Na początku byłem bardzo chętny do tego projektu ale szczerze mowiąc K&M jako jednostka nie zabardzo mi sie podoba :huh: a chce robić tylko to co sprawi mi naprawdę satysfakcję. Chociaż to są narazie tylko przymiarki, a do samej budowy daleko. Dlatego też nie chciałem nic ujawniać aż wszystko się wyjaśni i padnie ostateczna decyzja ;) Co do Serapisa to stoi on sobie na półce w pokoju i (moim zdaniem) ladnie mu tak ;) Próbowałem zamknąć rufę ale niestety jest on przeze mnie tak sknocona ze musiałbym wszystko przerabiać i znowu niszczyć model, bo troche ciężko przerabia się model z papieru, w którym i tak było pełno błędów :dry: Więc chciałbym zacząć coś nowego, gdzie nie musiałbym naprawiać poprzednich błędów, a zarazem (za pewne jest to moja wada w tym hobby) ambicja mi podpowiada coś co będzie dla mnie dużym wyzwaniem, może okaże się to błędem, może będzie to bardzo dobre doświadczenie. Tego na dzień dzisiejszy nie wiem ale wszystko się okaże jak minie troche czasu ;) .
Oczywiscie podziwiam Wasze wykonianie K&M, dokładność tych wszystkich szczegółów, naprawde piękna robota. Wiem że jest to świetna nauka modelarstwa, lecz jak już pisałem (mam nadzieję że się nikomu nie naraze ;) ) nie przypadła mi jednak do gustu owa jednostka. Mam nadzieję, że mnie rozumiecie :) :)
Pozdrawiam
Łukasz Oleś
pytanie o drewno
- krzysztof
Odp:pytanie o drewno
Myślę, że nie musisz się tłumaczyć, z tego co chcesz robić. Jak widzisz, około 10 osób zaczęło wykonywać K&M, a ile skończy zobaczymy. Wiele osób realizuje własne plany, z którymi się dzieli na naszej witrynie. Wyobrażasz sobie co byłoby, gdyby wszyscy robili tylko jeden model. K&M ma być poligonem dla wzystkich chętnych, niekoniecznie wykonujących ten projekt. Problemy wszędzie sie powtarzają. Poczytaj relację SM, kogi, wodnika i innych w każdej znajdziesz coś co w twojej realizacji sie przyda, Czekamy na twoje sprawozdanie , z tego co wybrałeś.
Krzysztof
Krzysztof
pozdrawiam Krzysztof
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl
krzysztof.t.wasilewski@wp.pl