PILOT 63 (wygląd obecny):
Miejsce gdzie stał kiedyś maszt

Okładka MM:
Siłownia:
A te zdjęcia zostały wykonane w sterówce, która obecnie wygląda zupełnie inaczej: taki będzie mój model zdjęcia załoga zostawiła na pamiątkę

Joker 2 pisze:Model bardzo ciekawy . Często spotykany na zawodach i zajmujący dobre miejsca . Osobiście radził bym wykonać według stanu obecnego . Będzie to model inny niż wszystkie do tej pory . I jeszcze dodatkowe punkty za własną inwencje . Co do przebudowy oryginału to bym pomierzył szerokość . Bardzo mało prawdopodobne że poszerzono kadłub ( po prostu koszty by były olbrzymie ) . Częściej stosuje się przedłużenie jednostki .
Cezar65 pisze:Witam. Też mi się udało zbudować model KP400 PILOT 20.... W skali 1;25 według PM92 I zdjęć PILOTA 9. Przydatność MM nr. 2-3 z 78r. oceniam jako zerową , gdyż autor wycinanki nie zachował proporcji długości i szerokości kadłuba.Jak na skalę 1;50 to on jest za długi i za wąski...reszty już nie mierzyłem bo i po co .Do tego modelu w skali 1;25 gotowy kadłub można kupić ( z laminatu) , oferują go na znanym portalu . Powodzenia w budowie.
redi87 pisze:I czarne myśli potwierdziły się.........ja nie mam zamiaru budować jednostki "science fiction", także będę amitny i wykonam stan obecnyw malowaniu pomarańczowym , poszerzając pokład i robiąc ten magiczny stelaż na podstawie zdjęć...
Cezar65 pisze:..niech tobie jak najszybciej zrobią ten kadłub w tym Model Mast bo w końcu niewiadomo w jakiej wersji ten model będzie , czy w tej obecnej czy w tej sprzed dekady......A uwierz mnie on nie jest łatwy w budowie ( model pilota) ....z niecierpliwością czekam.
Wróć do „Stocznia - Statki i Okręty”