Odp:Mikolaj

Tu mozna narzekać i pisać o sprawach nie związanych z tematami forów
Awatar użytkownika
Jack

Post autor: Jack »

W ściągnieciu literatury z serii Antatomy of Ship może pomóc Thomas_Lop (Allegro)
Awatar użytkownika
Rafal

Post autor: Rafal »

Witam,
Rozmawiałem z ta osobą (emaile) i faktycznie napisała, że jest w stanie załatwić dużo ksiązek z tego cyklu... jest tylko jeden problem - czy Pandora to "bliźniacza" freagta Cleopatry ??? albo chociaż bardzo podobna ... bo Cleopatry z Anatomy niestety nie ma :(
Pozdrawiam
Rafał A.

www.motogaragekutno.pl
Awatar użytkownika
ataman

Post autor: ataman »

Rafal napisał:
Witam,
jest tylko jeden problem - czy Pandora to "bliźniacza" freagta Cleopatry ??? albo chociaż bardzo podobna ... bo Cleopatry z Anatomy niestety nie ma :(

na Kodze był już podobny wątek.. zerknij tu: http://koga.net.pl/index.php?option=com_joomlaboard&func=view&catid=508&id=4041

No.. niestety.. w klasie Amazon nie widać "Pandory"
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tomasz_D

Post autor: Tomasz_D »

Z żaglowych na pewno wyszły fregata Diana oraz Bounty i Victory
Awatar użytkownika
Tomasz_D

Post autor: Tomasz_D »

Z żaglowych na pewno wyszły fregata Diana oraz Bounty i Victory
Awatar użytkownika
jerry_bee

Post autor: jerry_bee »

warto też sprawdzić w EMPiKu - mają całkiem spory wybór, na wiele pozycji trzeba dość długo czekać.
w tej chwili, z serii "Anatomy", można zamówić m.in.: Granado, okręty Kolumba, okręty Nelsona, Essex, Constitution. przy odrobinie szczęscia można trrafić na: Endeavour, Bounty, Alert.
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
Awatar użytkownika
Rafal

Post autor: Rafal »

Dziękuję wszystkim za odpowiedź.
Atamanie dziękuję za link, faktycznie nie ma tam Pandory, ale w Shipyardzie wspomniali "coś" o tej jednostce. NIestety nie mam tej wycinanki teraz w domu i nie mogę zobaczyć co dokłądnie, ale mniejsza z tym.
Generalnie poszukuję Planów i jakiejś literatury do budowy fregaty - myślałem o wycinance Cleopatry, którą posiadam i do tego coś z Anatomy.
Mam jeszcze pytanie do osób, które mają plany/wycinankę JUNO - jak to wygląda "od środka"? Czy to wydanie jest dużo lepsze/dokłądniejsze od tych pierwszych typu Hunter, Cleopatra, Granado, bo moze zmienię opcję i kupię sobie JUNO z Shipyarda ;)
Pozdrawiam
Rafał A.

www.motogaragekutno.pl
Awatar użytkownika
ataman

Post autor: ataman »

Rafal napisał:
faktycznie nie ma tam Pandory, ale w Shipyardzie wspomniali "coś" o tej jednostce. NIestety nie mam tej wycinanki teraz w domu i nie mogę zobaczyć co dokłądnie,

Pewnie tam jest napisane to co tu: http://www.modelarstwo.org.pl/_OLD/szkutnicze/zestaw/shipyard/cleopatra/index.html
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Edward Blackbeard Teach

Post autor: Edward Blackbeard Teach »

Czy shipyard ma wycinankę HMS Juno to ja tego nie wiem, lecz ja nabyłem plany modelarskie tej jednostki i jak na moje oko są dobrze wykonane, szczegółowo, dbając o szczegóły, jest jest on w skali 1:96 ale są też skale pomocnicze, dużo rzeczy z wyposażenia statku jest w bardzo czytelny sposób przedstawione. U mnie stoczni jest mój pierwszy model, jak go ukończę, może zabiorę się za Juno. Napewno jest to ładna jednostka. Na stronie do której link ci przesłał "Ataman" powinna gdzieś w jakiejś galerii być fregata HMS Juno (Zdjęcie Modelu przez kogoś zrobionego) lecz nie jestem pewny, zobaczysz jak wygląda i ocenisz jak wygląda ten ładny stateczek odwzorowany jako model. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Edward Blackbeard Teach

Post autor: Edward Blackbeard Teach »

Znalazłem, rzeczywiście było na tej stronce. Gotowy model: http://www.old.modelarstwo.org.pl/szkutnicze/galeria/jablonskit/juno/index.html
ODPOWIEDZ