ORP Metalowiec 1:70
- marek1
Re: ORP Metalowiec 1:70
Witam,widać ładnie sunie po fali,śliczności,pozdrawiam Marek
- Piotr80
- Lokalizacja: {"name":"Polska Gdynia","desc":"","lat":"","lng":""}
To ja Ci zaraz dostarczę balsamu i pałeru Zdzisław!
Zakończoną? Jak to zakończoną?A gdzie reling? Nie akceptuję zakończenia bez relingu! Nawet tylko do jesieni! Zwłaszcza, że taki ładny zrobiłeś na nadbudówce!
Doro
Pozdr
Piotr
Zakończoną? Jak to zakończoną?A gdzie reling? Nie akceptuję zakończenia bez relingu! Nawet tylko do jesieni! Zwłaszcza, że taki ładny zrobiłeś na nadbudówce!

Doro
Pozdr
Piotr
- ZdzislawM.
Piotrze żle odczytałeś, uważam za zakończoną sprawę tarantuli malowanej na pokładzie, prace przy modelu
będą trwały, reling też napewno zrobię.
będą trwały, reling też napewno zrobię.
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Do następnego wpisu :)
Zdzisław
- ZdzislawM.
Witam. Mała aktualizacja,zrobiłem flagsztok dziobowy, zawiesiłem kotwicę z elementami wyposażenia,
kabestanem,stoperem i pozostałymi.Poniżej kila fotek.
kabestanem,stoperem i pozostałymi.Poniżej kila fotek.
- Załączniki
-
- IMG_2604.jpg (48.42 KiB) Przejrzano 8747 razy
-
- IMG_2608.jpg (52.9 KiB) Przejrzano 8747 razy
-
- IMG_2609.jpg (55.34 KiB) Przejrzano 8747 razy
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Zdzisław
- oksal
Super. Ale mnie najbardziej interesuje ten łańcuch. Sam go dziergałeś? Bo jak tok to zapodaj kilka słów o technice wykonania
- ZdzislawM.
oksal pisze:Super. Ale mnie najbardziej interesuje ten łańcuch. Sam go dziergałeś? Bo jak tok to zapodaj kilka słów o technice wykonania
Adamie, muszę Cię rozczarować -kupiłem w jednym z modelarskich sklepów. Ja tylko go poczerniłem
oksydą.
I bieżąca aktualizacja,zrobiłem pierwsze słupki relingów,małe toto,wysokość z ceownikiem to 11mm
robiłem z pręta mosiężnego 0,5mm ,a te oczka przelotki na linę z drutu 0,15mm nawinięte na pręcie 0,4mm,lutowane do słupka.Poniżej ,tak na bieżąco kilka fotek.
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Zdzisław
- ZdzislawM.
Witam.Coś poszło nie tak z tymi zdjęciami,jeszcze jedna fotka ,gdzie widać układ gotowy do lutowania.
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Zdzisław
- ZdzislawM.
Witam.
Mała aktualizacja, zrobiłem kilka elementów wyposażenia pokładowego,kilka lamp na ścianach nadbudówki oraz lampy na maszcie, myślę że na zdjęciach to widać.
Trwają prace przy pneumatycznych tratwach ratunkowych, odlewałem z żywicy w formie silikonowej.
Poniżej kilka fotek.
Mała aktualizacja, zrobiłem kilka elementów wyposażenia pokładowego,kilka lamp na ścianach nadbudówki oraz lampy na maszcie, myślę że na zdjęciach to widać.
Trwają prace przy pneumatycznych tratwach ratunkowych, odlewałem z żywicy w formie silikonowej.
Poniżej kilka fotek.
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Zdzisław
- ZdzislawM.
Witam.Zrobiłem reflektor i jedną z dwóch -nie wiem jak to nazwać-drabiny,trapy? i o ile ta wykonana nie budzi wątpliwości, to tej drugiej ,z planów jakie posiadam nie rozumiem .Wstawiłem te rysunki,i prośba moja do kolegów ,jeżeli ktoś posiada wiedzę na temat budowy, może jakieś fotki, będę b.wdzięczny.Poniżej kilka fotek.
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Zdzisław
- ZdzislawM.
Witam. Zabrałem się za relingi,jako pierwszy zrobiłem ten z pokładu rufowego,część jest lutowana,pręt mosiądz 0,5mm ,a pozostały to składane słupki z przelotkami na linę-tak jest na oryginale ,
u mnie słupki z wlutowanymi oczkami na linę ale zostaną wklejone w pokład na stałe. Na zdjęciach reling tylko wstawiony na sucho.
u mnie słupki z wlutowanymi oczkami na linę ale zostaną wklejone w pokład na stałe. Na zdjęciach reling tylko wstawiony na sucho.
Pozdrawiam Serdecznie
Zdzisław
Zdzisław