Chwalimy się
- Borek
- Lokalizacja: {"name":"Polska Wroc\u0142aw","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: Chwalimy się
Gratuluje. To co za frezarką również interesujące
jedno nie może działać bez drugiego...

Pozdrawiam serdecznie Piotr
- dali
To co za frezarką jest bardziej skomplikowane technologicznie niż to imadło maszynowe 

- mati
- Lokalizacja: {"name":"","desc":"Sosnowiec,G\u00f3rno\u015bl\u0105sko-Zag\u0142\u0119biowska Metropolia,wojew\u00f3dztwo \u015bl\u0105skie,Polska,pl","lat":"50.2780834&am
Witaj Adamie wśród szczęśliwych posiadaczy MF70 
Mnie jednak zastanawia co tam jest w tych pudełkach z oznaczeniem TNT... jakaś chałupnicza produkcja fugasów/ajdików?

Mnie jednak zastanawia co tam jest w tych pudełkach z oznaczeniem TNT... jakaś chałupnicza produkcja fugasów/ajdików?

The world is yours...
- Hadżi
- Lokalizacja: {"name":"Polska k\/Olkusza","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam!
A oto mój nowy nabytek. Zakupiony 10 lutego 2021, a dzisiaj dotarł. Jak sprawdzałem dzisiaj, to się okazuje że już zdrożał prawie o dwie stówki.
Można też obracać całą głowicę w prawo i lewo do 45*.
Pozdrawiam
"Hadżi"
A oto mój nowy nabytek. Zakupiony 10 lutego 2021, a dzisiaj dotarł. Jak sprawdzałem dzisiaj, to się okazuje że już zdrożał prawie o dwie stówki.
Można też obracać całą głowicę w prawo i lewo do 45*.
Pozdrawiam
"Hadżi"
Na pochylni strajk zakończony: ok. podwod. SIEWIERJANKA, budowa wznowiona.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
- PanLipazMiodem
Hadżi, będziesz robił odwierty i szukał gazu łupkowego?
Pokażę Wam sztuczkę
Hokus pokus czary mary
Tczew to jednak porządna firma.
Pozdrawiam
Pokażę Wam sztuczkę
Hokus pokus czary mary
Tczew to jednak porządna firma.
Pozdrawiam
- Hadżi
Witam!
Lipa tak! Najpierw muszę znaleźć jakiegoś różdżkarza aby wskazał gdzie wiercić. Jeżdżę na gazie, ale państwowy drożeje i jak się nie dowiercę będę musiał jeździć na holzgazie.
Pozdrawiam
"Hadżi"
Lipa tak! Najpierw muszę znaleźć jakiegoś różdżkarza aby wskazał gdzie wiercić. Jeżdżę na gazie, ale państwowy drożeje i jak się nie dowiercę będę musiał jeździć na holzgazie.
Pozdrawiam
"Hadżi"
- Hadżi
Witam!
Przymiarka stolika krzyżowego (modelarskiego) do dużej maszyny. Da się zamontować bez problemów. A na nim imadło maszynowe. Do wiercenia i frezowania drobnych modelarskich elementów w drewnie i metalach kolorowych jak najbardziej. Do frezowania stali muszę kupić inny stół krzyżowy do tych prac dedykowany. A oto pierwsza próba frezowania rowka w drewnie bukowym. ,
Pozdrawiam
„Hadżi”
Przymiarka stolika krzyżowego (modelarskiego) do dużej maszyny. Da się zamontować bez problemów. A na nim imadło maszynowe. Do wiercenia i frezowania drobnych modelarskich elementów w drewnie i metalach kolorowych jak najbardziej. Do frezowania stali muszę kupić inny stół krzyżowy do tych prac dedykowany. A oto pierwsza próba frezowania rowka w drewnie bukowym. ,
Pozdrawiam
„Hadżi”
-
- Lokalizacja: {"name":"Cz\u0119stochowa","desc":"Cz\u0119stochowa,powiat cz\u0119stochowski,wojew\u00f3dztwo \u015bl\u0105skie,Polska,pl","lat":"50.8089997",&
Witam
Jako że jestem tu nowy i jak niektórzy już wiedzą zajmuję się modelarstwem od 25 lat (Głównie Lotniczym) chciałem pokazać wam co można z tego wystrugać. Zajęcie to nie jest mi obce i w niektórych aspektach łącze drewno z plastikiem.
Poniżej kilka moich wyrobów w skali 1:48 Za niektóre a to tylko część złoto na wystawach.
Jako że jestem tu nowy i jak niektórzy już wiedzą zajmuję się modelarstwem od 25 lat (Głównie Lotniczym) chciałem pokazać wam co można z tego wystrugać. Zajęcie to nie jest mi obce i w niektórych aspektach łącze drewno z plastikiem.
Poniżej kilka moich wyrobów w skali 1:48 Za niektóre a to tylko część złoto na wystawach.
- Daro_Buko
Cześć.
Jedną z moich pasji jest budowa maszyn do wykorzystania w pracach hobbystycznych.Ostatnio zrobiłem dwie piły.
Duża ma blat 1000x700 mm na silniku zagłębiarki Makity SP6000J 1300 W. Wysokość cięcia to 52 mm. Posiada możliwość cięcia pod kątem 0-45 stopni. Bardzo fajnie tnie i co najważniejsze nie wpada w wibracje i nie wali pyłem w modelarnię.
Jedną z moich pasji jest budowa maszyn do wykorzystania w pracach hobbystycznych.Ostatnio zrobiłem dwie piły.
Duża ma blat 1000x700 mm na silniku zagłębiarki Makity SP6000J 1300 W. Wysokość cięcia to 52 mm. Posiada możliwość cięcia pod kątem 0-45 stopni. Bardzo fajnie tnie i co najważniejsze nie wpada w wibracje i nie wali pyłem w modelarnię.
- Daro_Buko
Drugą piłę miałem od dawna, ale też postanowiłem przeprowadzić metamorfozę.
Blat 450x600 mm, a w środku potężny i bardzo ciężki silnik indukcyjny 0,75 kW. Dlatego też tą piłę zrobiłem na kółkach.
Blat 450x600 mm, a w środku potężny i bardzo ciężki silnik indukcyjny 0,75 kW. Dlatego też tą piłę zrobiłem na kółkach.
- Załączniki