Zagramanica

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
Awatar użytkownika
Handszpak

Odp:Zagramanica

Post autor: Handszpak »

Witam

Jako że dopiero wchodzę na rynek pracy pozwolę sobie coś napisać.
W polsce jest fajnie ale wku**** mnie to ze nawet jak pracodawca chce dać więcej to albo tego nie robi, albo robi to pod stołem. Bo proszępanów kto zarobi najwięcej na podwyżce dla pracownika? ta chołota co nami żądzi. Ja nie musze wyjezdzać z kraju zeby mieć tyle co inni za granicą, ale na kwitku zawsze bede mieć najniższą krajową (chyba ze zmienie prace, ale wtedy bede mieć realnie mniej niz niz teraz mimo ze na kwitku bedzie duzo)

Problem nr 2 swego czasu byłem organizatorem konkurów modelarskich w Żywcu. Żeby wysępić cos od tej chołoty na ten wspaniały cel to sie trzeba tyle nażebrać że to sie w głowie nie mieści. Dlaczego? Bo MODELARSTWO nie jest tak widowiskowe jak np PIŁKA NOŻNA (co sie dzieje w piłce to nie trzeba mówić).
Raz nawet cofnięto mi zgode na zawody po 2 dniach trwania konkursu, 3 dzien odbył sie nielegalnie bo cięzko by było tak porozsyłać modelazy zkwitkiem do domów tym bardziej ze przyjechali z całej polski.

W sumie racja lepiej nie politykować, usune te bzdety, hociaz w sumie to hyde park.
Dziadek

Post autor: Dziadek »

Mam prośbę, a właściwie dwie:
1. To jest forum poswięcone modelarstwu okrętowemu, i niechaj tak pozostanie
2. jak chcemy uprawiać politykę i zdradzać swe preferencje partyjno rządowe i ideologiczne ( co nie wszystkich interesuje, a mnie wcale) to przestanie to być to witryna modelarska tylko polityczna.

A jest tylie innych forów i witryn poświęconych polityce że nie ma konieczności wprowadzania tych tematów do nas

Pozdrawiam drewienkowo
Dziadek wietrzny Bosman
Wietrzny Bosman
Awatar użytkownika
inicjator

Post autor: inicjator »

Zgodnie z prosba Dziadka, oraz zeby zozluznic troche atmosfere w tym watku chcialem przedstawic kilka zdjec repliki zaglowca Dunbrody. Mozna go ogladac w miejscowosci New Ross. Plywal on do Nowego Yorku z emigrantami z Irlandii (podobno dziadek prezydenta Kennedy’ego tez na nim wyemigrowal do ameryki). W kazdym razie dla kazdego szkutnika jest to nielada gratka zobaczyc zaglowiec w skali 1:1.

Pozdrawiam

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
"Nie oceniaj ksiazki po okladce"
Awatar użytkownika
mirek

Post autor: mirek »

Nie bardzo rozumiem Dziadka przecież to jest Hyde Park i tu mozemy pogadać o wszystkim i niczym.
Nawet ponazekać na żonę ;)
Pozdrawiam Mirek Rybus
Awatar użytkownika
oksal

Post autor: oksal »

mirek napisał:
Nie bardzo rozumiem Dziadka przecież to jest Hyde Park i tu mozemy pogadać o wszystkim i niczym.
Nawet ponazekać na żonę ;)

:) i o to chodzi
ODPOWIEDZ