Jednym z darmowych serwerów gdzie możemy umieścić nasze zdjęcie, aby móc je wykorzystać na forum jest serwer Imageshack.
Oto ABC jak tam umieścić zdjęcie.
1. Wchodzimy na http://www.imageshack.us/
2.Naciskamy "Przeglądaj" i wybieramy zdjęcie, które mamy zapisane na naszym dysku i które chcemy umieścić na serwerze. Umieszczamy zdjęcia w formacie jpg, jpeg, png, gif, bmp, tif, tiff, swf. Maksymalna wielkość zdjęcia to 1024 Kb.
3. Naciskamy "host it"
4. W swoim poście umieszczamy podany nam link do zdjęcia (Direct link to image - ostatnia pozycja), potem zaznaczamy go lewym przyciskiem myszy i klikamy na przycisk URL (to pod emotikonami).
Jak zauważyłem na forum można wstawiać foto prosto z dysku, ale kiedy z dysku foto zniknie to z posta też, więc gdyby ktoś chciał umieszczać zdjęcia na serverze to bardzo proszę. To taki mój mał wkład w rozwój forum :)
Umieszczanie zdjęć na darmowych serwerach - krok p
-
- Zbyszek
Odp:Umieszczanie zdjęć na darmowych serwerach - kr
Dzięki za przeszkolenie, niejednemu z nas się przyda.
Nocny_Jastrząb napisał:
Jak zauważyłem na forum można wstawiać foto prosto z dysku, ale kiedy z dysku foto zniknie to z posta też
I nie do końca fotki są zapisywane na serwerze na którym postawiona jest strona kogi. radek zadbał aby fotki tak łatwo nie znikły.
Nocny_Jastrząb napisał:
Jak zauważyłem na forum można wstawiać foto prosto z dysku, ale kiedy z dysku foto zniknie to z posta też
I nie do końca fotki są zapisywane na serwerze na którym postawiona jest strona kogi. radek zadbał aby fotki tak łatwo nie znikły.
Pozdrawiam!!!
-
Odp:Umieszczanie zdjęć na darmowych serwerach - kr
Myślę, że bardzo przydatny jest także Fotosik.
www.fotosik.pl
Można tam umieszczać zdjęcia bez logowania, ale sądzę, że warto poświęcić kilka chwil i zarejestrować się w portalu. Wtedy możemy ściągnąć program FOTOSIK FILE MANAGER dzięki któremu wrzucamy zdjęcia na serwer (nawet po sto jednocześnie) bez otwierania przeglądarki i dostajemy gotowe skrypty w formie (do wyboru) całego zdjęcia, jego miniarurki, małego zdjęcia, miniaturki z linkiem do dużego zdjęcia i tym podobne. Tak więc jeżeli mamy do wrzucenia na forum 15 aktualnych zdjęć, wszystko ładujemy do Managera i w kilka chwil mamy gotowy post, bez pojedynczego wstukiwania wszystkich linków.
Osobiście polecam.
Pozdrawiam.
www.fotosik.pl
Można tam umieszczać zdjęcia bez logowania, ale sądzę, że warto poświęcić kilka chwil i zarejestrować się w portalu. Wtedy możemy ściągnąć program FOTOSIK FILE MANAGER dzięki któremu wrzucamy zdjęcia na serwer (nawet po sto jednocześnie) bez otwierania przeglądarki i dostajemy gotowe skrypty w formie (do wyboru) całego zdjęcia, jego miniarurki, małego zdjęcia, miniaturki z linkiem do dużego zdjęcia i tym podobne. Tak więc jeżeli mamy do wrzucenia na forum 15 aktualnych zdjęć, wszystko ładujemy do Managera i w kilka chwil mamy gotowy post, bez pojedynczego wstukiwania wszystkich linków.
Osobiście polecam.
Pozdrawiam.