witam wszystkich
prosze o pomoc jak i jaka technika mocować wręgi statku jestem swierzy w tej dziedzinie a zaczeło mnie interesować i postanowiłem ze coś sobie zbuduje ale mam problem z wręgami jak dalej je połączyć między soba wręgi mam wycięte pełnew srodku teraz co dalej poprosił bym o pomoc może jakieś zdjęcia żebym zobaczył i w ten czas załape o co chodzi będe bardzo wdzieczny wielki szacuneczek dla wszystkich pozdrawiam
prosze o pomoc
- JurekBin
- Kontakt:
Odp:prosze o pomoc
No witaj Adamie,
na pewno każdy Ci chętnie pomoże, ale napisz coś dokładniej o szkielecie lub pokaż jakieś zdjęcie.
- jaki to model?
- jaki materiał?
- jaka technika?
bez tych podstaw nikt nie będzie w stanie Ci nic poradzić.
Jurek
na pewno każdy Ci chętnie pomoże, ale napisz coś dokładniej o szkielecie lub pokaż jakieś zdjęcie.
- jaki to model?
- jaki materiał?
- jaka technika?
bez tych podstaw nikt nie będzie w stanie Ci nic poradzić.
Jurek
-
witam to jest kuter ratowniczy r30 a materiał bedzie sklejeczka 4min
- Zbyszek
Też tak jak Jurek nie wiem nawet po tym wpisie że jest to kuter ratowniczy o co ci chodzi, jeśli jest to twój pierwszy model to raczej chyba odrazu za ostro podeszłeś sam popelniłem podobny błąd i model leży i nie wiem czy kończyć czy nie, a w między czasie potrenowałem na dżonce której kurs budowy w okresie wakacyjnym zrobił nam Sławek KROMER super wprawka i oprócz tego kurs budowy K&M też porządny kawał lektury tam proponuję ci zajrzeć. I tak w kroku 4 na temat budowy K&M jest dyskusja o szkielecie a w relacjach z budowy masz pokazane co i jak pokolej. może ci to pomoże miłej zabawy.
Pozdrawiam!!!
-
jak mniejwięcej widziałem to wręgi jakoś połączone mam plany są te poprzeczne do wreg ale jak to połączyć
- JurekBin
- Kontakt:
stary,
no nie chcę być niekoleżeński... ale sam sobie zadaj pytanie jak połączyć wręgi?
mając takie informacje... kuter r-30, sklejka 4mm... trochę dużo xxx-ów a mało a,b,c d itd.
czy robisz to metodą jak w Małym Modelarzu? tzn... we wręgach i wzdłużnicy wycinasz rowki i to razem wpasowujesz do siebie? Czy to ma być model RC...
No chłopie, pomoż sobie pomagając nam pomóc Tobie, czyli dając więcej danych.
Jurek
no nie chcę być niekoleżeński... ale sam sobie zadaj pytanie jak połączyć wręgi?
mając takie informacje... kuter r-30, sklejka 4mm... trochę dużo xxx-ów a mało a,b,c d itd.
czy robisz to metodą jak w Małym Modelarzu? tzn... we wręgach i wzdłużnicy wycinasz rowki i to razem wpasowujesz do siebie? Czy to ma być model RC...
No chłopie, pomoż sobie pomagając nam pomóc Tobie, czyli dając więcej danych.
Jurek
-
i własnie o to mi chodziło
- JurekBin
- Kontakt:
akp44 napisał:
teraz to już zbaraniałem... czyli o co? :S :S
i własnie o to mi chodziło
teraz to już zbaraniałem... czyli o co? :S :S
-
więc zostane przy waszych propozycjach takich zeby nie było zbyt ciężkie na poczatek na planach jest jedna po srodku w zdłóż wręg i z prawej i z lewej po trzy w zdłóż wręg prosze o zrozumienie pierwszy raz będe cos takiego robił
- mirek
Nie cierpię lenistwa !!!!
Wystarczyła odrobina dobrej woli i chęci aby zajżeć tu:
http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/id,1485/catid,511/
Masz podane jak na talerzu co i jak zrobić od momentu wycinania do momentu załozenia żagli !!!!!!!!
Wystarczy poczytać cały kurs i wszystko się wyjaśni
A wrazie wątpliwości pytaj !
Ale z sensem bo jak na razie to wszystko nie trzyma się kupy
Wystarczyła odrobina dobrej woli i chęci aby zajżeć tu:
http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/id,1485/catid,511/
Masz podane jak na talerzu co i jak zrobić od momentu wycinania do momentu załozenia żagli !!!!!!!!
Wystarczy poczytać cały kurs i wszystko się wyjaśni
A wrazie wątpliwości pytaj !
Ale z sensem bo jak na razie to wszystko nie trzyma się kupy
Pozdrawiam Mirek Rybus