No proszę naprawdę fajnie to wychodzi. Zgrabna praca czyściutko starannie i niby prosty modelik a jednak robiony elegancko ma swoja duszę i widać serce budowniczego tu jest. Jedynie malutkim mankamentem są bloczki takie jakieś kwadratowe jufersy są dopieszczone ale już bloczki gorzej. Nie chciałbym żeby to zabrzmiało jak reklama ale prawda jest że Mirka bloczki są znacznie okrąglejsze i co tu dużo mówić lepiej by to z sobą pasowało. Zresztą sam sobacz jak wyglądają.
Witam Prace zbliżają się powoli do końca. Szalupa zrobiona i powieszona. Miałem kłopot ze zdjęciem szalupy z kopyta. Musiałem je wydłubywać. Dobrze że kopyto było zrobione z balsy, to łatwo się je wydłubało. Jutro będę się zastanawiał jak zrobić flagę. Pozdrawiam Sławek P.S
Jedynie malutkim mankamentem są bloczki takie jakieś kwadratowe
Ponieważ cały model jest taki "kanciasty" to uznałem, że takie bloczki nie będą zbytnio odbiegać od całości
Witam Szalupa doczekała się wioseł, na galeasie zawieszono flagę i i na tym budowa i relacja została zakończona. Flagę zrobiłem z kolorowych wstążek sklejonych klejem do tkanin. Klej jest bezbarwny, elastyczny i bardzo mocny. Klejone materiały można prać, prasować, itd. Pozdrawiam Sławek
Witam Dzięki za miłe słowa, nie wiem czy na nie zasłużyłem. Co następne? Model prosty, łatwy i ładny - to S/Y OPTY. Już dawno chciałem go zrobić. Pozdrawiam Sławek
Gratuluję skończonego modelu. Ostatnio na Kodze częste są dyskusje o super planach za kilkadziesiąt euro, maszynkach na grube pieniądze itp. Niestety na dyskusjach się kończy. A tutaj mamy piękny model. Dobrze widzieć galerię skończonego modelu. Gratuluję.