Nie wiem bo nie mam tej piły, ale jeśli nabędę to na pewno kupię tę taśmę:
https://swiatnarzedzi.pl/pl/p/Tasma-do- ... 8182/10375
Z tego co pamiętam to chyba Wojtek posiada.
Chwalimy się
- ralfee3
Re: Chwalimy się
pozdrawiam,
Rafał
--------------------------------------------
w porcie: K&M
w stoczni: HMS Enterprize 1774
Rafał
--------------------------------------------
w porcie: K&M
w stoczni: HMS Enterprize 1774
- Siberian
Rafał, właśnie ze względu na możliwość założenia tej wąskiej taśmy, ta piła nie ma sobie równych. Nie wahaj się.
Pozdrawiam, Wojtek.
- dali
Witam, właśnie wróciłem z trzy dniowej podróży, jak to ładnie ujął Tymon, z czarno-białej krainy Republiki i Grzegorza Ciechowskiego.
pozdrawiam

pozdrawiam
- mati
- Lokalizacja: {"name":"","desc":"Sosnowiec,G\u00f3rno\u015bl\u0105sko-Zag\u0142\u0119biowska Metropolia,wojew\u00f3dztwo \u015bl\u0105skie,Polska,pl","lat":"50.2780834&am
Witam,
Z racji braku natchnienia i pomysłu na rozpoczynanie czegoś większego... a przy tym aby nie siedzieć modelarsko bezczynnie to sobie zlepiłem kilka kasztanów
Zawsze lubiłem pancerkę z II wojny światowej... no to na warsztat wjechał znane trio czyli:
M4A3E8 Sherman - A Paper Doll - 68 Batalionu Pancernego Armii USA, Niemcy, 1945
Pz.Kpfw.VI Ausf.E - Tiger 1 - 142 - 501 Batalion Czołgów Ciężkich, Tunezja, 1943
T-34/85 - 1213 - Rogacz - 1. Batalion 3. Brygady Pancernej, Niemcy, 1945
A na rozgrzewkę poszedł sowiecki ciągnik artyleryjski Ya-12...
Pozdrawiam
Mateusz
Z racji braku natchnienia i pomysłu na rozpoczynanie czegoś większego... a przy tym aby nie siedzieć modelarsko bezczynnie to sobie zlepiłem kilka kasztanów

Zawsze lubiłem pancerkę z II wojny światowej... no to na warsztat wjechał znane trio czyli:
M4A3E8 Sherman - A Paper Doll - 68 Batalionu Pancernego Armii USA, Niemcy, 1945
Pz.Kpfw.VI Ausf.E - Tiger 1 - 142 - 501 Batalion Czołgów Ciężkich, Tunezja, 1943
T-34/85 - 1213 - Rogacz - 1. Batalion 3. Brygady Pancernej, Niemcy, 1945
A na rozgrzewkę poszedł sowiecki ciągnik artyleryjski Ya-12...
Pozdrawiam
Mateusz
The world is yours...
- TomekA
Wow! Ty to masz talent i szybkosc w palcach! Zdumiewajaca jakosc i detalka w tych modelach.
Zdjecia rownie doskonale, jak same modele. Wielka przyjemnosc w ich ogladaniu!
A z jakich to zestawow te czolgi?

Zdjecia rownie doskonale, jak same modele. Wielka przyjemnosc w ich ogladaniu!
A z jakich to zestawow te czolgi?
- mati
- Lokalizacja: {"name":"","desc":"Sosnowiec,G\u00f3rno\u015bl\u0105sko-Zag\u0142\u0119biowska Metropolia,wojew\u00f3dztwo \u015bl\u0105skie,Polska,pl","lat":"50.2780834&am
Dzięki Tomku 
Takie modele to można robić
Samo sklejenie to kilka dni... a malowanie i weathering kilka następnych. A nie to co nasze drewniaczki i lata dłubania

