Odp:Statek R-27 Sztorm-2

Relacje z budowy tych jednostek
ODPOWIEDZ
Grzegorz

Odp:Statek R-27 Sztorm-2

Post autor: Grzegorz »

Witam!
Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum dlatego na początku się przedstawię. Mam na imię Grzegorz mieszkam w Gorzowie Wlkp. Interesuje się modelarstwem od kilku ładnych lat (od 10 roku życia) na początku były to modele plastikowe później kartonowe. Miałem przerwę w pracach przy modelach przez około 12 lat. Teraz te hobby powraca na nowo. Interesują mnie jednostki żeglugi przybrzeżnej chyba tak to mogę nazwać czyli wszelkiego rodzaju kutry rybackie, ratownicze, statki handlowe. Modele wykonuje głównie z drewna, laminatu, różnych tworzyw, metalu czyli wszelkie dostępne materiały. Modele wykonuje jako jednostki RC i stojące.

Jeżeli chodzi chodzi o R - 27 to są dostępne plany tej jednostki właśnie dzisiaj będę je zamawiał. Plany składają się z 12 arkuszy chyba A1 (podobno bardzo precyzyjnie wykonane). Jutro dam namiary na człowieka który je wykonał z tego co pamiętam to mieszka w Gdyni. Jest to jednostka która bardzo mnie interesuje i jej budowę planuj gdzieś za dwa lata. W kolejce jest jeszcze R – 17.
ODPOWIEDZ