No wlaśnie ! Jestem bardzo ciekaw jak sobie poradzisz przy oklejaniu wręg 17 i 18 tam jest spory łuk . Pospiech to raczej jest wskazany przy łapaniu pcheł. Poczekaj troszke nie spiesz sie przecież nie robimy tego na akord . Doskonale sobie zdaję sprawę , że jesteś ciekaw jak bedzie wygladał Twój kadłub . Myślę , że najlepiej będzie jak oderwiesz te listwy 6x2 mm i przykleisz sobie listewki 3x2 mm
Ja wykonanie odpływów wody chcę załatwić w trochę inny sposób.Jak już będzie pokład to wtedy wywierce otwory i resztę wytnę skalpelem.
No i przyznam się że niedokładnie wyszlifowałem szkielet i teraz muszę doszlifowywać poszczególne wręgi.
POZDRAWIAM antoniignas@wp.eu
W stoczni Golden Hind,kontenerowiec w firmie,Opty w szkole córki
W hangarze SPITFIRE
Witam,
z tego co widze to zaczales pokrywac z dwoch stron :blink: :blink:
Troche bedzie trudno "wpasowac" ostatnia listwe (lub raczej listwy). :) :)
Na srodokreciu jest ich ok 16, a na dziobie i rufie ok 13.
No i trzeba wyrysowac lub przymocowac listwy dodatkowe (batteny) bo inaczej to w srodku kadluba powstanie taka duuuuza lezka....
Druga sprawa to jak radzisz sobie z rufa, (jakbys wstawil jakies fotki)
bo te zaokraglenia na 2 koncowych wregach rufowych daly mi niezle popalic.
Dzieki skosnemu scinaniu (Marecki) udalo mi sie je zrobic bez szpar
No ale juz wyszedlem na prosta.
Szybkosc masz imponujaca, gratuluje.
Musimy jednak zwolnic bo inni koledzy tez buduja K&M...
:) :)
Patrzę tak sobie na to ostatnie zdjęcie i oczom własnym nie wierzę :blink: :blink: Jeżeli jest to twój model Karl und Marie to jest mi bardzo przykro ale pokrycie jest źle zrobione . :( :( :( prawdziwe zaglowce nie były tak kryte , a my postaramy się pokryć nasze modele tak jak byly kryte prawdziwe zaglowce . Poczytaj troszkę o kryciu na stronie Mareckiego : http://www.ship.modelarstwo.org.pl/poszycie.htm
Mirek może jeszcze nie wiesz ale zdecydowałem się na pokrycie dwuwarstwowe więc nie ma znaczenia jak są ułożone listwy na podkładzie a w poście zaznaczyłem że myślę że będzie to tak wyglądało ;)
POZDRAWIAM antoniignas@wp.eu
W stoczni Golden Hind,kontenerowiec w firmie,Opty w szkole córki
W hangarze SPITFIRE