Nie mam dalej zamiaru się bawić w słowne przekonywanie.
Mamy różne zdania i chyba tutaj nie dojdziemy do porozumienia.
Skoro szkutnictwo umiera, dajmy mu umrzeć do końca.
Jeśli masz ochotę usuń temat lub zamknij, albo dyskusję przenieś gdzieś indziej.
I Międzynarodowa Wystawa Modelarstwa Okrętowego SHIPREPLICA
- JurekBin
- Kontakt:
- jerry_bee
O:I Międzynarodowa Wystawa Modelarstwa Okrętowego SHIPREPLICA
niniejszym chciałbym zaznaczyć, że moje wywody nie mają na celu jakiegokolwiek dezawuowania jakichkolwiek działań służących modelarstwu w Polsce. jeśli ktoś uważa, że można coś zrobić lepiej - jestem za. jeśli ktoś wie jak to zrobić - tym bardziej jestem za.
mogę tylko wyrazić żal, że te działania są często takie ... partyzanckie. byłoby nam wszystkim niezmiernie miło, gdyby Sylwek zabrał głos, wyjaśnił wątpliwości, może opowiedział o efektach rozmów. daleki jestem od angażowania się w sprawy organizacyjne, ale skoro w trakcie otwartego panela dyskusyjnego padają różne propozycje, to nie dziwcie się, że ludzie o nich rozmawiają, czy to się Wam podoba czy nie. bardzo kiepsko to wygląda, kiedy człowiek tworzy sobie oceny sytuacji nie mając pełnego obrazu rzeczywistości (dla jasności - to o mnie). potem jeden i drugi kolega się denerwuje niepotrzebnie, a wystarczy napisać, opowiedzieć i w ogóle.
JurekBin napisał:
oj, czyżby teraz miało dojść do rękoczynów? ;):P
na tym polega urok społeczeństw obywatelskich, że każdy może mieć własne zdanie i do tego publicznie je wyrażać. uważasz, że albo przyjmę Twój punkt widzenia - i wtedy będzie OK, albo zostanę przy swoich poglądach - i wtedy nie będzie OK? dowcip polega na tym, że w pewnym stopniu każdy może mieć rację.
mam nadzieję, że to sarkazm. ale to zbyt poważna sprawa, ja osobiście wolałbym, żeby jednak ktoś coś dla naszego hobby robił, w takiej czy innej formie. szczerze mówiąc - wisi mi, czy powstanie jakaś organizacja, czy nie. ale jeśli ta organizacja zrobi cokolwiek dla propagowania tego hobby to pierwszy publicznie odszczekam swoje wątpliwości.
ale po co? najlepiej udawać, że niczego nie było?
mogę tylko wyrazić żal, że te działania są często takie ... partyzanckie. byłoby nam wszystkim niezmiernie miło, gdyby Sylwek zabrał głos, wyjaśnił wątpliwości, może opowiedział o efektach rozmów. daleki jestem od angażowania się w sprawy organizacyjne, ale skoro w trakcie otwartego panela dyskusyjnego padają różne propozycje, to nie dziwcie się, że ludzie o nich rozmawiają, czy to się Wam podoba czy nie. bardzo kiepsko to wygląda, kiedy człowiek tworzy sobie oceny sytuacji nie mając pełnego obrazu rzeczywistości (dla jasności - to o mnie). potem jeden i drugi kolega się denerwuje niepotrzebnie, a wystarczy napisać, opowiedzieć i w ogóle.
JurekBin napisał:
Nie mam dalej zamiaru się bawić w słowne przekonywanie.
oj, czyżby teraz miało dojść do rękoczynów? ;):P
Mamy różne zdania i chyba tutaj nie dojdziemy do porozumienia.
na tym polega urok społeczeństw obywatelskich, że każdy może mieć własne zdanie i do tego publicznie je wyrażać. uważasz, że albo przyjmę Twój punkt widzenia - i wtedy będzie OK, albo zostanę przy swoich poglądach - i wtedy nie będzie OK? dowcip polega na tym, że w pewnym stopniu każdy może mieć rację.
Skoro szkutnictwo umiera, dajmy mu umrzeć do końca.
mam nadzieję, że to sarkazm. ale to zbyt poważna sprawa, ja osobiście wolałbym, żeby jednak ktoś coś dla naszego hobby robił, w takiej czy innej formie. szczerze mówiąc - wisi mi, czy powstanie jakaś organizacja, czy nie. ale jeśli ta organizacja zrobi cokolwiek dla propagowania tego hobby to pierwszy publicznie odszczekam swoje wątpliwości.
Jeśli masz ochotę usuń temat lub zamknij, albo dyskusję przenieś gdzieś indziej.
ale po co? najlepiej udawać, że niczego nie było?
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- Zbyszek
O:I Międzynarodowa Wystawa Modelarstwa Okrętowego SHIPREPLICA
Widzę, że koledzy już rozpoczęli ostrą dyskusję na temat wyglądu polskiego modelarstwa. Więc jeśli mamy dyskutować nad zmianami w organizacjach zrzeszających polskich modelarzy, należałoby przedstawić jak ma wyglądać ta nowa organizacja, jakie struktury, zasady finansowania itd. A na razie to mamy zero wiedzy. Jeśli chodzi o LOK to ja do niego nic nie mam. Nie mogę wymagać nic od organizacji, do której nie należę i nie kładę na jej utrzymanie. Więc jeśli przyjeżdżam na MP klasy "C" do Wschowej i otrzymuję darmową kawę mówię dziękuje i tyle. Ktoś powie, że wpłaciłem wpisowe to mi się należy, owszem miejsce na wystawie dla modelu, bo jest to opłata startowa a nie za kawę. I w tej chwili zorganizowanie dobrej imprezy bez zdobycia sponsorów niestety nie wchodzi w grę. Najlepszym przykładem jest nasz coroczny zjazd Kogi. Żeby nie życzliwość władz Tczewa i pracowników Centrum Wystawienniczego o Jarku i Marianie, którzy zabezpieczają część rozrywkową, to ta impreza mogłaby też inaczej wyglądać. Na szczęście mamy piękną salę wystawienniczą, a jeśli chodzi o noclegi to teraz są darmowe, ale nawet jak były odpłatne to i tak było super. Więc Jurek ty się nie cietrzew tylko przedstaw razem ze Sylwkiem, co żeście ustalili dla tych, którzy nie byli i tylko, dlatego że niestety, ale termin był dość konkurencyjny dla spotkania w Tczewie. W ciągu 2 miesięcy jazda praktycznie w to samo miejsce różnica 30 km to nie wchodzi w grę w moimi i obawiam się i wielu innych kolegów z Kogi. Bo na razie to mam odczucie, że po prostu chcecie stworzyć organizację dla promowania siebie i nic poza tym. Zresztą widać to ze zdjęć, twoja reklama na głównym miejscu i Sylwka na koszulkach. Nic nie mam do twojej firmy a tym bardziej do Sylwka wydawnictwa, bo je kupuję, ale niestety tak to wygląda. Więc proszę o konkrety i wtedy przystąpimy do konkretnej dyskusji. Nie będę się wypowiadał o kształcie takiej organizacji, bo nie mam o tym zielonego pojęcia. Nie znam przepisów, które mówią o tworzeniu struktur, zasadach finansowania, itd. aby móc się o tym wypowiadać.
Pozdrawiam!!!