Najdłużej zeszło mi sie z Tigerem... jest największy i najbardziej skomplikowany... ale i podoba mi się najbardziej.
Pewnie pancerni puryści dostrzegą niedoróbki bo to moje pierwsze plastiki
ale mi i tak cieszą oko 
Sherman i Tiger są z Ryefield Model a T34/85 i Ya-12 od MiniArt. Wszystko w skali 1:35
Pozdrawiam
Mateusz

Takie modele to można robić
Samo sklejenie to kilka dni... a malowanie i weathering kilka następnych. A nie to co nasze drewniaczki i lata dłubania
Najdłużej zeszło mi sie z Tigerem... jest największy i najbardziej skomplikowany... ale i podoba mi się najbardziej.
Pewnie pancerni puryści dostrzegą niedoróbki bo to moje pierwsze plastiki

Sherman i Tiger są z Ryefield Model a T34/85 i Ya-12 od MiniArt. Wszystko w skali 1:35
Pozdrawiam
Mateusz
The world is yours...
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Dzień dobry
Fajne te czołgi. Ale do czego to jeszcze dojdzie na tej biednej Kodze ?
Za poniedługo, Kazek pokarze nas zdjęciami modeli z Wojen Gwiezdnych z zestawu.
Mateuszu, przyglądałem się powierzchni Twoich modeli. Może nie cała tak wygląda, ale te fragmenty
co je poddałem oględzinom, stwarzają złudzenie hutniczej roboty. Gratulacje.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Fajne te czołgi. Ale do czego to jeszcze dojdzie na tej biednej Kodze ?
Za poniedługo, Kazek pokarze nas zdjęciami modeli z Wojen Gwiezdnych z zestawu.
Mateuszu, przyglądałem się powierzchni Twoich modeli. Może nie cała tak wygląda, ale te fragmenty
co je poddałem oględzinom, stwarzają złudzenie hutniczej roboty. Gratulacje.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
- mati
Cześć Andrzeju 
Dziękuję...
No widzisz jaka to desperacja... musiałem wydłubać jakieś modele bo nie potrafię siedzieć bezczynnie z taka ilością wolnego czasu
Dobrze się dopatrzyłeś... powierzchnia modelu tam gdzie powinna... miała imitować walcowaną stal lub odlewaną. Mimo, że te współczesne zestawy dość dobrze imitują te elementy... to i tak musiałem je poprawić, aby były bliższe oryginałowi. Spawy też są robione przeze mnie bo te które oferował zestawy też nie był zbyt udane.
Pozdrawiam
Mateusz

Dziękuję...
No widzisz jaka to desperacja... musiałem wydłubać jakieś modele bo nie potrafię siedzieć bezczynnie z taka ilością wolnego czasu

Dobrze się dopatrzyłeś... powierzchnia modelu tam gdzie powinna... miała imitować walcowaną stal lub odlewaną. Mimo, że te współczesne zestawy dość dobrze imitują te elementy... to i tak musiałem je poprawić, aby były bliższe oryginałowi. Spawy też są robione przeze mnie bo te które oferował zestawy też nie był zbyt udane.
Pozdrawiam
Mateusz
The world is yours...
- Tomsonikkk
Witam chciałbym pokazać czym zajmowałem się prze z ostatnie dwa lata co mało ma może wspólnego z modelarstwem ale co by nie było że wolny czas spędza się przed TV
Temat bardzo banalny w 124 coupe o oznaczeniu 300ce z 89r znalezione w szopie odkupione w naprawdę dobrych pieniądzach jak by się zdawało na początku
z pozdrowieniami Tomek

Temat bardzo banalny w 124 coupe o oznaczeniu 300ce z 89r znalezione w szopie odkupione w naprawdę dobrych pieniądzach jak by się zdawało na początku

z pozdrowieniami Tomek
- sferoida
Udało mi się nabyć "trochę" gruszki, tak ok. 75kg i to bardzo fajnie przygotowanej. Wreszcie mam większe zapasy, na lata. Większość jeszcze mokra, ale już mogę uznać, że nastał u mnie nowy ład. Eee, nazwę to może inaczej: nowa era modelarska.
Już widzę dużą różnicę między olchą.
Już widzę dużą różnicę między olchą.
pozdrawiam Radek