Michałek, Ubooty i Bartek. Pomóżmy!.

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kon_Bar

Michałek, Ubooty i Bartek. Pomóżmy!.

Post autor: Kon_Bar »

Pozwalam sobie za forum Konradusa

Nikt z nas nie lubi rozstawać się z naszymi modelami. Pracowicie budowane, pielęgnowane i dopieszczane są jak nasze dzieci. Czasami jednak w życiu trzeba stanąć wobec dramatycznych decyzji i pozbyć się nawet ich. Dla rodziny, dla Prawdziwego, Najukochańszego Dziecka.
Nasz kolega, Bartek Kot, stanął wobec takiego wyzwania. Cicho i bez rozgłosu wystawił na Allegro modele Ubootów
(ten i ten), które wszyscy podziwialiśmy na zlocie Forum we Wrocławiu w czerwcu 2007r.

Obrazek

Wystawił, bo ratowanie życia jego Syna jest teraz najważniejsze. Może znajdzie się ktoś , na Forum lub z zewnątrz, kto je kupi. Może znacie taką osobę, instytucję (muzeum?). Cena minimalna wynosi 2500 zł. Uczestnicy zlotu na pewno się zgodzą, że nie jest wysoka pamiętając to, co mogliśmy podziwiać.

Za zgodą Bartka zwracamy się do Was z prośbą o każdą możliwą pomoc w pozyskaniu środków na ratowanie życia Michała - synka Bartka. Pomóżmy naszemu koledze licząc na to, że kiedyś inni pomogą nam. Każda wpłata na poniżej podane konto będzie bezcenna.

Bartłomiej Kot
ul. Dolnobrzeska 46e m1
54-072 Wrocław
mBank
36 1140 2004 0000 3102 3340 6886
"dla Michałka"
Awatar użytkownika
oksal

O:Michałek, Ubooty i Bartek. Pomóżmy!.

Post autor: oksal »

Kon_Bar masz ogromnego PLUS, już przesłałem

PS
nie powinienem się chwalić ale może to pociągnie innych
Awatar użytkownika
Adam70

Post autor: Adam70 »

I ja dołaczylem sie do akcji. Przelew już poszedł
Pozdrawiam Adam
Awatar użytkownika
Kon_Bar

Post autor: Kon_Bar »

I jeszcze w ramach zareklamowania drugiego pomysłu Kolegów na zbiórkę środków - aukcji charytatywnych.
Ja wystawiłem na Allegro książkę "Serce w ogniu" co prawda nie model ale to nowego akurat namierzyłem w domu :) a i tytuł wydał mi się na miejscu :)
Dokładniejszy opis przypadku Michałka tutaj.
Awatar użytkownika
JurekBin
Kontakt:

Post autor: JurekBin »

Pododawałem linki na zagranicznych forach oraz u siebie na stronie.

Mam prośbę do lekarzy... może ktoś to poprawi językowo:

Michal, 2 and half years old, has been diagnosed heart muscle disease which has its source in Coxackie virus Type B. Same virus can cause angina for example. For some people it can be harmless and for others not as it is case with my son. Apparently this is one of the worst things that can “happen” to your heart. The worst are complications that Michal is going through now, huge heart arrhythmia with every EKG graph being different, very low pulse below 40 (children of his age should have 60-80). It can be said that heart is working in a block i.e. is close to a stop as cardiologists would say. Any estimations about the condition are weak and uncertain and mainly depend on the degree of heart’s muscle damage. For the time being the arrhythmia is being corrected by medications, but frankly speaking with not very good results. There is no cure for that as such. Because of the sickness heart’s electromotion is damaged and as it is with nerves they regenerate very slowly. The hope we have is his young age which can speed up this process. The worst is that the boy must stay under the glass so to speak, cannot get any infection because any flu or cold can cause even more unpredictable complications, therefore he is also fed with medications to strengthen immunity.

This is just to give an overview, perhaps as not a cardiologist, I might have mixed up some facts or call it wrongly. Because all medications are not very cheap I have decided to sell part of my collection. Action started on the forum by my colleagues brought unexpected results and here me and my family would like to thank you all for all payments, those small and big because each one of them is precious to us and show how great hearts you have.
Pozdrawiam
Jurek

https://www.jerzybin.com
ODPOWIEDZ