Jeskomie jak masz chęć mogę Ci udostępnić wszystkie rysunki które zrobiłem w corelu... Wytniesz sobie laserem... wiem że jesteś przeciwnikiem lasera ale policzyłem że jedna wręga to ok 1,5m cięcia...
Cały szkielet wyszedł mi ok 80m cięcia... Jak pomyślę że miałbym Ciąć piłką 80m to sam szkielet wycinałbym ze 3 miesiące
W konstrukcjach tego typu przy wycinaniu laserowym piekielnie ważny jest dobrze wyrysowany element... Tak naprawdę to więcej czasu spędziłem na rysowaniu lądowiska niż na sklejaniu... I tu Ciekawostka laser lepiej tnie drewno niż HIPS
Przez pomyłkę lasermistrz wyciął mi elementy w drewnie które były po prostu piękne natomiast kiedy na stole pojawił się HIPS zaczęły się jazdy...
Wymotipowałem sobie kratkę pod lądowisko... myślałem że jest ładna ale po wymotipowaniu okazała się paskudna więc papierek ścierny szpachlóweczka i wszyscy wiemy co
Kratkę pod lądowisko wypsikałem aerografem... kupiłem podkład w puszcze chemoutwardzalny i zdaje egzamin... nie chcę używać sprayu bo ten działa bardzo kolubryniasto...