Mam pytanko:
Gdzie można nabyć materiały HIPS, VIVAK, AXPET i czy występują pod tą samą nazwą ? Pytanie moje wynika z tego, iż w życiu spotkałem się z takimi praktykami, że jak pytam w sklepie o dany artykuł podając fachową nazwę, a sprzedawca nie za bardzo orientuje się w temacie to z góry odpowiada : NIE MA ! Mimo, że dany produkt leży za nim na półce.
sealine T51 relacja z budowy
- Hadżi
- Lokalizacja: {"name":"Polska k\/Olkusza","desc":"","lat":"","lng":""}
O:sealine T51 relacja z budowy
Witam!
Trochę danych na temat termoplastów:
Nie znam nazw zwyczajowych [handlowych]. Jeżeli ktoś zna, niech uzupełni.
Pozdrawiam
"Hadżi"
Trochę danych na temat termoplastów:

Nie znam nazw zwyczajowych [handlowych]. Jeżeli ktoś zna, niech uzupełni.
Pozdrawiam
"Hadżi"
Na pochylni strajk zakończony: ok. podwod. SIEWIERJANKA, budowa wznowiona.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
- Mitenka
O:sealine T51 relacja z budowy
Witam!
Informacje na temat Vivaku i Axpetu a także wielu innych materiałów przydatnych w modelarstwie można znaleźć tu:
http://www.tuplex.pl/pl/product,6,Plyty_poliestrowe_PET,Plyty_poliestrowe_PET
Jest to strona sklepu, w którym ja się zaopatruję.
Informacje na temat Vivaku i Axpetu a także wielu innych materiałów przydatnych w modelarstwie można znaleźć tu:
http://www.tuplex.pl/pl/product,6,Plyty_poliestrowe_PET,Plyty_poliestrowe_PET
Jest to strona sklepu, w którym ja się zaopatruję.
Mitenka
-
Re: sealine T51 relacja z budowy
Długo nic się nie działo z powodu braku materiałów. Ale czas na wznowienie tej relacji idzie wiosenka a trzeba czymś popływać. Więc postanowiłem na ten miesiąc odstawić Ziemie Szczecińską i dokończyć tą rakietę. Nie jest to może model żaglowca i na pewno nie tak cenny jak inne Panów dzieła ale, super zabawka moja i moich dziewczyn. Obecnie jestem w trakcie montowania napędu w postaci pędników strugowodnych. Muszę je wykonać sam w Polsce towar nie do dostania i nie na moje zasoby finansowe . Dysza wylotowa i odwracacz ciągu będzie chyba wykonana z blachy mosiężnej 1,5mm tunel przepływu i obudowa śruby z laminatu. Śruba to sportowy graupner trój łopatkowy fi 42mm. Silniki szczotkowe od wkrętarki makita bardzo silne to chyba klasa 800. Relingi z drutu mosiężnego fi 2mm i tu mam pytanie do panów może ktoś wie jak taki drut posrebrzyć ale nie chodzi mi tu raczej o jego po cynowanie.

-
W relacji Pana PiotraB strażnik5 pojawiło się kilka pytań o fotki jego napędu o to schemat . Właśnie próbuje zrobić jego kopie i wstawić go do modelu

-
Wykonałem z sklejki kopyta do wykonania głównej części pędnika z laminatu. Sklejka jest pociągnięta kaponem i lakierem poliuretanowym teraz trafi na płytę i będzie laminowana, powstaną z niej dwie połowy. Te dwie połówki trafią do kadłuba gdzie zostaną zespolone i przy laminowane do dna kadłuba.
Dla osób które chcą posiadać taki model jest do na bycia po kontakcie ze mną.
Dla osób które chcą posiadać taki model jest do na bycia po kontakcie ze mną.
-
Kopyto pokryte polialkoholem winylowym i żelkotem.Na pierwszym zdjęciu widać zalaminowane dwa elementy
-
Po godzinie zdjęte z kopyta teraz do obcinki i wklejenia w kadłub
-
Obcięte elementy stanowią swoistego rodzaju fajkę w której bedzie umieszczona sruba
-
Na dziś to chyba końiec jutro wstawienie wałów i zrobienie kopyt do dysz wylotowych