Model drewniany wykonany na podstawie wydawnictwa fly model.
http://www.youtube.com/watch?v=cvDOAmqtsiw
USS SARATOGA CVA 60 - DREWNO
- Andrzej1
- Lokalizacja: {"name":"Polska Szczecin","desc":"","lat":"","lng":""}
Re: USS SARATOGA CVA 60 - DREWNO
Witam
Bardzo piękne no i co z tego ? Youtube pełne jest pięknych modeli,
nie jest to powód do zamieszczania linków do filmików.
A Ty to kto ?
Na Kodze zasada jest taka jak w życiu :
wchodzi się do obcego domu i mówi : dziędobry, a potem się przedstawia.
A zdjęcia modeli wykonanych własnoręcznie czy też przez kogoś, zamieszcza się na Kodze właśnie.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Bardzo piękne no i co z tego ? Youtube pełne jest pięknych modeli,
nie jest to powód do zamieszczania linków do filmików.
A Ty to kto ?
Na Kodze zasada jest taka jak w życiu :
wchodzi się do obcego domu i mówi : dziędobry, a potem się przedstawia.
A zdjęcia modeli wykonanych własnoręcznie czy też przez kogoś, zamieszcza się na Kodze właśnie.
Z ukłonami
Andrzej Korycki
Ostatnio zmieniony 06 sie 2013, 17:54 przez Andrzej1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek-Sos
to jest niezły model:
http://www.youtube.com/watch?v=ep9vKTuUU8g
http://www.youtube.com/watch?v=ep9vKTuUU8g
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
- mariusz_bak
To jest model, który wykonałem własnoręcznie. Panie Andrzeju, wystarczy porównać autora na linku youtube i na kodze.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Slawek Kromer
wystarczy porównać autora na linku youtube i na kodze
humor tygodnia test na prawdomówność
humor tygodnia test na prawdomówność
- rychenko
Witam
Ja bym się tak nie śmiał Sławku bo jakbyś uważnie oglądał filmik to na czołówce byś zauważył kto jest autorem widać tam wyraźnie „mariusz _bak „ czyli autora , co z was za podejrzliwi ludzie myślicie ze ktoś z poza Kogi nie może zrobić ładnego modelu?
Ps. Bardzo ładny model zważywszy jeszcze na skale to tylko pozazdrościć umiejętności !!!
Ja bym się tak nie śmiał Sławku bo jakbyś uważnie oglądał filmik to na czołówce byś zauważył kto jest autorem widać tam wyraźnie „mariusz _bak „ czyli autora , co z was za podejrzliwi ludzie myślicie ze ktoś z poza Kogi nie może zrobić ładnego modelu?
Ps. Bardzo ładny model zważywszy jeszcze na skale to tylko pozazdrościć umiejętności !!!
Pozdrawiam Ryszard
- PawelCH
Rysiu zgadzam się tobą model bardzo ciekawy i ładnie wykonany.
Panowie po co te wpisy i komentarze

Paweł
- safa_pl
PawelCH pisze:Rysiu zgadzam się tobą model bardzo ciekawy i ładnie wykonany.
Bo to Koga właśnie. Każdy musi znać swoje miejsce albo linijką po łapach

- jarekwo
safa_pl pisze:PawelCH pisze:Rysiu zgadzam się tobą model bardzo ciekawy i ładnie wykonany.
Bo to Koga właśnie. Każdy musi znać swoje miejsce albo linijką po łapach
Przypuszczam, że gdyby kolega najpierw przedstawił się w przywitalni (a chyba tego nie zrobił z tego co zauważyłem) to "linijka" by się nie pojawiła. Są zasady i trzeba ich przestrzegać.
safa_pl:- Krytyka forum na którym jest się raptem od paru dni i bez żadnych merytorycznych wpisów chyba nie jest dobrym początkiem znajomości.
Model świetny i gratuluję wykonania.
Mam też pytanie: oglądając filmik na YT zwróciłem uwagę na 4 minutę. Fajnie złożone porównanie oryginału i modelu ale na sterburcie rzuca się w oczy różnica i powtarza się w 4.36. Czy to zdjęcia w trakcie budowy? Chyba nie wynika to z perspektywy ale jakby jednak coś było inaczej.
Pozdrawiam
Jarek
Pozdrawiam
Jarek
Jarek
- mariusz_bak
Model wykonałem... jeszcze kilka drobiazgów jest do dokończenia albo bardziej do pomalowania i zamontowania (np relingi) na podstawie jednego wydawnictwa. Jeżeli będą pojawiały się różnice to wynika z faktu, że mogą być w fly model "błędy / niezgodności". Zaczynając model 12 lat temu dysponowałem niewielką ilością dodatkowych zdjęć jednostki i starałem się odwzorować model na podstawie wcześniej wspomnianego fly model.
Wpisując w google: mariusz0997 będzie więcej zdjęć a z czasem wykonam jeszcze jeden film i umieszczę do w sieci.
Porównując sterburtę wydaje mi się, że jest ok... może na oryginalnym ujęciu jest coś chwilowo dostawione przy działach... ?! Jednostka przechodziła różnego rodzaju remonty i modernizacje.
Niebawem rozpoczynam pracę przy Santisima Trinidad z wydawnictwa DeAgostini.
Pierwszy raz spotykam się z niedowierzaniem, że to nie ja wykonałem model. Przede wszystkim dla tego Pana pozdrowienia
Jednak dziękuję za opinie zarówno pozytywne jak i negatywne. "CO NIE ZABIJA TO WZMACNIA"
mb
Wpisując w google: mariusz0997 będzie więcej zdjęć a z czasem wykonam jeszcze jeden film i umieszczę do w sieci.
Porównując sterburtę wydaje mi się, że jest ok... może na oryginalnym ujęciu jest coś chwilowo dostawione przy działach... ?! Jednostka przechodziła różnego rodzaju remonty i modernizacje.
Niebawem rozpoczynam pracę przy Santisima Trinidad z wydawnictwa DeAgostini.
Pierwszy raz spotykam się z niedowierzaniem, że to nie ja wykonałem model. Przede wszystkim dla tego Pana pozdrowienia

Jednak dziękuję za opinie zarówno pozytywne jak i negatywne. "CO NIE ZABIJA TO WZMACNIA"
mb