Witam,
to jest mój pierwszy post na Kodze, choć jestem z wami już od ponad miesiąca... (uznałem, że dopóki sam się czegoś nie dorobię nie ma sensu żebym się wypowiadał...)
coś o mnie:
1985, Student (politologii, ale o tym nie chcę gadać ze starszymi ode mnie) UMCS Lublin, obywatel Podkarpacia (Łańcut, piękne miasto rodzinne), z modelami mam styczność odkąd pamiętam (tatuś), jakieś 15 lat doświadczenia z plastikiem wszelkiej ktegorii (od Cutty Sark przez Shermany i Wildcaty wszelkich skal), jakieś 6 lat zabawy z kartonem...
Modelarstwem szkutniczym zainteresowałrm się z 3 powodów:
1 - nigdy nie robiłem RC, szkutnicze RC jest względnie najtańsze (w 'stanie na dzień dzisiejszy' z RC zezygnowałem)
2 - mając 15 lat usiłowałem wykonać coś z 'Mikrofloty' Katzera - tej frajdy do końca życia nie zaponę :D
3 - szkuty redukcyjne sa po prostu piękne
pierwszy model jaki mam na stoczni to oczywiście dżonka (na prezent dla mojej dziewczyny)
jeśli wyproszę u qmpla cyfrówkę to postaram się o jakąś relację...
zakupiłem (w szale ;) ) na allegro kartonówki Daru Młodzieży, Victory i Mayflower po nicałe 3 zl sztuka (jak dla szkutników quasi-uszkodzone: przesunięcia kolorów), ale nastepne co wyląduje już jutro na kartonie to Nina (choćby dlatego, że mam słabośc do tego imienia :side: )
Będę wykonywal modele metodą Karton+Fornir, dlatego, że:
1 - względnie tania metoda
2 - względnie łatwa metoda
3 - wygląda równie pięknie...
4 - nie wymaga tak dużej ilości narzędzi doświadcczenia w ich obsłudze (mieszkam na stancji...)
5 - mam niewielkie doświadczenie z fornirem (zawsze jakieś ;) ) - restauruję stare meble.
eeeeee, qrde, to dopiero się rozpisałem :|
Witam Wszystkich i serdecznie pozdrawiam,
powodzenia
i do zobacznia :D
Marcin Müller
Witam wszystkich serdecznie :D
-
Witam wszystkich serdecznie :D
pozdrawiam,
Marcin Müller
Marcin Müller