A0 na atramentówce - jak???

W tym miejscu potykamy się o projektowanie modeli żaglowców - i te na kartce i te tworzone komputerowo
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bartes123

A0 na atramentówce - jak???

Post autor: bartes123 »

Witam!
Koledzy, mam problem, natury bym rzekł upierdliwej!
Znieczuliłem sięwczoraj żubrami na okoliczność trzęsących dłoni i testowałęm wyrzynarę czy dobrze tnie. Tnie dobrze. Niestety, testowałem na jeynym druku jaki miałem ;/
W związku z tym ciekawy jestem, czy dam radę plany z tifa w formacie A0 wydrukować na atramentówie? Bo normalnie to mi jedną stronę tylko drukuje i ni cholery nie chce więcej ;(

Pomożecie?
Awatar użytkownika
awas

O:A0 na atramentówce - jak???

Post autor: awas »

Rysunek A0 mozna wydrukować na drukarce A4.
Używałem do tego celu programu do obróbki grafiki ULEADPHOTOIMPACT XL. Vył dostepny m.in w MediaMatkt.
Ma opcje drukowania POSTER, gdzie duzy rysunek drukuje na kilku kartkach A4 z zakladkami na sklejanie.
Artur
Dziadek

Post autor: Dziadek »

Z równą łatwością daje się drukować w każdej chyba wersji CORELA - , łącznie z paserami i liniami cięcia.
Pokombinuj
pozdrawia dziadek
Wietrzny Bosman
Awatar użytkownika
Emilius

Post autor: Emilius »

Dokładnie właśnie jak powiedzieli koledzy, opcje drukowania danego programu. Większość nowych drukarek posiada możliwość druku w trybie - Poster printing. Aby nie być gołosłownym - używam Corel, HP100 Photosmart i drukuję A0 z dokładnością do linii włosowej.
Sail Ho!
Emil

W stoczni Santisima Trinidad
www.Santisima Trinidad.jun.pl
Awatar użytkownika
RomekS
Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: RomekS »

Corel... np 30 szt A4 (1,5 m x 1 m)

Obrazek
Awatar użytkownika
bartes123

Post autor: bartes123 »

Już ok! Dzięki koledzy stokrotne - wystarczyła nazwa Corel i sobie dałem radę. Mam photoshopa 7 i na nim coś kurde nie halo się odnaleźc, ale u szwagra był corel i już projekt odratowałem. Ufff.
ODPOWIEDZ