Ciekawostki
- waldek
- PanLipazMiodem
O:Ciekawostki
Mieszkam w Ustce, miasteczku dosyć turystycznym...i jak widzę w sezonie bloki drewna przypominające kadłub, jakieś patyczki imitujące maszty i wiszące szmatki mające przypominać żagle, pociągnięte farbą olejną i przyklejoną naklejką "SANTA MARIA" to ja się pytam: kto to kupuje?
Widać ludzie kupują taki badziew bo na straganach i w sklepikach jest tego ogrom.
Nasuwa się też inne pytanie: kto to robi, że finalnie na stoisku taki metrowy, dajmy na to, "Dar Pomorza" kosztuje siedemdziesiątpare złotych.
Jedynie co mi się z tych wszystkich "badziewiarskich tandet" podobało to modele żaglowców wykonane (może raczej pokryte) w całości pięknie oszlifowanym w kwadraty i prostokąty bursztynem...i te żagle - "płachta" posklejanych ze sobą bursztynów...tylko, że taka, metrowej długości łajba kosztuje już ok 20tys zł. Ale i tak nie dałbym tyle. Dla mnie lepsze są "drewniaki" wykonane prawie redukcyjnie, które mogę oglądać tutaj:woohoo:
Pozdrawiam
Przemek
Widać ludzie kupują taki badziew bo na straganach i w sklepikach jest tego ogrom.
Nasuwa się też inne pytanie: kto to robi, że finalnie na stoisku taki metrowy, dajmy na to, "Dar Pomorza" kosztuje siedemdziesiątpare złotych.
Jedynie co mi się z tych wszystkich "badziewiarskich tandet" podobało to modele żaglowców wykonane (może raczej pokryte) w całości pięknie oszlifowanym w kwadraty i prostokąty bursztynem...i te żagle - "płachta" posklejanych ze sobą bursztynów...tylko, że taka, metrowej długości łajba kosztuje już ok 20tys zł. Ale i tak nie dałbym tyle. Dla mnie lepsze są "drewniaki" wykonane prawie redukcyjnie, które mogę oglądać tutaj:woohoo:
Pozdrawiam
Przemek
- waldek
Tandeta z bursztynu gdzieś na wystawie w Krakowie.
Żaglowiec z restauracji na Halu.

Żaglowiec z restauracji na Halu.

Pozdrawiam Waldek
- waldek
Jak na te pieniądze to nie drogo nawet jak na polskie warunki, w przeliczeniu 20 złotych.

Pozdrawiam Waldek
- SZKUTNIK
Ahoj!
Z tego co widać na zdjęciu to co najmniej o 10 złociszy za drogie:P
Pozdrawiam
SZKUTNIK
Z tego co widać na zdjęciu to co najmniej o 10 złociszy za drogie:P
Pozdrawiam
SZKUTNIK
Pozdrawiam SZKUTNIK
szkutnik-model@wp.pl
szkutnik-model@wp.pl
- waldek
Trzeba wziąć pod uwagę materiał, robociznę.
Fotki ze świata.
Dziwnówek
Berlin
Jeling

Fotki ze świata.
Dziwnówek

Berlin

Jeling

Pozdrawiam Waldek
- waldek
Nie spotykane żaglóweczki.
Oraz jakieś stare łajby.
No i ciekaw jestem co to to takiego?
.jpg)

Oraz jakieś stare łajby.
No i ciekaw jestem co to to takiego?
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

Pozdrawiam Waldek
- waldek
Podejrzewam że lipa, ale dla tych co bardzo chcą i nie liczą się z kasą.
http://zaglowce.net/kategoria/3/modele-zaglowcow
http://zaglowce.net/kategoria/3/modele-zaglowcow
Pozdrawiam Waldek
-
Oni chyba sami w to nie wierzą co piszą :laugh:
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- SZKUTNIK
Ahoj!
Chłopaki, co sie czepiacie - modele rzeczywiście są niepowtarzalne ;) Sam bym czegoś tak niepowtarzalnego nie wymyślił.
Pozdrawiam
SZKUTNIK
Chłopaki, co sie czepiacie - modele rzeczywiście są niepowtarzalne ;) Sam bym czegoś tak niepowtarzalnego nie wymyślił.
Pozdrawiam
SZKUTNIK
Pozdrawiam SZKUTNIK
szkutnik-model@wp.pl
szkutnik-model@wp.pl