Jedziecie samochodem, uprawiacie sport, sprzątacie, a może ... modelujecie statki. Przy tych i innych grzechach, których nie pamiętam, oko, ręce i inne organy są zwykle zajęte. Ucho może w tym czasie słuchać.
Ja i pewnie wielu z Was już to praktykuje. Średni czas pozycji do wysłuchania to około 10-15 godzin, przy modelowaniu to zaledwie kilka dni. Cena dobrej książki w wydaniu audio to przeszło 30zł. I tu dochodzimy do współczesnych wynalazków, jakimi są wypożyczalnie audiobooków. I e-booków oczywiście, ale to dodatkowy bonus.
Ktoś korzysta? Czy warto? Jakie opcje mają dedykowane programy do obsługi wypożyczalni?
Tak na szybko przejrzałem propozycje. Najlepsza oferta (najwięcej pozycji w stosunku do ceny) jest chyba w:
1. Empik Go ( https://www.empik.com/go/cennik ) 40zł przy 2 użytkownikach
2. Storytel ( https://www.storytel.com/pl/pl/ ) 47zł/2uż. lub 59zł /3uż. + dziecięce konta.
czyli wychodziłoby ok. 20zł / miesiąc
Trochę informacji odnośnie Empik Go : https://www.empik.com/go/faq . Osobiście przychylałbym się do tej oferty.
Wychodzi trochę taniej niż kupowanie na własność. Jeszcze bez deklaracji, ale może ktoś byłby chętny do zawiązania spółdzielni?
Audiobooki - wypożyczalnia na abonament, partner do konta, czy warto?
- sferoida
- mati
- Lokalizacja: {"name":"","desc":"Sosnowiec,G\u00f3rno\u015bl\u0105sko-Zag\u0142\u0119biowska Metropolia,wojew\u00f3dztwo \u015bl\u0105skie,Polska,pl","lat":"50.2780834&am
Re: Audiobooki - wypożyczalnia na abonament, partner do konta, czy warto?
Siemano Radek,
Ja zawsze słuchałem sobie radia przy modelowaniu... ale od czasów pandemii pier.... takie bzdury, że nawet dobra muzyczka nie jest w stanie tego zrekompensować
...więc przy modelowaniu odpalam audiobooki... np. ost przesłuchałem świetna książkę: O północy w Czarnobylu - Adama Higginbotham. Polecam
Nie korzystam z zacytowanych przez Ciebie wypożyczalni... więc nie mogę się w tej kwestii wypowiedzieć... ale swojego posta piszę, gdyż chciałbym Ci polecić podcasty.
Rewelacyjna sprawa... i niektóre bardzo wciągają.
Możesz słuchać na Spotify lub Google Podcast za free.
Ja lubuję się głównie w historii oraz w podcastach o tematyce kryminalnej.
Jeśli mogę Ci polecić... to polecam
Misja specjalna
W mroku historii
Podcast historyczny
Gruby podcast
Sceny zbrodni
Dorwać bestię
Piąte: Nie zabijaj
Kryminatorium
Jest tego dużo więcej... więc każdy znajdzie coś dla siebie.
Ciekawa alternatywa na audiobooków
Ja zawsze słuchałem sobie radia przy modelowaniu... ale od czasów pandemii pier.... takie bzdury, że nawet dobra muzyczka nie jest w stanie tego zrekompensować

...więc przy modelowaniu odpalam audiobooki... np. ost przesłuchałem świetna książkę: O północy w Czarnobylu - Adama Higginbotham. Polecam

Nie korzystam z zacytowanych przez Ciebie wypożyczalni... więc nie mogę się w tej kwestii wypowiedzieć... ale swojego posta piszę, gdyż chciałbym Ci polecić podcasty.
Rewelacyjna sprawa... i niektóre bardzo wciągają.
Możesz słuchać na Spotify lub Google Podcast za free.
Ja lubuję się głównie w historii oraz w podcastach o tematyce kryminalnej.
Jeśli mogę Ci polecić... to polecam

Misja specjalna
W mroku historii
Podcast historyczny
Gruby podcast
Sceny zbrodni
Dorwać bestię
Piąte: Nie zabijaj
Kryminatorium
Jest tego dużo więcej... więc każdy znajdzie coś dla siebie.
Ciekawa alternatywa na audiobooków

The world is yours...
- sferoida
Ooo widzisz, a tego nie znam.
Dzięki, muszę spróbować.
Dzięki, muszę spróbować.
pozdrawiam Radek
- lukaszg
Jestem fanem audiobooków. Okresowo korzystałem z różnych promocji w Empik Go i Storytel, ale podstawa to abonament w Audiotece. Za 19,90 zł dostajemy jedną książkę miesięcznie na własność. Zdecydowanie największy wybór i świetne "superprodukcje". Wiadomo, w jednym miesiącu można przerobić kilka pozycji, ale jak nie ma czasu, praca zdalna i zamknięte siłownie, to można sobie trochę nachomikować. U mnie średnia to 12,4 audiobooka rocznie, więc taki abonament jest idealny. W takim abonamencie można też sobie odświeżać ulubione pozycje bez płacenia.
Oprócz tego polecam apkę MP3 Books do audiobooków ogólnie dostępnych. Przykładowo z YouTube można pobrać w mp3 Dzienniczek Siostry Faustyny.
Oprócz tego polecam apkę MP3 Books do audiobooków ogólnie dostępnych. Przykładowo z YouTube można pobrać w mp3 Dzienniczek Siostry Faustyny.