Witaj Banderas !!!
Cieszę się, że dołaczyłeś do projetu !!!
A może założysz prywatny wątek w forum Karl und Marie - Relacje z budowy?
Będzie w jednym miejscu. I może wrzucisz jakieś zdjęcia?
Pozdrawiam.
Opinie i dyskusje o projekcie
- radek
- Lokalizacja: {"name":"Warszawa","desc":"Warszawa,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2319581","lng":"21.0067249&quo
- Kontakt:
Re:Opinie i dyskusje o projekcie
Radosław Kubera
Koga Portal
Koga Portal
- banderas
Wątek mógłbym załorzyć ale zdięć to jeszcze nie ,bo właśnie jestem w trakcie kupna 'cyfry' no i byłby nie za ciekawy ten wątek bez zdięć ale obiecuję że jak kupię aparat to mój opis budowy dołączy do innych POZDRAWIAM :D
POZDRAWIAM antoniignas@wp.eu
W stoczni Golden Hind,kontenerowiec w firmie,Opty w szkole córki
W hangarze SPITFIRE
W hangarze SPITFIRE
- banderas
Kiedy ruszamy z poszyciem bo prawdę mówiąc to zaczynam się niecierpliwić chociaż to może niedobrze ale cóż model gotowy do wdziania ubranka.
Mam jesio pytanie do moderatorów ;Czy mogę umieścić też relację z budowy K&M na portalu mojego miasta podając link kierujący na stronę kogi może zachęce jeszcze kogoś do budowy ?
A teraz będzie jak za dawnych czasów PROSZĘ O POZYTYWNE ROZPATRZENIE MOJEJ PROŚBY
Mam jesio pytanie do moderatorów ;Czy mogę umieścić też relację z budowy K&M na portalu mojego miasta podając link kierujący na stronę kogi może zachęce jeszcze kogoś do budowy ?
A teraz będzie jak za dawnych czasów PROSZĘ O POZYTYWNE ROZPATRZENIE MOJEJ PROŚBY
POZDRAWIAM antoniignas@wp.eu
W hangarze SPITFIRE
W hangarze SPITFIRE
- mirek
Poszycie zaczynamy lada moment , wlaśnie kończę prace i zaraz opublikuję . Moze nawet jeszcze dziś . Oczywiście ,że możesz umieścić relację na portalu swego miasta dla nas to będzie wspaniała reklama ;) ;)
Pozdrawiam Mirek Rybus
- mirek
No niestety to jeszcze troszkę potrwa ale prace idą do przodu . Nie chcę się spieszyszyć bo to traci swój urok i przyjemność robienia modelu . Jak narazie zrobilem tyle :
nie jest to moze zbyt wiele ale robilem to dwa dni :( :( burta jest kryta listwami 3x2 mm . Reszta już w kroku 10 :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

nie jest to moze zbyt wiele ale robilem to dwa dni :( :( burta jest kryta listwami 3x2 mm . Reszta już w kroku 10 :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Pozdrawiam Mirek Rybus
-
AAAAAAAAAAA oślepłem B)
Chyba że Mirku zamieściłeś zdjęcie zrobione w technice atramentu sympatycznego. Ale ja swojego monitoru nie będę podpalał ;-)
Pytanie z serii głupich: KIedy będzie plan poglądowy całej jednostki?
Chyba że Mirku zamieściłeś zdjęcie zrobione w technice atramentu sympatycznego. Ale ja swojego monitoru nie będę podpalał ;-)
Pytanie z serii głupich: KIedy będzie plan poglądowy całej jednostki?
- maciejza
-
Przegladarki nie zmienie bo nie ma na co (mam firefox) a zdjecie sie juz pokazalo u Mirka tyż więc podejżewam że to sprawka sił nieczystych ;)
- RomekS
- Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}
mirek_1953 napisał:
Mam pytanie:
Z tego co widze to listwy na pokrycie burt MUSZA byc w jednym kawalku :blink:
Czy tez istnieje mozliwosc polaczenia dwoch (kilku) krotszych listew i zastosowanie ich do pokrycia.
Jazeli tak to jak je polaczyc ?
Wyprzedzam moze krok 10 ale dla mnie jest to o tyle wazne ze mam nacietych sporo listewek niestety nieco krotszych niz K&M.
Czy cos mozna zrobic, czy tez ciac nastepne - dluzsze.
Burty beda pokrywane jedna czy dwoma warstwami.
:blink: :blink:
.... burta jest kryta listwami 3x2 mm . Reszta już w kroku 10 :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Mam pytanie:
Z tego co widze to listwy na pokrycie burt MUSZA byc w jednym kawalku :blink:
Czy tez istnieje mozliwosc polaczenia dwoch (kilku) krotszych listew i zastosowanie ich do pokrycia.
Jazeli tak to jak je polaczyc ?
Wyprzedzam moze krok 10 ale dla mnie jest to o tyle wazne ze mam nacietych sporo listewek niestety nieco krotszych niz K&M.
Czy cos mozna zrobic, czy tez ciac nastepne - dluzsze.
Burty beda pokrywane jedna czy dwoma warstwami.
:blink: :blink:
- mirek
Romku oczywiście , że nasz model będzie kryty litwami krótszymi niz model . Przecież nia spotykało się tak dlugich desek . Jedynie nasza burta jest kryta listwami 2x3 mm ze względu na doś mocno zaokrąglony kształt na rufie . Myślę , że wybaczycie tą zwłokę , ale ja jestem tylko człowiekiem i mam wiele innych spraw w życiu . Naszym celem jest pokazanie wszystkim jak najdokładniej zrobić model i wyłapać blędy jakie są w projekcje tak abyscie nie mieli problemów w trakcie budowy.
Burty ja będą krył dwoma warstwami ale to juz wyjaśnie w dalszej części budowy modelu . Decyzja jak wykonać burty wewnątrz modelu będzie należeć wyłącznie do wykonawcy
Burty ja będą krył dwoma warstwami ale to juz wyjaśnie w dalszej części budowy modelu . Decyzja jak wykonać burty wewnątrz modelu będzie należeć wyłącznie do wykonawcy
Pozdrawiam Mirek Rybus