[Relacja] Kuter ZOP projektu 918M 1:50 R/C
- ryszardw
Re: [Relacja] Kuter ZOP projektu 918M 1:50 R/C
Dbałość o szczegóły jest powalająca .Gratuluję .R
- ryka1
Podziwiam precyzję, oglądam zdjęcia ze szczęką na podłodze
i zachodzę w głowę jak można tak czysto kleić by nic nie było widać . Jakim klejem kleisz takie cuda?

Pozdrawiam Rysiek
- Piotr80
- Lokalizacja: {"name":"Polska Gdynia","desc":"","lat":"","lng":""}
Ależ odzew :O Dzięki Panowie ale to jeszcze nie koniec relacji
Rychu nie kadź mi za mocno bo jeszcze na to nie zasłużyłem! Poczekaj na więcej
A poza tym jesteś ostatnią osobą, którą chciałbym zniechęcić do modelarstwa!
Ryka, do drobnych detali używam CA, a jak chcę, żeby jakiś element bardziej wżarł się w to do czego jest przyklejany to używam Revella Contacta. Muszę przyznać, że tak jak kiedyś używałem prawie do wszystkiego CA, tak teraz jego wykorzystanie oceniam more or less 50%.
Pozdr
Piotr

Rychu nie kadź mi za mocno bo jeszcze na to nie zasłużyłem! Poczekaj na więcej

Ryka, do drobnych detali używam CA, a jak chcę, żeby jakiś element bardziej wżarł się w to do czego jest przyklejany to używam Revella Contacta. Muszę przyznać, że tak jak kiedyś używałem prawie do wszystkiego CA, tak teraz jego wykorzystanie oceniam more or less 50%.
Pozdr
Piotr
- marek1
Witam,podglądam Twoje poczynania ,pięknie to wszystko wygląda,też lubię model lekko uciorany,cieniowany,Używasz do budowy nadbudówek i wyposażenia spienionego czy tylko twardego PCV,pozdrawiam Marek
- Piotr80
Hej marek1!
W tym modelu spienione PCV używałem głównie do wręgów kopyta i... Podstawki roboczej
reszta to polistyren różnych grubości i od niedawna laminat.
Pozdr
Piotr
W tym modelu spienione PCV używałem głównie do wręgów kopyta i... Podstawki roboczej

Pozdr
Piotr
- Piotr80
Po wieczorno - nocnym maratonie wyrzutnie gotowe w 99%. I tak na razie zostaną.
Brakuje troszkę rdzy, obić i gdzieniegdzie plam oleju przy zaworach ale to, tak samo jak z armatą, zrobię na koniec jak już będę brudził cały model.
O torpedkach nie zapomniałem, zrobię jak mnie najdzie, a teraz to chyba czas zabrać się za kadłub?
Pozdr
Piotr
Brakuje troszkę rdzy, obić i gdzieniegdzie plam oleju przy zaworach ale to, tak samo jak z armatą, zrobię na koniec jak już będę brudził cały model.
O torpedkach nie zapomniałem, zrobię jak mnie najdzie, a teraz to chyba czas zabrać się za kadłub?
Pozdr
Piotr
- ryka1
Piękne że cud
. Bardzo realistyczne.

Pozdrawiam Rysiek
- Piotr80
Hello!
Z lekkim opóźnieniem ale dzięki Ryka
Druga połowa ubiegłego roku, poza wypadem do Rumunii, ewidentnie nie sprzyjała sklejaniu stąd niestety taka długa przerwa. Ale mam nadzieję, że już przywykliście, że nie odpuszczam i czy krótka czy dłuższa przerwa to zawsze wracam
I o to chyba chodzi
No dobra, korzystając z urlopu przysiadłem do kutra, wykończyłem kadłub i zamontowałem część jego wnętrza. Kadłub w zasadzie gotowy do malowania ale czekam na dostawę odbiornika, regulatora, generatora dymu i kilku elementów elektronicznych, żeby ostatecznie wyważyć model i zamknąć klapę na rufie - wówczas pomaluję. W międzyczasie spasowałem nadbudówkę z kadłubem, zaczynam łatać w niej niedoróbki i przygotowuję do wyposażania:
Pozdr
Piotr
Z lekkim opóźnieniem ale dzięki Ryka

Druga połowa ubiegłego roku, poza wypadem do Rumunii, ewidentnie nie sprzyjała sklejaniu stąd niestety taka długa przerwa. Ale mam nadzieję, że już przywykliście, że nie odpuszczam i czy krótka czy dłuższa przerwa to zawsze wracam

No dobra, korzystając z urlopu przysiadłem do kutra, wykończyłem kadłub i zamontowałem część jego wnętrza. Kadłub w zasadzie gotowy do malowania ale czekam na dostawę odbiornika, regulatora, generatora dymu i kilku elementów elektronicznych, żeby ostatecznie wyważyć model i zamknąć klapę na rufie - wówczas pomaluję. W międzyczasie spasowałem nadbudówkę z kadłubem, zaczynam łatać w niej niedoróbki i przygotowuję do wyposażania:
Pozdr
Piotr
- rychenko
Piotrek miło popatrzeć tak pięknie wymiziałeś kadłub no w końcu tytuł szlachecki zobowiązuje 

Pozdrawiam Ryszard
- ryka1
Ile to maleństwo
będzie wypierać (wody w kg)
.Kadłub super i bardzo ciasny.

Pozdrawiam Rysiek