Nowe czasopismo "MODELARSTWO OKRĘTOWE"

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MODELARSTWO OKRĘTOWE

Nowe czasopismo \"MODELARSTWO OKRĘTOWE\"

Post autor: MODELARSTWO OKRĘTOWE »

Witajcie

Troszkę z opóźnieniem ale mamy zaszczyt obwieścić, że po długich latach posuchy, oczekiwania, pragnień i marzeń stało się! Doczekaliśmy się chwili, w której wystartowało pierwsze na polskim rynku, a także pierwsze w tej części Europy pismo dla modelarzy okrętowych. W całości poświęcone tylko i wyłącznie naszemu wspólnemu hobby, naszej pasji – modelarstwu okrętowemu.

Tytuł pisma: „MODELARSTWO OKRĘTOWE” nie pozostawia wątpliwości co do tematyki naszego magazynu. Piszę „naszego”, bowiem artykuły pisane będą przez modelarzy dla modelarzy. Piszę „naszego” bo to Wy będziecie uczestniczyć w tworzeniu tego pisma i mam nadzieję, pomożecie nam przetrwać na rynku wydawniczym wiele lat. Pismo jest „nasze” bo powstało na Wasze życzenie.

„MODELARSTWO OKRĘTOWE” będzie dwumiesięcznikiem przeznaczonym dla modelarzy sklejających modele kartonowe, plastikowe i żywiczne. Dla modelarzy budujących modele redukcyjne, zdalnie sterowane RC i mikromodele. Będziemy pisać i pokazywać modele zarówno okrętów wojennych jak i statków cywilnych. Nie zapomnimy też o modelach żaglowców.

Będą relacje z budowy, recenzje, nowinki techniczno-warsztatowe, poradniki a przede
wszystkim dużo zdjęć, planów i rysunków. Będą też relacje z wystaw i festiwali modelarskich, będą wywiady.

Będziemy oczywiście na bieżąco śledzili wszelkie konkursy i wystawy, kto wie może sami będziemy brali w nich bezpośredni udział jako organizatorzy i fundatorzy nagród.

Osoba redaktora naczelnego naszego pisma Grześka Nowaka gwarantuje
najwyższą jakość merytoryczną zamieszczanych artykułów, kreślonych planów czy rysunków.

Najbardziej rozpoznawalnymi rzeczami w naszym piśmie będą:

DZIAŁ WYPOSAŻENIA I UZBROJENIA OKRĘTÓW I STATKÓW . W każdym numerze „MO” w tym dziale będziemy opisywać i pokazywać jeden element jednostek pływających, który powtarza się na dużej ilości różnych okrętów lub statków. Będzie to konkretny element uzbrojenia lub wyposażenia pokazany we wspaniałej jakości grafice 3D, dokładnie opisany i rozrysowany na planach.

PROFESJONALNE PLANY MODELARSKIE wykreślone rękoma (a właściwie „myszkami komputerowymi”) samych mistrzów. Plany, na podstawie których będziecie mogli zbudować sami swój model lub zwaloryzować ten, który został już wydany w różnej formie. To nie będzie zwykła wkładka! To będą prawdziwe plany modelarskie!

"MODELARSTWO OKRĘTOWE" będzie kolorowym magazynem formatu A4, ilość stron
40-48 + dwustronna wkładka A1 z planami modelarskimi, wydanym na wysokiej jakości papierze kredowym. Początkowy nakład to 2000 egz. i mamy nadzieję, że dzięki Wam będziemy mogli go szybko zwiększyć.

Cena pisma to 18 zł. Czy to dużo ? Pamiętajcie, że co dwa miesiące otrzymacie za tę kwotę nie tylko wspaniałe czasopismo ale i znakomite plany modelarskie. To tak jakbyście kupowali dwie osobne rzeczy, a płacili za jedną. Bilans jest prosty …

"MODELARSTWO OKRĘTOWE" będziecie mogli kupić w salonach Empik-u, w dużych kioskach i salonach RUCH-u, w sklepach modelarskich jak również bezpośrednio ze sklepu on-line na naszej stronie WWW (tam tylko będzie możliwość zakupu numerów archiwalnych). Na naszej stronie można wykupić prenumeratę; roczną (6 numerów) za 100 zł lub półroczną (3 numery) za 52 zł.

Od 3 numeru ruszy stały dział poswięcony szkutnictwu - zapraszamy do jego redagowania.

Czekamy na Was …

Sylwek Grabarczyk i Grzesiek Nowak

http://www.modelarstwookretowe.pl
Awatar użytkownika
krzychkam
Lokalizacja: {"name":"Bia\u0142ystok","desc":"","lat":"","lng":""}

Odp:Nowe czasopismo \"MODELARSTWO OKRĘTOWE\"

Post autor: krzychkam »

Witam :) :) :)

Kupiłem ten numer - nie znalazłem w nim jakichś szczególnych wiadomości typowo szkutniczych - ale pismo mi sie podoba. Mam nadzieję że z czasem się to zmieni i będziemy mogli znaleść w nim wiecej interesujących wiadomości z naszej dziedziny - a może nawet i jakieś ciekawe plany :)

Skoro koledzy reklamują sie na Naszym Forum ze swoim pismem to może zafundowaliby Kogowiczom jakiś symboliczny rabacik ;) (oczywiście nie uważam że cena jest za wysoka, myślę że pismo jest warte ceny :) )
Awatar użytkownika
Zbyszek

Odp:Nowe czasopismo \"MODELARSTWO OKRĘTOWE\"

Post autor: Zbyszek »

Jeśli obiecują że od 3 numeru będzie dział szkutniczy i dodatkowo zapraszają nas do współpracy to mogą się trochę poreklamować oczywiście za zgodą moderatorów tej strony.:laugh:
Pozdrawiam!!!
ODPOWIEDZ