..... Na moim modelu jest mniej wzmocnień burtowych niż u Romka po prostu na planach jest ich za dużo i po przyklejeniu kilku zdecydowałem się na zmniejszenie ilości przynajmniej w strefie dziobowej.
..... Chciałbym zamontować bukszpryt ale ni jak na zdięciach tego nie mogę wyciągnąć jakby ktoś specjalnie robił zdięcia tak żeby tego nie było widać.
Na moim modelu jest mniej wzmocnień burtowych niż u Romka po prostu na planach jest ich za dużo i po przyklejeniu kilku zdecydowałem się na zmniejszenie ilości przynajmniej w strefie dziobowej.
Na moim modelu jest mniej wzmocnień burtowych niż u Romka po prostu na planach jest ich za dużo i po przyklejeniu kilku zdecydowałem się na zmniejszenie ilości przynajmniej w strefie dziobowej.
Ja oczywiście się nie znam ale...
moim zdaniem te "wzmocnienia burtowe" w przypadku modelu bardziej od funkcji wzmocnienia
mają imitować ilość wręg z prawdziwej jednostki i dlatego nie powinieneś zmniejszać ich ilości.
Czyli mówiąc inaczej nie robisz wzmocnień tylko imitację wręg .
Może ktoś bardziej doświadczony zweryfikuje tą teorię ? :)
Post autor: Tomek Aleksinski »
Wyscie tu w tym modelu to uproscili, bo bylyby zapewne trudnosci w precyzyjnym powycinaniu w pokladzie dokladnych zabkow na te wystajace konce wreg.
Poza tym, nie jestem pewien, czy owe grodzie w modelach (i ich "wzmocnienia burtowe"), reprezentuja dokladna liczbe prawdziwych wreg - najprawdopodobniej w tej jednostce bylo ich znacznie wiecej, niz u Was jest tych grodzi.
Tak sobie oglądam zdięcia ze strony którą podał KID i widze że burty od lini pokładu w górę nie mają wcale mniejszych desek niż poniżej pokładu są identyczne nie tak jak to sugerował wcześniej Mirek.
Czyli w KM powinno być 3 listewki 6x2 a nie 6 listewek 3x2
Druga sprawa która mnie nurtuje to to że większość jednostek nie ma pionowej listwy relingowej
Wróć do „Karl und Marie - Relacje z budowy”