First ship

Dział poświęcony modelarstwu kartonowemu i kartonowo-fornirowemu plus inne techniki pokrewne
ODPOWIEDZ
Bonden

First ship

Post autor: Bonden »

Mój pierwszy model. Jak już mówiłem nie mam zdjęć z budowy bo o Kodze dowiedziałem się niedawno i mam tylko zdjęcia z tego etapu prac.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Paliwiak1

O:First ship

Post autor: Paliwiak1 »

Jak na model wykonany z wyobraźni to całkiem ładnie wyszedł jest parę nie dociągnięć, ale mi się podoba. I mam nadzieje ze jak się trochę podszkolisz na Kodze to na pewno go poprawisz i zaskoczysz nas wszystkich. :)
Z poważaniem Paliwiak
Bonden

Zdaje sobie sprawę z pewnych błędów i wiem że wiele należało by poprawić. Cieszy mnie że ktoś zwrócił na to uwagę bo potwierdza to tylko niedostatki w mojej wiedzy, która wierze na Kodze uzupełnię. Ale jestem zaskoczony tym że model się zasadniczo spodobał. Fajnie by było gdyby ktoś zwrócił mi uwagę co należy poprawić a co ewentualnie robić inaczej. Za każda opinie dziękuje.
Awatar użytkownika
RomekS
Lokalizacja: {"name":"Polska Toru\u0144","desc":"","lat":"","lng":""}

Post autor: RomekS »

Bonden napisał:
Fajnie by było gdyby ktoś zwrócił mi uwagę co należy poprawić a co ewentualnie robić inaczej. Za każda opinie dziękuje.

Krzysiu, skoro jest to model zbudowany z wyobraźni
to trudno doradzić kwestie ewentualnych poprawek,
ponieważ nie wiadomo jak Ty to sobie wyobraziłeś.
Fakt wyobraźnię masz sporą...

Ogólnie to będę mało oryginalny.

Proponuję Dżonkę z Kogowych planów, chociaż i te też czasami buduję z wyobraźni to jednak lepiej trzymać się jest jakichkolwiek planów.
Bonden

Zdaję sobie sprawę że nikt nie wie jak model wyglądał w mojej wyobraźni więc zgadzam się z Romkiem.
Ujmę to inaczej - chciałbym po prostu wiedzieć co powinno tam być a czego nie ma, co wygląda w miarę rzeczywiście a co nie. Ogółem mówiąc - proszę porównać ten model do tych profesjonalnie zrobionych. O ile to możliwe. Dla mnie osobiście będą to cenne uwagi które na pewno mi bardzo pomogą.
Awatar użytkownika
oksal

Post autor: oksal »

Bonden napisał:
... Ogółem mówiąc - proszę porównać ten model do tych profesjonalnie zrobionych. O ile to możliwe. Dla mnie osobiście będą to cenne uwagi które na pewno mi bardzo pomogą.

hmm...Ty poważnie prosisz aby ktoś porównywał pod kontem co jest a czego nie ma? Przecież to możesz zrobić sam, jak każdy inny budujący swój model z dostępną dokumentacją czy dostępnymi zdjęciami danego elementu niekoniecznie tej samej jednostki. Oj czuję że krewka załoga coś tu więcej powiesi niż ja;)
Awatar użytkownika
JurekBin
Kontakt:

Post autor: JurekBin »

Na wszelki wypadek, zamknę temata zanim zacznie być gorąco.
Koledzy już powiedzieli co i jak.
Pozdrawiam
Jurek

https://www.jerzybin.com
ODPOWIEDZ