Wraz z Panem Mirkiem szukamy i chcielibyśmy zachęcić kilka osób do przyłączenia się do zamówienia odlewów naszego kolegi z Ukrainy... czyli Aleksa Baranova...
Wyrobów jego, podobnie jak wyrobów naszego Mirka przedstawiać nie trzeba... co tu dużo pisać są rewelacyjne

Ceny oraz wymiary poszczególnych akcesoriów, jak i luf są dostępne na stronie Aleksa czyli:
http://www.shipmodels.com.ua/eng/accessories/index.htm
u dołu strony jest możliwość pobrania cennika w formie pliku PDF...
Zamówienia proszę składać bezpośrednio do Mirka Rybusa, gdyż on będzie naszym "ukraińskim łącznikiem"

Osoby chętne do podpięcia się pod to zamówienie proszę są o dodawanie odpowiedzi w temacie... a szczegółowe zamówienie przekazywać na PW lub mail Mirka...
Płatność za zamówione akcesoria nastąpi z góry... tuż po wyliczeniu kosztów tych elementów i podzielonego kosztu wysyłki na wszystkich zamawiających... (bliższe info dotyczące płatności - Mirek) co do terminu realizacji będziemy go znali zapewne po złożonym zamówieniu...
Apeluję aby przemyśleć temat i podejść do niego jak osoba dorosła... jeśli ktoś nie ma zamiaru, nie jest pewny czy chcę coś kupić niech się wstrzyma i dobrze przemyśli zanim się zgłosi... chcemy w ten sposób uniknąć niepotrzebnego zamieszania...

Powodem takiego "oficjalnego" zamówienia jest obniżenia kosztów wysyłki z Ukrainy do Polski, które niestety są dość wysokie, ale mamy wtedy gwarancje, że taka przesyłka dotrze do osoby zamawiającej...
Ja, jak i kilku innych kolegów z naszego forum już się przekonałem o świetnej jakości tych wyrobów... warte są tych "ojro" w końcu tworzone są w oparciu o bogate zbiory szkutnicze autora jak i produkowane charakterystyczną metodą oddającą najwięcej szczegółów... czyli metodą trąconego wosku...
Materiał świetnie czerni się oksydami, gdyż jest to stop mosiądzu i srebra...
Czekamy na Wasz odzew, ja ze swojej strony pozwolę sobie co jakiś czas odświeżyć temat aby wisiał i był widoczny dla zainteresowanych... no chyba, że Radek pomoże i zawiesi ten temat na jakiś czas aby był widoczny w miejscu tam gdzie ostatnio dodane posty...
Myślę, że czas jaki damy na zebranie chętnych to coś ok. 2-3 tyg. (w zupełności powinno wystarczyć dla zainteresowanych)
Poniżej fotki tych odlewów... więcej dostępnych na w/w stronie.
Dziękuję