"STRAŻAK-3"
- rychenko
Re: "STRAŻAK-3"
Witam .Przybył kolejny detal tym razem Główny reflektor na sterówce , trochę lutowania , klejenia i miźiania
o oto co wyszło z tego.

Pozdrawiam Ryszard
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
rychenko pisze:Witam .Przybył kolejny detal tym razem Główny reflektor na sterówce , trochę lutowania , klejenia i miźianiao oto co wyszło z tego.
Wyszło jak wyszło, ale cóś nie widzę świecidełka, toż to główny reflektor.
Drut jest a świecidełka nie ma. Dorób świecidełko, będzie świecący główny reflektor.
Białego jasnego leda masz u mnie jakby co.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
- rychenko
Witam
Widzę ze ktoś „posprzątał” w mojej relacji !!!!
Andrzejku odpowiadając na Twoje pytanie odnośnie reflektorka to muszę Cię zasmucić ale nie będzie on świecił , tak samo jak sikawki nie będą sikały wodą, nie będzie radar się poruszał jak i woda w umywalce w kajucie nie będzie leciała z kranów , muszę rozczarować was koledzy ale nie jestem na tyle ambitny w swoich zamiarach budowy tego modelu.
Widzę ze ktoś „posprzątał” w mojej relacji !!!!

Andrzejku odpowiadając na Twoje pytanie odnośnie reflektorka to muszę Cię zasmucić ale nie będzie on świecił , tak samo jak sikawki nie będą sikały wodą, nie będzie radar się poruszał jak i woda w umywalce w kajucie nie będzie leciała z kranów , muszę rozczarować was koledzy ale nie jestem na tyle ambitny w swoich zamiarach budowy tego modelu.
Pozdrawiam Ryszard
- Romanov
rychenko pisze:Witam
Rysiu więcej wiary w siebie, jak to tak ? żeby strażak i nie sikał ?. Światełko jak światełko nie musi świecić ale nie będzie sikał

Szkoda ( a taki był ładny amerykański

DKM "Wodnik" www.rcmodel.com.pl
- rychenko
Witam
Po długiej , długiej przerwie wreszcie cos ruszyło i zabrałem się w końcu za prace przy Strażaku ,kadłub został pomalowany z zewnątrz czeka mnie co prawda jeszcze wewnętrzne nadburcie i pokład ale to już po zamontowaniu napędu . Do maskowania użyłem taśm TAMIYA i AIZU ale po raz pierwszy zakupiłem taśmę Vinylową firmy 3M różni się od poprzedniczek tym ze nie jest papierowa szeroka na 3mm układa się idealnie na ostrych łukach takich jak linia wodna na rufie nie powodując żadnych zagięć i zmarszczeń .
Po długiej , długiej przerwie wreszcie cos ruszyło i zabrałem się w końcu za prace przy Strażaku ,kadłub został pomalowany z zewnątrz czeka mnie co prawda jeszcze wewnętrzne nadburcie i pokład ale to już po zamontowaniu napędu . Do maskowania użyłem taśm TAMIYA i AIZU ale po raz pierwszy zakupiłem taśmę Vinylową firmy 3M różni się od poprzedniczek tym ze nie jest papierowa szeroka na 3mm układa się idealnie na ostrych łukach takich jak linia wodna na rufie nie powodując żadnych zagięć i zmarszczeń .

Pozdrawiam Ryszard
- jeskom
Wreszcie jakieś postępy
..ładnie to wygląda. Napisz jak zrobiłeś napisy?

-
Jako ze jestem z zamiłowania trociniak i nie znam się na malowaniu bo zaglowcow z drewna się nie maluje tylko barwi,wygląda to bardzo realistycznie.
Trzeba miec naprawde talent i pewną rękę aby tak rowniutko pomalowac.
W calym moim życiu modelarski zawsze mnie nurtowalo pytanie -jak oni to robią ?
Chodzi mi o napisy STRAŻAK i GDANSK.Czy to od szablonu,od reki czy kalkomania a moze blaszki fototrawione pomalowane i naklejone.
Zdrać mi tą tajemnice męcząca mnie od wielu lat:-(
Gratuluje Rysiu.Ty to potrafisz:-)
Trzeba miec naprawde talent i pewną rękę aby tak rowniutko pomalowac.
W calym moim życiu modelarski zawsze mnie nurtowalo pytanie -jak oni to robią ?
Chodzi mi o napisy STRAŻAK i GDANSK.Czy to od szablonu,od reki czy kalkomania a moze blaszki fototrawione pomalowane i naklejone.
Zdrać mi tą tajemnice męcząca mnie od wielu lat:-(
Gratuluje Rysiu.Ty to potrafisz:-)
Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- grzegorz75
Folia Rysiu tak jak żeśmy pletli ? Czy inaczej jakoś ?
Jak ja bym chciał mieć ten etap za sobą ... Rewelacja.
Jak ja bym chciał mieć ten etap za sobą ... Rewelacja.
http://www.iik.suzuki.pl/
- rychenko
Witam
Heheheheh myszorku i Jeskowie napisy oczywiście od ręki malowane pędzelkiem nie trzeba pić to i ręce się nie trzęsą
, Grześ napisy tak jak rozmawialiśmy wycięte na ploterze , tyle ze ten ploter do którego miałem dostęp nie dał rady wyciąć cyferek 4,5mm wysokości które jeszcze musza być do oznaczenia poziomu zanurzenia , będę musiał cos innego poszukać
Heheheheh myszorku i Jeskowie napisy oczywiście od ręki malowane pędzelkiem nie trzeba pić to i ręce się nie trzęsą

Pozdrawiam Ryszard
- grzegorz75
No to zgłoś się tam gdzie Ci żem gadał i niech Ci wytnie z laminatu , 4,5 mm to żaden problem .
http://www.drafmodel.pl/index.php?route=common/home
http://www.drafmodel.pl/index.php?route=common/home
http://www.iik.suzuki.pl/