Alibre Design Xpress i moje boje z K&M
-
Odp:Kurs Alibre Design cd
Zbyszku w twojej animacji beczek widzę jeden błąd. Mianowicie górne belki jakby wbite są w beczki, w realu taka sytuacja się nie zdarza:)
- rczarnec
Nocny_Jastrząb napisał:
Według planów górne i dolne belki są tak wypiłowane, aby były dopasowane do obłości beczek. To, jaki wygląd ma to w Alibre jest jedynie właściwością modelowania bryłowego...
Moim zdaniem w tym akurat projekcie jest ok, może tylko tyle, że nie uwzględnia on poprzecznej obłości pokładu, ale moja winda też nie, więc uznajmy, że autor projektu zostawił wykonawcy modelu dopasowanie elementu do pokładu... :)
... górne belki jakby wbite są w beczki, w realu taka sytuacja się nie zdarza...
Według planów górne i dolne belki są tak wypiłowane, aby były dopasowane do obłości beczek. To, jaki wygląd ma to w Alibre jest jedynie właściwością modelowania bryłowego...
Moim zdaniem w tym akurat projekcie jest ok, może tylko tyle, że nie uwzględnia on poprzecznej obłości pokładu, ale moja winda też nie, więc uznajmy, że autor projektu zostawił wykonawcy modelu dopasowanie elementu do pokładu... :)
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Robert Czarnecki
- Zbyszek
- maciejza
zbyszek napisał:
nie to ze sie czepiam ze mi sie twoj rendering lub modelowanie nie podoba, ale ta winda jest jakas taka .. nieproporcjonalna ... malo wind w zyciu widzialem .. oprocz OTISa :woohoo: ... ale ta jest jakas pokraczna :)
No to skończona winda.
nie to ze sie czepiam ze mi sie twoj rendering lub modelowanie nie podoba, ale ta winda jest jakas taka .. nieproporcjonalna ... malo wind w zyciu widzialem .. oprocz OTISa :woohoo: ... ale ta jest jakas pokraczna :)
- KID
zbyszek napisał:
A gdzież tam!! Taka "złożeniówka" daje tylko pojęcie o kształcie i proporcjach ustrojstwa. Dopiero komplet rysunków wykonawczych zwieńczy dzieło.
No to skończona winda.
A gdzież tam!! Taka "złożeniówka" daje tylko pojęcie o kształcie i proporcjach ustrojstwa. Dopiero komplet rysunków wykonawczych zwieńczy dzieło.
Pozdrawiam,
Krzysztof Duvnjak
Krzysztof Duvnjak
- Zbyszek
Nie powiem że KID nie ma racji, ale złożyłem sobie jeszcze jedną windę a co.
Szkoda że nie mam jeszcze maszynki CNC i tylko "ENTER" i gotowe.

Szkoda że nie mam jeszcze maszynki CNC i tylko "ENTER" i gotowe.
Pozdrawiam!!!
- rczarnec
Ale się Zbyszek wyszkolił...
To ja spróbuję jeszcze stworzyć kadłub...
To ja spróbuję jeszcze stworzyć kadłub...
Pozdrowienia
Robert Czarnecki
Robert Czarnecki
- jerry_bee
i pokaż przy okazji jak z modelu zrobić dokumentację ;)
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- Zbyszek
Jarek w 3 części windy jest na końcu jak dokonać tego cudu i zrobić dokumentację do wydruku:whistle:
No nie powiem jak się po trenuje to wychodzi.
No nie powiem jak się po trenuje to wychodzi.
Pozdrawiam!!!
- majster
- Lokalizacja: {"name":"Stanis\u0142aw\u00f3w","desc":"Stanis\u0142aw\u00f3w,gmina Stare Babice,powiat warszawski zachodni,wojew\u00f3dztwo mazowieckie,Polska,pl","lat":"52.2801003","lng":"20.749
Witam.Mam problem z rozpakowaniem pliku"winda"cały czas pisze plik uszkodzony.Czy ten problem wystąpił jeszcze u innych kolegów a może ja coś sknociłem ..Pozdrawiam MARIAN:blush: :(
60+2;iK&M już w porcie