modele w Gdańsku

Czyli forum RC.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jaxa

modele w Gdańsku

Post autor: jaxa »

W ramach Międzynarodowego Zlotu Żaglowców Baltic Sail (której to imprezie towarzyszy Moving Baltic Sea)
odbył się "POKAZ MODELI STEROWANYCH RADIEM Na Motławie", z którego obiecałem kilka zdjęć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

były tylko dwa modele redukcyjne

Obrazek

Obrazek

a ten widok zaczął mnie intrygować

Obrazek
OD CZEGOŚ TRZEBA ZACZĄĆ - NAJLEPIEJ OD POCZĄTKU !!!
w szkutni: ObrazekObrazek ...i przy kei: ObrazekObrazek
pol6

O:modele w Gdańsku

Post autor: pol6 »

jaxa napisał:
W ramach Międzynarodowego Zlotu Żaglowców Baltic Sail (której to imprezie towarzyszy Moving Baltic Sea)
odbył się "POKAZ MODELI STEROWANYCH RADIEM Na Motławie", z którego obiecałem kilka zdjęć

hahahaha dobre z tym irytowaniem:) wiem kogo to był model i mu powiem ze ma coś z nim zrobic:)

te modele są ode mnie z klubu:) I jutro też pływają od 15 do 18:) czy jakoś tak:) Wiec zapraszam.

Na 3 fotce Lilla Weneda czy jakoś tak, model sprzed 30 alt ponad, na 4 Hydrograf a na 1 i 2 sa jachty ksy F5-E. Miały być jeszcze 2 redukcje ale niestety nie miał kto nimi przyjechać:( znaczy nie mieliśmy jak ich wziasc. A byłoby na co popatrzeć - ponad 2 metrowa redukcja pancernika (nie jestem pewien ale chyba japońskiego) która strasznie ciężko sie pływa oraz metrowy kuter ale nie pamiętam nazwy (rok temu były) a i jeszcze ze 3 modele klasy Eco....
Awatar użytkownika
jaxa

zaintrygował mnie układ sterowania :) może te F5 to fajne rozwiązanie...?
szkoda, ze nie było innych redukcyjnych, choć i tak wyglądało to wszystko ciekawie (fajna zabawa). Mam nadzieję, że może jutro uda się te pozostałe modele dowieść - byłoby fajnie.
A poza tym, super byłoby, gdyby takie "pływania" odbywały się częściej :)
Pozdrawiam (i nie musisz cytować, aby odpowiedzieć)
pol6

Post autor: pol6 »

hehe wrzuce moze fotki lili wenedy takie z blizej - nie chciało mi sie wyciagac jego z pudełka:) najbardziej podoba mi sie ze wszystkich modeli jakie mamy na modelarni.
Co do ukłądu sterowania jest prosty jak budowa cepa. Jest jeden serwomechanizm odpowiadajacy za ster i drugi odpowiadajacy za wychył zagli.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
jaxa

bardzo fajny model - podobał mi się najbardziej (to Ciebie pytałem czy będzie jeszcze dziś pływał?)
ODPOWIEDZ