Witam,
Ilustracja do dyskusji na SB pokazujaca rozne gatunki bukszpanu: na dole ten amerykanski, po srodku europejski a na gorze "Castello" czyli prawie bukszpan
Serdecznie Pozdrawiam
Piotrek
Bukszpan
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: Bukszpan
Dziędobry
Ilustracja do ... i tu nie wiem czego, bo mnie przy dyskusji nie było.
A poza tym na patyczkach się nie znam.
Bukszpan (środkowoeuropejski) ścięty we wrześniu, leży w pomieszczeniu o stałej temperaturze 15 stopni.
W zasadzie własność Mirka, ale ... .
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Ilustracja do ... i tu nie wiem czego, bo mnie przy dyskusji nie było.
A poza tym na patyczkach się nie znam.
Bukszpan (środkowoeuropejski) ścięty we wrześniu, leży w pomieszczeniu o stałej temperaturze 15 stopni.
W zasadzie własność Mirka, ale ... .
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Ostatnio zmieniony 13 lis 2013, 15:44 przez Andrzej1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ale co ?
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- Kazek
jeżeli jest jakieś ale to mnie potrzeba do wykonania rzeźb więc chętnie cosik z tego uszczknę 

Pozdrawiam Kazik 

- ryszardw
Sądząc po listkach wygląda na bukszpan..Masz skarb no może skarbek.Sam bym się chętnie zapisał .Coś można z tego wystrugać.Tylko jeszcze suszenie w suszarni.R
- PawelCH
Witam
Czy to znaczy, że ten bukszpan, który każdy ma na działce to ten europejski? To będzie dobre na rzeźby?
Czy to znaczy, że ten bukszpan, który każdy ma na działce to ten europejski? To będzie dobre na rzeźby?
Paweł
-
Jak najbardziej . Fajnie się obrabia .
Pozdrawiam . Andrzej :)
- PawelCH
-
Bukszpan o chyba najłatwiejszy krzew świata, tylko wolno rośnie. Obojętnie jak wsadzisz byle do dołu ułamanym to wyrośnie:). A ze święconki to już wogóle