Witam. Po kilku dniach pracy nad nadbudówką widać efekty. Otóż jest już cała oklejona. brakuje jej jeszcze tylko sterówki. W między czasie przygotowuję się do zawodów w Szczytnie. Udało mi się zrobić kilka elementów. Wszytko na zdjęciach niżej.
Kleimy ,,czoło".
I przyklejone.
Ostatnie klejenia
I już na kadłubie
Pora na elementy. Widoczne jest działko. Winda kotwicza . Oraz włazy
Pozdrawiam.
Eskortowiec Tobruk 1:50
- mamt1971
Re: Eskortowiec Tobruk 1:50
Witam kolegę.Piękna robota będzie świetnie prezentujący się model pływający.Jeśli chodzi o malowanie to jakich farbek będziesz używał,jakiego koloru.Trzymam kciuki i pozdrawiam.
- Johny868
Witam po przerwie wakacyjnej. To że się długo nie odzywałem, nie znaczy że nic nie robiłem.
Udało mi się już złożyć prawie całą sterówkę. Co do farbek wydaje mi się że będę używał farb nitro.
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
- rychenko
Witam w opisie masz podane ze model jest w skali 1:150 cos mi tu nie bardzo pasuje ze to taka skala , czyżbyś się nie pomylił? 

Pozdrawiam Ryszard
- Cezar65
Widzę że też polubiłęś ( podobnie jak ja ) PCV.... Coś mi się wydaje że farbki to raczej nitro nie mogą być ....może wystąpić niepożądana reakcja farb nitro z PCV, no ale spróbuj bo może się mylę. Pozdrawiam.
http://budowa-modelu-atlas-ll.blog.onet.pl
- jeskom
farby nitro?...kiepski pomysł..jak rozpuszczalnik do nich dodasz to już wogóle kaszana wyjdzie...nitro rozpuszcza polistyren.
- Johny868
Witam. Mam zła wiadomość dla wszystkich interesujących się moim modelem. Mam mały problem z prze rzuceniem fotek na komputer ,więc nie prędko je ujrzycie. Mogę jedynie powiedzieć że praca idzie cała parą. Nadbudówka skończona. Więc pora na elementy. Komin i maszt już stoją. W trakcie prac są działa przeciw lotnicze, ,,Bofors" 40 mm, szt. 4. Oraz działo uniwersalne 102 mm. Będę na bieżąco robił zdjęcia niestety ukażą się one nieco później.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- mamt1971
Witam kolegę.Spoko ja bynajmniej będę czekał na relacje.Jeśli możesz powiedz jakim kolorem pomalujesz model bardzo mnie to interesuje.Powodzenie w pracy nad modelem
- Johny868
Prawdopodobnie model będzie malowany na szary mat. Mniej więcej na taki odcień jak elementy , może troszkę jaśniejszy. Natomiast pokład oraz kadłub po niżej linii wodnej na bordowo.
- Johny868
Witam wszystkich. Niestety fotek dalej nie będzie. Mogę jedynie opisać. Wszystkie cztery działa już stoją i prezentują się cudownie. Wszystkie większe elementy na nadbudówce już są. Pora na duperele. Praca idzie pełną parą. Jeśli utrzymam tempo i staranność wykonania , na tegoroczne Święta Bożego Narodzenia będzie skończony pięknie prezentujący się model. Liczę na wysoką ocenę. Jeśli dostanę za wykonanie powyżej 90 pkt. będę usatysfakcjonowany.
Pozdrawiam .
Pozdrawiam .