Holowniki i barki
- banderas
Holowniki i barki
Witam Mam pytanko do pasjonatow holownikow i barek poniewaz pracuje obecnie w stoczni w Duisburgu i czesto na remontach pojawiaja sie holowniki i barki moge popstrkac zdiecia jesli kogos to interesuje
POZDRAWIAM antoniignas@wp.eu
W stoczni Golden Hind,kontenerowiec w firmie,Opty w szkole córki
W hangarze SPITFIRE
W hangarze SPITFIRE
- grzegorz75
Odp:Holowniki i barki
Jak najbardziej intersuje ,chętnie człowiek popatrzy , a większość urzadzeń jest podobnie zbudowanych , więc napewno będą takie fotki pomocne przy budowie modeli.
http://www.iik.suzuki.pl/
- JurekBin
- Kontakt:
banderas napisał:
I JESZCZE SIE PYTASZ !!!! :angry:
nawiet jakbyś miał słać po kilka giga zdjęć dziennie, to każde będzie na wagę złota
Pstrykaj i ślij co się da. Samą stocznię też.... skąd inąd wiem, że są chętni to budowania dioram ze statkami a suchych dokach.
Jurek
Witam Mam pytanko do pasjonatow holownikow i barek poniewaz pracuje obecnie w stoczni w Duisburgu i czesto na remontach pojawiaja sie holowniki i barki moge popstrkac zdiecia jesli kogos to interesuje
I JESZCZE SIE PYTASZ !!!! :angry:
nawiet jakbyś miał słać po kilka giga zdjęć dziennie, to każde będzie na wagę złota
Pstrykaj i ślij co się da. Samą stocznię też.... skąd inąd wiem, że są chętni to budowania dioram ze statkami a suchych dokach.
Jurek
- jerry_bee
Antoni, zahacz jeszcze o muzeum żeglugi śródlądowej, cos takiego jest w Duisburgu.
--------------------------
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- banderas
Sama astocznia nie jest zbyt ciekawym obiektem do fotografowania ponieważ wszystko się tu robi na przysłowiowym betonie i doków suchych też nie ma tylko dwie pochylnie z wózkami do wciągania i wodowania.Postaram się zrobić zdięcia samych pochylni i pokazać zasadę działania. Moja firma w tej chwili robi trzecią przyczepę i na chwilę obecną tylko tymi zdięciam dysponuje.Następna seria zdięć po 15 listopada obiecuję że będzie ich znacznie więcej.Apropos muzeum żeglugi śródlądowej to jak byś mógł Jerry sprecyzować gdzie dokładnie się znajduje chociażby dzielnicę to napewno nie omieszkam spędzić tam z aparatem cały dzień.Następna wizyta w kraju zapowiada się na 15 listopad więc do zobaczenia.

W hangarze SPITFIRE
W hangarze SPITFIRE
- jerry_bee
Antoni, to jest gdzieś w Laar, niedaleko rzeki, tzn. na prawym brzegu Renu. ja to kiedyś widziałem przelotem i więcej szczegółów nie pamiętam.
aha, jak już znajdziesz to ja poproszę o parę zdjęć tjalka.
aha, jak już znajdziesz to ja poproszę o parę zdjęć tjalka.
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- banderas
Znalazłem.Są dwa muzea a właściwie jedno z nich to parowiec przycumowany na nabrzeżu gdzie cumują pchacze i to jest w sumie bardzo blisko stoczni a muzeum znajdujące się w budynku leży trochę schowane między innymi budynkami.Jeśli chodzi o tjalka to przybliż mi dokładnie o co chodzi czy to nazwa jakiejś krypy no chyba że znajdziesz go w galerii ? Wrzucam tu zdięcia parowca niestety zamknięty dla zwiedzających a z tego co się dowiedziałem to niedawno miał jeszcze w sobie kocioł parowy ale go wymontowali i praktycznie nie ma co zwiedzać no i zdięcia wciągarek na stoczni i dwa holowniki które aktualnie stoją na remontach.
Przy okazji prosze o instrukcje do stwożenia galeri bo zdięcia z muzeum chciałem wgrać w ten spsób ale chyba coś robie źle bo nic nie wchodzi. A jest około 80 i jest na czym oko zawiesić .

Przy okazji prosze o instrukcje do stwożenia galeri bo zdięcia z muzeum chciałem wgrać w ten spsób ale chyba coś robie źle bo nic nie wchodzi. A jest około 80 i jest na czym oko zawiesić .

W hangarze SPITFIRE
W hangarze SPITFIRE
- banderas
Dalszy ciąg zdięć

W hangarze SPITFIRE
W hangarze SPITFIRE
- jerry_bee
zapraszam do naszej galerii, do oglądania rewelacyjnych zdjęć Antoniego!
pozdrawiam, jerry_bee
pozdrawiam, jerry_bee
- banderas
Jerry jak zwykle przesadził bo zdięcia wcale nie są rewelacyjne wszystko za szkłem i strasznie światło odbija ale zapraszam do muzeum koledzy nie mogli mnie z tamtąd wyciągnąć .
Przy okazji pytanie - do czego służą przy tego typu jednostkach jak to mój kolega określił te płetwy na burtach ?
Wstęp do muzeum tylko 3 erosy i nie pytali nawet dlaczego robie tyle zdięć. :P :P :P
Przy okazji pytanie - do czego służą przy tego typu jednostkach jak to mój kolega określił te płetwy na burtach ?
Wstęp do muzeum tylko 3 erosy i nie pytali nawet dlaczego robie tyle zdięć. :P :P :P
W hangarze SPITFIRE
W hangarze SPITFIRE