Witam wszystkich!
Jeżeli zły dział to najmocniej przepraszam i proszę o przeniesienie. Ale do rzeczy, poszukuję planów modelarskich HMS Victory i/lub San Felipe. Generalnie wystarczą mi same żebra kadłuba i prowadnica(proszę mi wybaczyć brak fachowych określeń). Interesują mnie nie tylko darmowe zbiory, tak że jeżeli ktoś wiedział by gdzie takie znajdę lub sam miał i zechciał się podzielić to byłbym na prawdę bardzo wdzięczny!
Pozdrawiam,
Tadziu.
HMS Victory i/lub San Felipe
-
O:HMS Victory i/lub San Felipe
poszukaj archiwalnych numerów Modelarza. Kilka lat temu opublikowali bardzo dokładne plany Vitka
- ataman
Chyba w kilku zeszłorocznych numerach Modelarza leciały plany Vitka.
A tak przy okazji.. proszę poczytaj tzw regulamin i dostosuj się.
Z ciekawością poczytamy i zobaczymy, co już zbudowałeś, ... bo skoro szukasz planów Victory, to pewnie niejeden fajny model już popełniłeś
A tak przy okazji.. proszę poczytaj tzw regulamin i dostosuj się.
Z ciekawością poczytamy i zobaczymy, co już zbudowałeś, ... bo skoro szukasz planów Victory, to pewnie niejeden fajny model już popełniłeś
Pozdrawiam
-
Prawdę mówiąc jestem grafikiem, na boku chcę sobie "dłubać" jeden z tych dwóch wspaniałych okrętów. Bardzo Wam dziękuję za wskazówki, gdzieś w dziale offtopu zamieszczę kroki z powstawania modelu, gdyby ktoś był zainteresowany. :blush:
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam
Zainteresowanych będzie cały "worek".
Ale nadal pozostaje otwartym pytanie : KTO robi ten model ? Może choć miasto, może choć rok urodzenia.
To akurat regulamin.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Zainteresowanych będzie cały "worek".
Ale nadal pozostaje otwartym pytanie : KTO robi ten model ? Może choć miasto, może choć rok urodzenia.
To akurat regulamin.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
- Jarek
tadziu, z całym szacunkiem dla Ciebie, ale na podstawie wyłącznie linii teoretycznych kadłuba nie zbudujesz Victory. Najwyżej szkielet kadłuba. To jest bardzo trudny model i potrzebne są dokładne plany wszystkiego. Poszukaj na Allegro w dziale: kolekcje-modelarstwo-plany modelarskie. Powinno cuś tam być. Tak jak koledzy wcześniej pisali również MODELARZ drukował Victory. Popołudniu sprubuję poszukać, bo teraz pędzę do pracy.
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
Za dwa lub trzy piwa możesz zakupić:
MM 10-11-12/2005 HMS VICTORY (numer 950527783)
Mały Modelarz 5-6/1977 H.M.S VICTORY (numer 955309260)
MM 3-4/86 - HMS Victory (numer 959225024)
PM nr 47 HMS VICTORY.NR 1/72 (numer 958914418)
PM nr 37 H.M.S.VICTORY (numer 961580473)
Natomiast darmowe .... ;) są na Kodze.
MM 10-11-12/2005 HMS VICTORY (numer 950527783)
Mały Modelarz 5-6/1977 H.M.S VICTORY (numer 955309260)
MM 3-4/86 - HMS Victory (numer 959225024)
PM nr 47 HMS VICTORY.NR 1/72 (numer 958914418)
PM nr 37 H.M.S.VICTORY (numer 961580473)
Natomiast darmowe .... ;) są na Kodze.
- Kazek
Poszukaj archiwalnych numerów miesięcznika Modelarz
Nr 4,5,6,7 /2003
Nr 1,2,3/2006
są tam wkładki z planami HMS Victory lub tu
http://www.model-shipyard.com/ bardzo dobrze wydany model kartonowy w skali 1:96
Pozdrawiam
Nr 4,5,6,7 /2003
Nr 1,2,3/2006
są tam wkładki z planami HMS Victory lub tu
http://www.model-shipyard.com/ bardzo dobrze wydany model kartonowy w skali 1:96
Pozdrawiam
Pozdrawiam Kazik 

- stefan
tadziu napisał:
Kurna i znowu nie wytrzymałem...
"na boku" se można d...
Panowie! Victory to nie jest jakaś śpiewanka o d... Maryni, ani kolega od kielicha..."Vitek" wrrrrrrrrrrr...
Prawdę mówiąc jestem grafikiem, na boku chcę sobie "dłubać" jeden z tych dwóch wspaniałych okrętów. Bardzo Wam dziękuję za wskazówki, gdzieś w dziale offtopu zamieszczę kroki z powstawania modelu, gdyby ktoś był zainteresowany. :blush:
Kurna i znowu nie wytrzymałem...
"na boku" se można d...
Panowie! Victory to nie jest jakaś śpiewanka o d... Maryni, ani kolega od kielicha..."Vitek" wrrrrrrrrrrr...
- Emilius
tadziu napisał:
tadziu, takie dyletanckie podejście nie pomoże ci w budowie, pozostaje kwestia jak bardzo "ambitny" model chcesz wykonać czyli na jakim poziomie trudności. Koledzy którzy wypowiadali się wcześniej mają na myśli precyzyjne wykonanie modelu wg planów, a to dość trudny model i wymagający, stąd moja rada, jeśli chcesz sam budować go od podstaw na bazie planów to odpuść akurat ten, a spróbuj prostszy. Gwarantuję, że bazując na planach nie zrobisz samodzielnie i poprawnie nawet zredukowanej wersji. A że widzę masz ambitne zapędy zaproponowałbym Ci coś z okrętów Kolumba. Mają dużą tolerancję. Plany też są osiągalne.
tadziu, takie dyletanckie podejście nie pomoże ci w budowie, pozostaje kwestia jak bardzo "ambitny" model chcesz wykonać czyli na jakim poziomie trudności. Koledzy którzy wypowiadali się wcześniej mają na myśli precyzyjne wykonanie modelu wg planów, a to dość trudny model i wymagający, stąd moja rada, jeśli chcesz sam budować go od podstaw na bazie planów to odpuść akurat ten, a spróbuj prostszy. Gwarantuję, że bazując na planach nie zrobisz samodzielnie i poprawnie nawet zredukowanej wersji. A że widzę masz ambitne zapędy zaproponowałbym Ci coś z okrętów Kolumba. Mają dużą tolerancję. Plany też są osiągalne.