SOBIESKI W 66
- ryszardw
Re: SOBIESKI W 66
A ja myślałem ze to będzie forma z której wykonasz kadłub.Forma zamieniła się w kadłub.Będzie sporo szlifowania i szpachlowania.Jak dotąd ciekawie.R
- acdd
Widzę że chyba nie udało mi się przekonać kolegi do wersji RC... jeszcze nic straconego 

- Hadżi
- Lokalizacja: {"name":"Polska k\/Olkusza","desc":"","lat":"","lng":""}
Witam!
Witam!
Kolego acdd. Trzeba czytać wpisy ze zrozumieniem. Ten model myszor wykonuje w prezencie dla emerytowanego marynarza, który jest już leciwy. Model ma być "kominkowy" a nie RC. Osiemdziesięcio letni dziadek nie będzie "kajaka" targał do jakiejś "kałuży" aby sobie popływać, chyba, że w wannie.
Pozdrawiam
"Hadżi"
acdd pisze:Widzę że chyba nie udało mi się przekonać kolegi do wersji RC... jeszcze nic straconego
Witam!
Kolego acdd. Trzeba czytać wpisy ze zrozumieniem. Ten model myszor wykonuje w prezencie dla emerytowanego marynarza, który jest już leciwy. Model ma być "kominkowy" a nie RC. Osiemdziesięcio letni dziadek nie będzie "kajaka" targał do jakiejś "kałuży" aby sobie popływać, chyba, że w wannie.
Pozdrawiam
"Hadżi"
Na pochylni strajk zakończony: ok. podwod. SIEWIERJANKA, budowa wznowiona.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
Nie ma rzeczy niemożliwych, są trudne lub b.trudne.
Myślenie nie boli. Gdyby głupota bolała to nie jeden z bólu by wył.
-
Witam.
Trochę podziurawiłem kadłub.
Jako że nie mam CNC to robie to ręcznie .
Jest to wstępne wycinanie , teraz pilnik do ręki i doprowadzić to do wymiaru.
Szlifowanie tego laminatu jest bardzo proste tylko że opiłki to masakra. Cała twarz i szyja mnie pieką od tych opiłek . Trzeba uważać i stosować maskę ochronną .
Tak jak Hadżi napisał tak jest , tylko że wujek ma 70 lat
Trochę podziurawiłem kadłub.
Jako że nie mam CNC to robie to ręcznie .
Jest to wstępne wycinanie , teraz pilnik do ręki i doprowadzić to do wymiaru.
Szlifowanie tego laminatu jest bardzo proste tylko że opiłki to masakra. Cała twarz i szyja mnie pieką od tych opiłek . Trzeba uważać i stosować maskę ochronną .
Tak jak Hadżi napisał tak jest , tylko że wujek ma 70 lat

Pozdrawiam . Andrzej :)
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
Drewno to surowiec , który od niepamiętnych czasów odgrywał wielką role w życiu człowieka , dlatego też powinno być traktowane z należytą atencją .
- taganc
Pięknie Andrzeju,jestem pod wrażeniem. Ten model to będzie chyba perłą w relacjach.
Pozdrawiam Tadeusz
- oksal
Andrzej musisz mieć gdzieś schowanego TIR'a:) Robi wrażenie, i model i dobra robota.
-
Witam .
Mała przerwa od laminatu i jego opiłków (fu).
Czekam na materiał i po strugałem deski z których będą listewki na pokłady . Nie jestem pewny czy ta szerokość wystarczy bo na planach nie jest to opisane .
Ale 3,5 mm razy 66 to jest 231 mm czyli 23 cm i taka szerokość desek pokładu jest chyba do przyjęcia .
Najlepiej jakby Mati się wypowiedział bo coś na ten temat chyba wie
Materiał to grusza .
Mała przerwa od laminatu i jego opiłków (fu).
Czekam na materiał i po strugałem deski z których będą listewki na pokłady . Nie jestem pewny czy ta szerokość wystarczy bo na planach nie jest to opisane .
Ale 3,5 mm razy 66 to jest 231 mm czyli 23 cm i taka szerokość desek pokładu jest chyba do przyjęcia .
Najlepiej jakby Mati się wypowiedział bo coś na ten temat chyba wie

Materiał to grusza .
- Załączniki
Pozdrawiam . Andrzej :)
- taganc
Andrzeju nie znalazłem nigdzie wzmianki o szerokości desek pokładowych, ale jest fotka z pokładu Batorego gdzie dokładnie są widoczne. Jako punkt odniesienia może być szerokość buta, orientacyjnie oczywiście, ale napewno szerokość w granicach 20 cm to za dużo.
Pozdrawiam Tadeusz
- pablo62
Zdjęcia z pokładu Batorego