HMS Bounty Shipyard 1:96
- inek1975
O:HMS Bounty Shipyard 1:96
Cześć Grześku;) Oczywiście że to wstępne malowanie... muszę oprócz niebieskiej farbki zakupić parę żubrów co by ręka mniej drżała;) Co do rufy to chyba zdjęcie przekłamuje ;) taka jest - napewno się zmieni kiedy dojdzie wykończenie i te parę okienek ;)
Pozdrawiam Tomasz
inek75@interia.pl
w stoczni: HMS Bounty Shipyard 1:96
inek75@interia.pl
- inek1975
Prace w mojej stoczni troche spowolnily przygotowania do egzaminu... zająłem się rufą- jej lustem ;) zrobiłem okenka - nie wiem czy podkład różowy nie będzie zbyt wyzywający;) osobiście niecierpię tego koloru. Poniżej kilka fotek z przebiegu prac

Pozdrawiam Tomasz
inek75@interia.pl
inek75@interia.pl
- inek1975
A to jeuż efekt końcowy... pozostło zrobić jeszcze zdobienia.. i tu mam zagrychę skala mnie przerosła i nie bardzo wiem co zrobić z tym fantem. Może koledzy mają jakiś pomysł???

Pozdrawiam Tomasz
inek75@interia.pl
inek75@interia.pl
- Lucek
Witam ja proponuje spróbować w ten sposób -ad.1 pierwszy post ;)
http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/id,9849/catid,524/limit,6/limitstart,6/
http://koga.net.pl/component/option,com_joomlaboard/Itemid,293/func,view/id,9849/catid,524/limit,6/limitstart,6/
- GrzesiekD
Co tam Tomaszu się dzieje w stoczni? Mały zastój czy co?
Pozdrawiam
Grzesiek
Człowiek sam sobie nakłada ograniczenia.
Grzesiek
Człowiek sam sobie nakłada ograniczenia.
- inek1975
Witajcie Koledzy po dłuższej przerwie. Musiałem na jakiś czas przerwać relację z budowy z różnych względów ... na szczeście udało mi się wrócić i kontynułować przygodę z modelem. Poniżej kilka zdjęć obecnego stanu. Mam nadzieję, że teraz czas będzie łaskawy i uda mi się zamieszczać posty na bierząco.
Z pozdrowieniami

Z pozdrowieniami

Pozdrawiam Tomasz
inek75@interia.pl
inek75@interia.pl
- inek1975
Witam kolegów ;)
Wczorajszy dzień spędziłem na wyposażeniu dziobowej części pokładu. Przed umieszczeniem sprzętu musiałem jednak wykonać mocowanie lin reji fokmasztu- późniejsze ich mocowanie było by nielada wyczynem przy tej skali modelu. Zamocowałem również ster - musiałem najpierw jakiegoś żubra pozbawić opakowania co by materiał na zawiasy uzyskać. Próbuję waloryzować w jakimś stopniu mój model na podstawie zdjęć oraz książki z serii "Anatomy of the ship"- jak wychodzi ocenicie sami. poniżej efekt mojej pracy;)

Wczorajszy dzień spędziłem na wyposażeniu dziobowej części pokładu. Przed umieszczeniem sprzętu musiałem jednak wykonać mocowanie lin reji fokmasztu- późniejsze ich mocowanie było by nielada wyczynem przy tej skali modelu. Zamocowałem również ster - musiałem najpierw jakiegoś żubra pozbawić opakowania co by materiał na zawiasy uzyskać. Próbuję waloryzować w jakimś stopniu mój model na podstawie zdjęć oraz książki z serii "Anatomy of the ship"- jak wychodzi ocenicie sami. poniżej efekt mojej pracy;)

Pozdrawiam Tomasz
inek75@interia.pl
inek75@interia.pl
- lkemot
Wychodzi bardzo dobrze...
Mam pytanie co do zdobień na rufie - jak je wykonałeś i zbliżenie plizzz...
Mam pytanie co do zdobień na rufie - jak je wykonałeś i zbliżenie plizzz...
Pozdrawiam
Tomekl vel lkemot
W stoczni: Victory, Akagi
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
Tomekl vel lkemot
W stoczni: Victory, Akagi
W porcie: Santa Leocadia, Yamato, Lexington, H.M.S Cleopatra, Le Coureur, Szebeka
- inek1975
Dzieki Ikemot ;) zdobienia a w zasadzie coś na ich kształt zrobiłem z modeliny którą podadałem obróbce termicznej w gotującej wodzie całość przykleiłem po pomalowaniu klejem cjano. poniżej zbliżenie

Pozdrawiam Tomasz
inek75@interia.pl
inek75@interia.pl
- inek1975
Podobnie jak z uzbrojeniem w liny reji fokmasztu z zrobiłem z grotmasztem. Liny reji grotmasztu zamocowane do uszy oraz przyklejona kołkownica. Trochę się ciasno zrobiło a mają tam jeszcze wejść dwie pompy... chyba jakieś chude będą:) a o to efekt
ps. nie wiem dlaczego ale zdjęcia wklejają się jak chcą.... mama nadzieję że to nie przeszkadza

ps. nie wiem dlaczego ale zdjęcia wklejają się jak chcą.... mama nadzieję że to nie przeszkadza

Pozdrawiam Tomasz
inek75@interia.pl
inek75@interia.pl