Post ma charakter raczej szkoleniowy niż merytoryczny. Chciałem przećwiczyć wstawianie zdjęć i zorientować się jak funkcjonuje forum. Jakbym coś źle wstawiał, to proszę o info.
Jednostka oklepana na forum więc od razu przejdę do rzeczy.
Elementy szkieletu wycinałem wyrzynarką Dremel Moto-Saw. Do takich grubych prac się nadaje, jednak do bardziej zaawansowanych projektów to jednak jest zabawka.
Czas wycinania - jakieś 4 godziny, w tym jeden brzeszczot złamany i pierwsza wręga wycinana dwukrotnie (musiałem załapać o co chodzi, bo na początku ciężko było utrzymać prostą linię

Teraz lekko przeszlifuje krawędzie na cylindrze ściernym i przejdę do składania szkieletu w całość.
Jest mały falstart z relacją, ponieważ kompletuję jeszcze sprzęt do dalszych prac.
Listewki będę robił samodzielnie, ale muszę poczekać aż przyjdzie tarcza do cięcia. Dzisiaj się dowiedziałem, że jedzie z magazynu z zagranicy i będzie dopiero za 10 dni. Także, widoczny postęp prac będzie dopiero za dwa tygodnie.
Mam nadzieję, że fotka się wyświetli poprawnie. Korzystałem z poradnika Romka_S, za co serdecznie dziękuję.