Kolor etykietek grafitowy i na tym drobne szare literki - ale to nie dla niektórych oczów, większy kontrast,poprawi samopoczucie. Dwa dni strawiłem na to co to są te wagoniki przy niektórych postach, Warto zmienić na weselsze....
dziadok
Kamienie a sprawa Słoni
-
O:Kamienie a sprawa Słoni
Wietrzny Bosman
- oksal
Widzę Karol, że opieczętowałeś. W zasadzie to można by było dać wszystko w tonacji kolory "navy"... obciąć składowe R i G. Ogólnie to Radek całą nową Kogę dał w "granatowym"... zresztą to kosmetyka.
Z innej beczki: Czy muszą być te grupy, znajomi itp.? To raczej sprzyja podziałowi, choć z drugiej strony można do wszystkich wysłać zaproszenie:)
Z innej beczki: Czy muszą być te grupy, znajomi itp.? To raczej sprzyja podziałowi, choć z drugiej strony można do wszystkich wysłać zaproszenie:)
- Karrex
Pisałem:
Częściowo „rozkminiłem” problem. Na tej Kodze rozmiary miały małą numerację size=2, 4 itp., na nowej mają size=100, 150, więc mój wymiar 2 lub 3 jest niewidoczny.
Po edycji postu i wpisaniu size=150 lub usunięciu jest OK, linki (adresy) się też uaktywniają, a uśmieszki można usunąć lub wymienić z nowego edytora (tylko to trochę roboty).
Natomiast w edytorze tak wygląda funkcja koloru czcionki. Się nie rozwija.
Na Kodze testowej, po zapisaniu ostatniego postu na pierwszej stronie, tworzy się następna strona z tym postem.
...
W moich postach poznikały też wszystkie napisy, które na starej Kodze miały użyty rozmiar [size=...], w tytułach, cytatach, odnośnikach do linków, trochę dziwacznie to teraz wygląda. Wiem, że są ale ich nie widać.
...
Sporo nieaktywnych adresów http:.
...
Uśmieszki też nie przeszły, do esemesowych można przywyknąć, ale te pisane typu: evil, woohoo, unsure trochę zamazują czytelność postów.
...
Częściowo „rozkminiłem” problem. Na tej Kodze rozmiary miały małą numerację size=2, 4 itp., na nowej mają size=100, 150, więc mój wymiar 2 lub 3 jest niewidoczny.
Po edycji postu i wpisaniu size=150 lub usunięciu jest OK, linki (adresy) się też uaktywniają, a uśmieszki można usunąć lub wymienić z nowego edytora (tylko to trochę roboty).

Na Kodze testowej, po zapisaniu ostatniego postu na pierwszej stronie, tworzy się następna strona z tym postem.
Pozdrawiam
Karol
W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux
Pozłotnictwo

Karol
W stoczni: Santa Maria, San Juan Bautista, Santisima Trinidad, L'Ambitieux
Pozłotnictwo

- bartes123
Kiedy nastąpi "oficjalne" przeniesienie??? No i czy do czasu przeniesienia Andrzej "WitStwosz" Myszor uzupełnie zdjęcia w Willemie? A jak nie uzupełni to go nie przenosić. Niech siedzi na starej kodze :evil:
- jerry_bee
Karrex napisał:
faktycznie, dodawanie koloru jest tylko dla hard-core'owców.
oksal napisał:
to nie ma służyć podziałom, tylko usystematyzowaniu informacji. jak ktoś się interesuje na przykład dżonkami i powstawłaby taka grupa, to może szybko tam znaleźć interesujące go rzeczy. inaczej przebija się przez czeluście i zakamarki forum.
gdybym ja miał coś dorzucić do uwag, to chyba za dużo się dzieje na tej nowej stronie - może warto trochę ograniczyć ten zalew informacji? np.:
- po co dublują się główne zakładki? (nr 1 na obrazku)
- listę wydarzeń skróciłbym do ostatnich 10 (nr 2 na obrazku)
- usunąłbym okno z użytkownikami (nr 3 na obrazku), niżej i tak jest lista ludzi zalogowanych

