nie było by bloczków i jufersów.
Nie ma, co tak bardzo się zachwycać to są pierwsze próby i to na jufersie 10 mm. Jak będzie z innymi rozmiarami i typami to życie pokaże. Będziemy ze Zbyszkiem dalej eksperymentować.
Zrobienie dobrych, jufersów nie jest takie proste od strony technologicznej, o czym wielu kolegów już mogło się przekonać robiąc je samodzielnie.
Słowa pochwały cieszą i zachęcają do dalszych prób, ale nie tylko ja brałem udział w ich tworzeniu, olbrzymi nakład pracy w bloczki i jufersy włożył Zbyszek Kowalewski i tak naprawdę to jemu należy dziękować.
Nie będę ukrywał,że gdyby nie Zbyszek nie było by bloczków i jufersów.
Pozdrawiam Mirek Rybus
- krzysztof
Zwracając się do Ciebie nie umniejszam wkładu Zbyszka. Podziw dla was obu
pozdrawiam Krzysztof
- lkemot
@mirek trzymam kciuki za powodzenie i szybkie opanowanie technologii. Mam nadzieję, że moje następne jufersy będą już od Ciebie
Pozdrawiam
Tomekl vel lkemot
W stoczni: Victory, Akagi
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
Tomekl vel lkemot
W stoczni: Victory, Akagi
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka