W najblizszym czasie wystąpi przerwa techniczna w wyniku przenoszenia kogi na nowy serwer. Zmianie ulegną też wpisy DNS dla koga.net.pl co może dodatkowo wydłużyć czas niedostępności strony u niektórych osób. Przepraszam za niedogodności. Przenoszę serwer aby dodać mu więcej pamięci i zamieniamy serwer na nowszy model - tamten ma już przwie 4 lata.
Pozdrawiam.
Przenosiny serwera - przerwa techniczna
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Przenosiny serwera - przerwa techniczna
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- Kazek
Re: Przenosiny serwera - przerwa techniczna
Radosławie ty nasz miły Adminie bardzo prosimy byś dał znać dzień wcześniej o wyłaczeniu co bym nie wpadli w histerie jak ostanio gdy nam sie nasza Koga ukochana wykopyrtła.
Pozdrawiam Kazik 

- grzegorz75
Tylko załatw to Pułkowniku Radaffi do piątku wieczór .... 

http://www.iik.suzuki.pl/
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Dam znać albo i nie dam, przenosiny są podyktowane "wyrobieniem" wolnego czasu i postępów w przygotowaniu serwera, więc dokładnej daty nie sposób określić. Postaram się to zrobić tak, żeby przenosiny były jak najmniej odczuwalne.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- bartes123
Mniej się tłumacz, a więcej pracuj i każdy będzie zadowolony. I kup tarczę diamentową za 3 koła do serwera.
- rychenko
Witam
Bartek chyba trochę nie na miejscu jest Twój post , to tylko dobra wola Radka ze chce zmodernizować serwer w końcu to jego prywatny czas i pewnie tez koszty które się z tym wiążą abyśmy my mogli się cieszyć Kogą.
Bartek chyba trochę nie na miejscu jest Twój post , to tylko dobra wola Radka ze chce zmodernizować serwer w końcu to jego prywatny czas i pewnie tez koszty które się z tym wiążą abyśmy my mogli się cieszyć Kogą.
Pozdrawiam Ryszard
- bartes123
Oj Ricardo, śpieszę już Cię uspokoić a także sprostować mój post - był on tylko i wyłącznie żartem. na szczęście w przeciwieństwie do Ciebie, Radosław "Zając" K. zna mnie o wiele lepiej, i zauważy w moim poście rubaszny żart, przyprawiony branżowym, modelarskim wtrętem.
Poza tym obiecałem Ci przecież onegdaj, iż nie będę opieprzał nikogo i niczego. Ani żadnej rzeczy która jego jest. Chyba że doctore...
Poza tym obiecałem Ci przecież onegdaj, iż nie będę opieprzał nikogo i niczego. Ani żadnej rzeczy która jego jest. Chyba że doctore...
- Szynal
Wiam kolegów.
Mam pytanie do administratorów serwera, zauważyłem ostatnio, przy przeglądania zwłaszcza starszych postów, że brakuje w nich zdjęć. Zamiast nich pojawiają się pitogramy ze znakami zapytania (na przykład relacja Slawka z pierwszej budowy Kodowej Dżonki - wątek podpięty). Czy ma to związek z przenoszeniem serwera? A drugie pytanie, to czy na forum można wprowadzić możliwość sortowania postów według daty odpowiedzi, wtedy od razu byłoby widać, do których tematów zostały dopisane nowe odpowiedzi - nie trzeba przechodzić przez wszystkie strony kategorii w poszukiwaniu czegoś nowego.
Pozdrawiam
Mam pytanie do administratorów serwera, zauważyłem ostatnio, przy przeglądania zwłaszcza starszych postów, że brakuje w nich zdjęć. Zamiast nich pojawiają się pitogramy ze znakami zapytania (na przykład relacja Slawka z pierwszej budowy Kodowej Dżonki - wątek podpięty). Czy ma to związek z przenoszeniem serwera? A drugie pytanie, to czy na forum można wprowadzić możliwość sortowania postów według daty odpowiedzi, wtedy od razu byłoby widać, do których tematów zostały dopisane nowe odpowiedzi - nie trzeba przechodzić przez wszystkie strony kategorii w poszukiwaniu czegoś nowego.
Pozdrawiam
--
Rafał Szynalski
Rafał Szynalski
- Szynal
Jeszcze raz ja. Z tym sortowaniem to się chyba pomylilem - jakaś pomroczność jasna mnie ogarnęła. Posty, które mają "świeże" odpowiedzi znajdują się na górze wątku, choć wcześniej wydawało mi się, że decyduje data utworzenia tematu. Pytanie o znikające zdjęcia ciągle aktualne.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
--
Rafał Szynalski
Rafał Szynalski
- Szynal
Witam wszystkich.
Linki do zdjęć ze starszych postów - o czym pisałem dwa piętra wyżej - już działają, widać konfiguracja serwera została poprawiona. Mam jednak teraz pytanie o wyszukiwarkę na forum. Czy zamierzonym jest rozpoznawanie przez silnik wyszukujący, małych i wielkich liter? Przykładowo szukanie słowa "pilot" oraz "Pilot" daje zupełnie różne wyniki co przy nieznajomości zasad jakimi kieruje się wyszukiwarka może być bardzo frustrujące.
Pozdrawiam
Linki do zdjęć ze starszych postów - o czym pisałem dwa piętra wyżej - już działają, widać konfiguracja serwera została poprawiona. Mam jednak teraz pytanie o wyszukiwarkę na forum. Czy zamierzonym jest rozpoznawanie przez silnik wyszukujący, małych i wielkich liter? Przykładowo szukanie słowa "pilot" oraz "Pilot" daje zupełnie różne wyniki co przy nieznajomości zasad jakimi kieruje się wyszukiwarka może być bardzo frustrujące.
Pozdrawiam
--
Rafał Szynalski
Rafał Szynalski