faktycznie, dodawanie koloru jest tylko dla hard-core'owców.
oksal napisał:
to nie ma służyć podziałom, tylko usystematyzowaniu informacji. jak ktoś się interesuje na przykład dżonkami i powstawłaby taka grupa, to może szybko tam znaleźć interesujące go rzeczy. inaczej przebija się przez czeluście i zakamarki forum.
gdybym ja miał coś dorzucić do uwag, to chyba za dużo się dzieje na tej nowej stronie - może warto trochę ograniczyć ten zalew informacji? np.:
- po co dublują się główne zakładki? (nr 1 na obrazku)
- listę wydarzeń skróciłbym do ostatnich 10 (nr 2 na obrazku)
- usunąłbym okno z użytkownikami (nr 3 na obrazku), niżej i tak jest lista ludzi zalogowanych

--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
-
Witam . Niektórzy operują tu takimi określeniami dla mnie wogóle nie zrozumiałymi w sprawie Nowej Kogi że ja proszę o pozostawienie mnie na starej . Może znajdzie się kilku jeszcze co też chcą zostać ;) .
Nic z tego nie rozumie co piszecie i zaczynam się bać czy nie pogubie się w tej nowoczesnosci.
Bartek , jestem za . Przyłączasz się ?
Nic z tego nie rozumie co piszecie i zaczynam się bać czy nie pogubie się w tej nowoczesnosci.
Bartek , jestem za . Przyłączasz się ?
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- bartes123
Andrzejku byłem po drzewko świąteczne. Nie mieli gruszy to kupiłem świerka. Bedzie na maszty ;)
Pewnie że "chcę tu zostać i zawsze z tobą być" na starej kodze. Ale Radek chyba nam ją wyłączy wcześniej czy później. Życie składa się z postępu niestety. I z podstępów ;)
Pewnie że "chcę tu zostać i zawsze z tobą być" na starej kodze. Ale Radek chyba nam ją wyłączy wcześniej czy później. Życie składa się z postępu niestety. I z podstępów ;)
- halny55
Phi!!!
To wszystko to mały pikuś. Tylko nie dla mnie. Ja zawsze się dostosowuję do mądrzejszych ode mnie.
To wszystko to mały pikuś. Tylko nie dla mnie. Ja zawsze się dostosowuję do mądrzejszych ode mnie.
- korasonek
Zbyszek napisał:
Radku a tu jeszcze przy tworzeniu nowego tematu w grupie.
[/quote]
Też bym się chciał dowiedzieć do czego służy ta górna części?
Poza tym coś z wstawianiem nowych tematów w grupie nie działa i nie wiem czy tylko u mnie czy u wszystkich jest tak, że dopiero za którymś razem wskoczy.
Miałem chwilę przetłumaczyłem coś z angielskiego na bardziej rozumny tekst dałem dodaj i dupa blada:(
Nowego tematu ani widu ani słychu,pola wyczyszczone, a ja głupi ni skopiowałem moich wypocin.
Radku a tu jeszcze przy tworzeniu nowego tematu w grupie.

Też bym się chciał dowiedzieć do czego służy ta górna części?
Poza tym coś z wstawianiem nowych tematów w grupie nie działa i nie wiem czy tylko u mnie czy u wszystkich jest tak, że dopiero za którymś razem wskoczy.
Miałem chwilę przetłumaczyłem coś z angielskiego na bardziej rozumny tekst dałem dodaj i dupa blada:(
Nowego tematu ani widu ani słychu,pola wyczyszczone, a ja głupi ni skopiowałem moich wypocin.
Pozdrawiam
Piotr
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." (Albert Einstein)
Piotr
"Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." (Albert Einstein)
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam
A ja mam kłopot z logowaniem się.
Mam taki fajny komunikat (co drugi raz) : Invalid Token.
Pewnie nie umiem pisać.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
A ja mam kłopot z logowaniem się.
Mam taki fajny komunikat (co drugi raz) : Invalid Token.
Pewnie nie umiem pisać.
Z ukłonami
Andrzej Korycki