Witam, Działka jak dla mnie wyszły świetnie. Rewelacyjna robota i zazdroszczę fachu. Pytanie mam do którego roku były ścigacze w Gdyni? Pozdrawiam Piotrek.
Dzięki chłopaki! Z tokarką by było lepiej ale z kolei nie było by tyle zabawy a o zabawę i efekt przecież tu chodzi . Ścigacze od początku do końca stacjonowały w Helu wraz z Kaszubem (240) w składzie 11.dS, wycofane w 2004 roku.
Witam po długiej przerwie! Udało mi się nieco przysiąść do zakurzonego modelu ale zamiast skończyć armatki zachciało mi się nadbudówki Poniżej gołe "pudło", które powolutku będę sobie doposażał:
i wyciąg z komina do generatora dymu, który w przyszłości tu zawita
Kadłub póki co stoi bo nie rozwiązałem jeszcze problemu śrub tj. nie znalazłem odpowiedniej gotowej podobnej profilem do tych ze ścigacza a na samą myśl o ich samodzielnym wykonaniu w warunkach domowych robi mi się słabo :/
Bryła nadbudówki czeka na wykończenie detalami a tymczasem zabrałem się za "granicę między środowiskiem wodnym a okrętowym"
Jak widać powyżej podobnie jak w Piorunie tylko nieco staranniej i ciut mniejsze to takie Dławice z teflonu. Wał chodzi lekko ale bez luzów i o to chodziło
Tak są mosiężne, jak w Piorunie ale ze względu na to, że są dość podatne na odkształcenia (a w Groźnym nie będą osłonięte) to prawdopodobnie docelowo zamontuję wały ze szprych ze stali nierdzewnej. pozdr
Witam,bardzo dobre są elektrody spawalnicze do stali nierdzewnej, wystarczy pozbyć sie otuliny lub druty spawalnicze,są dość twarde i proste,pozdrawiam Marek
Cześć Marek! Z elektrodami to też dobry i sprawdzony pomysł ale jak mam wybierać pomiędzy kupnem gotowych i nagwintowanych szprych a skrobaniem i gwintowaniem elektrod to wybieram sklep rowerowy pozdr